Over reservekopieën voor iOS-apparaten

U kunt de informatie op uw iOS-apparaat kopiëren en opslaan door een reservekopie van het apparaat te maken. Als u het apparaat vervangt, kunt u een reservekopie ervan gebruiken om de gegevens naar een nieuw iOS-apparaat over te zetten.

Bepaal welke methode de beste optie is voor u

Dit artikel kan u helpen bepalen welke methode voor het maken van reservekopieën de beste optie is voor u. Als u ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt u er ook een aanmaken in iCloud en een andere in iTunes.

iCloud

• Slaat reservekopieën op in iCloud
  • Biedt tot wel 1 TB opslagruimte (de eerste 5 GB zijn gratis).
  • Codeert altijd de reservekopieën.
  • Stelt u in staat overal waar Wi-Fi beschikbaar is reservekopieën te maken en te gebruiken.

iTunes

• Bewaart de reservekopieën op een Mac of pc.
  • De opslagruimte is afhankelijk van de beschikbare ruimte op de Mac of pc.
  • Biedt de mogelijkheid om gecodeerde reservekopieën te maken (standaard uitgeschakeld).
  • Stelt u in staat reservekopieën op een Mac of pc te maken en te gebruiken.

Leer hoe u een reservekopie maakt of uw apparaat herstelt vanaf een reservekopie.

iCloud-reservekopieën

Als u bent verbonden met Wi-Fi, kunt u een reservekopie van een apparaat maken via iCloud. U hoeft het apparaat niet op een computer aan te sluiten om een reservekopie te maken met iCloud. U hoeft zelfs niet eens thuis te zijn.

iCloud-reservekopieën bevatten bijna alle gegevens en instellingen die op het apparaat zijn bewaard. De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iCloud-reservekopie:

• Gegevens die al in iCloud zijn bewaard, zoals Contacten, Agenda's, Notities, Mijn fotostream en iCloud-fotobibliotheek.
  • Gegevens die in andere cloud-voorzieningen worden bewaard, zoals Gmail en Exchange-e-mail
  • Informatie en instellingen van Apple Pay
  • Touch ID-instellingen
  • Materiaal uit iCloud-muziekbibliotheek en de App Store (indien nog steeds beschikbaar in de iTunes Store, App Store of iBooks Store kunt u tikken om al aangeschaft materiaal opnieuw te downloaden).

Leer hoe u een iCloud-reservekopie maakt of hoe u iCloud-opslag beheert en reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

iTunes-reservekopieën

U kunt op een Mac of pc een reservekopie van het apparaat maken in iTunes. Een apparaat synchroniseren met de computer is niet hetzelfde als een reservekopie maken. Een iTunes-reservekopie bevat bijna alle gegevens en instellingen van het apparaat. De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iTunes-reservekopie:

• Materiaal uit de iTunes Store en App Store of pdf-documenten die rechtstreeks naar iBooks zijn gedownload (u kunt een reservekopie van dit materiaal maken via 'Zet aankopen over' in iTunes.)
  • Materiaal dat vanaf iTunes is gesynchroniseerd, zoals geïmporteerde MP3's of cd's, video's, boeken en foto's
  • Foto's die al in de cloud worden bewaard, zoals Mijn fotostream en iCloud-fotobibliotheek
  • Touch ID-instellingen
  • Informatie en instellingen van Apple Pay
  • Gegevens van Activiteit, Gezondheid en Sleutelhanger (als u een reservekopie van deze gegevens wilt maken, moet u een gecodeerde reservekopie maken in iTunes)

Leer hoe u reservekopieën maakt in iTunes, hoe u deze op een Mac of pc vindt en hoe u reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

Kan ik de reservekopie van mijn apparaat gebruiken voor een ander soort apparaat, zoals een iPhone-reservekopie voor een iPad?

Hoewel u wel een reservekopie van een apparaat op een ander soort apparaat kunt terugzetten, zoals een iPad-reservekopie op een iPhone, worden bepaalde typen materiaal niet overgezet. Dit materiaal omvat foto's, berichten, bijlagen in Berichten, spraakmemo's en apps die niet compatibel zijn met het apparaat dat u instelt. Apps die bijvoorbeeld alleen compatibel zijn met de iPad, worden niet overgezet naar een iPhone.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: