Reservekopieën voor iPhone, iPad en iPod touch

U kunt de gegevens op uw iPhone, iPad of iPod touch kopiëren en bewaren door er een reservekopie van te maken. Als u het apparaat vervangt, kunt u een reservekopie ervan gebruiken om de gegevens naar het nieuwe apparaat over te zetten.

Bepaal welke methode voor u de beste optie is

Dit artikel kan u helpen bepalen welke methode voor het maken van reservekopieën voor u de beste optie is. Als u ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt u een reservekopie maken in iCloud en een andere met uw computer.

iCloud

• Bewaart reservekopieën in iCloud
  • Tot 2 TB opslagruimte (de eerste 5 GB zijn gratis)
  • Versleutelt altijd de reservekopieën
  • Overal waar wifi beschikbaar is, reservekopieën maken en gebruiken

Computer

• Bewaart de reservekopieën op een Mac of pc
  • De opslagruimte is afhankelijk van de beschikbare ruimte op de Mac of pc
  • Biedt de mogelijkheid om versleutelde reservekopieën te maken (standaard uitgeschakeld)
  • Reservekopieën op een Mac of pc maken en gebruiken

iCloud-reservekopieën

Als u bent verbonden met wifi, kunt u een reservekopie van een apparaat maken via iCloud. U hoeft het apparaat niet op een computer aan te sluiten om een reservekopie te maken met iCloud. U hoeft zelfs niet eens thuis te zijn.

iCloud-reservekopieën bevatten bijna alle gegevens en instellingen die zijn opgeslagen op uw apparaat. De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iCloud-reservekopie:

• Gegevens die al worden bewaard in iCloud, zoals contacten, agenda's, notities, iCloud-foto's, iMessages, gesproken memo's, sms- en mms-berichten en gezondheidsgegevens
  • Gegevens die in andere cloudvoorzieningen worden bewaard, zoals Gmail en Exchange-mail
  • Apple Mail-gegevens
  • Informatie en instellingen van Apple Pay
  • Face ID- of Touch ID-instellingen
  • Voor materiaal uit de iCloud-muziekbibliotheek en de App Store (indien het materiaal nog beschikbaar is in de iTunes Store, App Store of Apple Books, kunt u eerdere aankopen downloaden met een paar tikken).

Lees hoe u een iCloud-reservekopie maakt of hoe u iCloud-opslag beheert en reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

Wanneer u Berichten in iCloud, gezondheidsgegevens in iOS 12 of hoger, of Gesproken memo's gebruikt, wordt uw materiaal automatisch bewaard in iCloud. Als u iCloud-foto's inschakelt, wordt uw materiaal ook automatisch bewaard in iCloud.

Reservekopieën van uw computer

Een reservekopie van uw apparaat op een computer (niet te verwarren met gesynchroniseerde gegevens) bevat bijna alle gegevens en instellingen van uw apparaat. De volgende zaken worden niet opgenomen in een reservekopie op de computer:

• Materiaal van de iTunes Store en App Store of pdf's die rechtstreeks naar Apple Books zijn gedownload
  • Materiaal dat vanuit de Finder of vanuit iTunes is gesynchroniseerd, zoals geïmporteerde MP3's of cd's, video's, boeken en foto's
  • Gegevens die al worden bewaard in iCloud, zoals iCloud-foto's, iMessages en sms- en mms-berichten
  • Face ID- of Touch ID-instellingen
  • Informatie en instellingen van Apple Pay
  • Apple Mail-gegevens
  • Gegevens van Activiteit, Gezondheid en Sleutelhanger (als u een reservekopie van deze gegevens wilt maken, moet u een versleutelde reservekopie maken in iTunes)

Lees hier hoe u reservekopieën maakt vanaf uw computer, hoe u deze op een Mac of pc kunt vinden en hoe u reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

Kan ik de reservekopie van mijn apparaat gebruiken voor een ander soort apparaat, bijvoorbeeld een iPhone-reservekopie voor een iPad?

Het is mogelijk om een reservekopie van een apparaat op een ander soort apparaat terug te zetten (bijvoorbeeld een iPad-reservekopie op een iPhone), maar bepaalde typen materiaal worden dan niet overgezet. Het gaat daarbij om foto's, berichten en bijlagen in Berichten, gesproken memo's en apps die niet compatibel zijn met het apparaat dat u configureert. Zo worden apps die alleen compatibel zijn met de iPad, niet overgezet naar een iPhone.

Als uw apparaten iCloud en Berichten in iCloud gebruiken, worden uw iMessage-, sms- en mms-berichten automatisch bewaard in iCloud.