Als je vermoedt dat je Apple ID is gehackt

Als je vermoedt dat een onbevoegde persoon toegang heeft tot je Apple ID, kunnen deze stappen helpen de controle over je account terug te krijgen.

Tekenen dat je Apple ID is gehackt

• Apple heeft je op de hoogte gesteld (via een melding of e-mail) van accountactiviteiten die je niet herkent (bijvoorbeeld als je Apple ID is gebruikt om in te loggen op een apparaat dat je niet herkent of als je wachtwoord is gewijzigd door iemand anders dan jezelf).

• Je merkt op dat er ongebruikelijke activiteiten zijn, zoals berichten die jij niet hebt verstuurd, verwijderde items die jij niet hebt verwijderd of aankoopactiviteiten die je niet herkent.

• Je wachtwoord werkt niet meer, je herkent sommige of alle accountgegevens niet of je apparaat is door iemand anders vergrendeld of in de verloren-modus gezet.

Lees hoe je oplichtingspraktijken zoals phishing-e-mails kunt herkennen en vermijden

Lees wat je moet doen als je een onbekende iTunes Store- of App Store-afschrijving ziet

De controle over je Apple ID terugkrijgen

1. Wijzig je Apple ID-wachtwoord

2. Als je Apple ID-wachtwoord door iemand anders is gewijzigd, stel je het wachtwoord opnieuw in.

3. Ga naar appleid.apple.com om persoonlijke of beveiligingsgegevens bij te werken die niet kloppen of die je niet herkent.

4. Informeer bij de aanbieder van je e-mailadres* of je de controle hebt over elk e-mailadres dat bij je Apple ID hoort. Als je niet de controle hebt over een e-mailadres, werk dan samen met je e-mailaanbieder om de controle terug te krijgen of gebruik een ander e-mailadres.

* In het vasteland van China en in India kun je je telefoonnummer gebruiken als Apple ID

Als je het Apple ID-wachtwoord niet opnieuw kunt instellen of niet kunt inloggen

Als je het Apple ID-wachtwoord niet opnieuw kunt instellen of niet kunt inloggen op appleid.apple.com, ga je naar iforgot.apple.com om accountherstel te starten en weer toegang tot je account te krijgen na de wachttijd die geldt voor accountherstel.

Meer informatie over accountherstel

Je Apple ID beveiligen

Nadat je de controle over je Apple ID hebt teruggekregen, volg je deze instructies om ervoor te zorgen dat je de controle hebt over alle Apple ID's waarmee je op je apparaten bent ingelogd en dat je Apple ID beveiligd is.

Nagaan welke Apple ID is ingelogd op je apparaat

Om ervoor te zorgen dat je bent ingelogd met een Apple ID die alleen jij beheert of vertrouwt, controleer je de instellingen op al je apparaten.

• Open de Instellingen-app op je iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch, of kies 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') op je Mac.

• Je moet nu je naam zien. Tik op je naam en verifieer het e-mailadres dat aan je Apple ID is gekoppeld.

• Controleer op al je apparaten de instellingen voor voorzieningen waarbij je bent ingelogd met je Apple ID (inclusief FaceTime, Berichten, de iTunes Store en de App Store, internetaccounts, Mail en Agenda).

• Controleer iCloud voor Windows, je HomePod (met de Woning-app op je iPhone of iPad) en je Apple TV (voor iCloud-foto's of thuisdeling).

Zorg ervoor dat je Apple ID beveiligd is

• Als je dit nog niet hebt gedaan, configureer je nu twee-factor-authenticatie voor je Apple ID. Met deze aanvullende beveiligingsfunctie voorkom je dat anderen je account gebruiken, zelfs als ze je wachtwoord weten.

• Jij moet de enige persoon zijn die je wachtwoord weet en kan inloggen met je Apple ID.

• Als iemand die je niet kent of niet vertrouwt, kan inloggen met je Apple ID, is je account niet veilig.

• Om je Apple ID veilig te houden, moet je ook je apparaat beveiligen door het te beschermen met een toegangscode. Als iemand anders je vertrouwde apparaat in bezit heeft en je toegangscode weet, kan deze persoon de toegangscode voor je Apple ID opnieuw instellen. Lees hoe je je apparaat kunt beveiligen voor het geval het zoekraakt of wordt gestolen.

Meer informatie over de beveiliging van je Apple ID