Over reservekopieën in iCloud en iTunes

U kunt de gegevens op een iPhone, iPad of iPod touch kopiëren en bewaren door een reservekopie van het apparaat te maken in iCloud of iTunes. Als u het apparaat vervangt, kunt u een reservekopie ervan gebruiken om de gegevens naar het nieuwe apparaat over te zetten.

Bepaal welke methode de beste optie is voor u

Dit artikel kan u helpen bepalen welke methode voor het maken van reservekopieën de beste optie is voor u. Als u ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt u er ook een aanmaken in iCloud en een andere in iTunes.

iCloud

• Bewaart de reservekopieën in de cloud.
  • Biedt tot wel 1 TB opslagruimte (de eerste 5 GB zijn gratis).
  • Codeert altijd de reservekopieën.
  • Stelt u in staat overal waar Wi-Fi beschikbaar is reservekopieën te maken en te gebruiken.

iTunes

• Bewaart de reservekopieën op een Mac of pc.
  • De opslagruimte is afhankelijk van de beschikbare ruimte op de Mac of pc.
  • Biedt gecodeerde reservekopieën (standaard uitgeschakeld).
  • Stelt u in staat reservekopieën op een Mac of pc te maken en te gebruiken.

iCloud-reservekopieën

Met een Wi-Fi-netwerkverbinding kunt u een reservekopie van een apparaat maken via iCloud. U moet het apparaat niet op een computer aansluiten of zelfs thuis zijn om een reservekopie te maken met iCloud.

iCloud-reservekopieën bevatten bijna alle gegevens en instellingen die op het apparaat zijn bewaard. Een iCloud-reservekopie bevat het volgende niet:

• Gegevens die al in de cloud zijn bewaard, zoals contacten, agenda’s, notities, Mijn fotostream en iCloud-fotobibliotheek.
  • Gegevens die in andere cloud-voorzieningen zijn bewaard, zoals Gmail en Exchange-mail.
  • Informatie en instellingen van Apple Pay.
  • Touch ID-instellingen.
  • Materiaal dat u niet rechtstreeks via de iTunes, App of iBooks Store hebt verkregen, zoals geïmporteerde MP3’s, video’s of cd’s.
  • Materiaal uit iTunes in de cloud en App Store (indien nog steeds beschikbaar in de iTunes, App of iBooks Store kunt u tikken om al aangeschaft materiaal opnieuw te downloaden).

Lees hoe u een iCloud-reservekopie maakt en hoe u iCloud-opslag beheert of reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

iTunes-reservekopieën

U kunt op een Mac of pc een reservekopie van het apparaat maken in iTunes. Een apparaat synchroniseren met de computer is niet hetzelfde als een reservekopie maken.

Een iTunes-reservekopie bevat bijna alle gegevens en instellingen van het apparaat. Een iTunes-reservekopie bevat het volgende niet:

• Materiaal uit de iTunes en App Store of pdf-documenten die rechtstreeks naar iBooks zijn gedownload (u kunt een reservekopie van dit materiaal maken via Zet aankopen over in iTunes).
  • Materiaal dat vanaf iTunes is gesynchroniseerd, zoals geïmporteerde MP3’s of cd’s, video’s, boeken en foto’s.
  • Foto’s die al in de cloud zijn bewaard, zoals Mijn fotostream en iCloud-fotobibliotheek.
  • Touch ID-instellingen
  • Informatie en instellingen van Apple Pay.
  • Gegevens van Gezondheid en Sleutelhanger (als u een reservekopie van de gegevens in Gezondheid en Sleutelhanger wilt maken, moet u een gecodeerde reservekopie in iTunes maken).

Lees hoe u reservekopieën maakt in iTunes, hoe u deze op een Mac of pc vindt en hoe u reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

Gegevens die niet worden overgezet van een soort apparaat naar een ander soort apparaat

Wanneer u een reservekopie van een apparaat op een ander soort apparaat terugzet, zoals een iPad-reservekopie op een iPhone, worden bepaalde typen gegevens niet overgezet:

• Foto’s
  • Berichten en bijlagen van berichten
  • Gesproken memo’s
  • Apps die niet compatibel zijn met het apparaat dat u configureert (apps die bijvoorbeeld alleen met de iPad compatibel zijn, worden niet overgezet naar een iPhone).

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: