Reservekopieën voor iOS-apparaten

U kunt de informatie op uw iOS-apparaat kopiëren en bewaren door een reservekopie van het apparaat te maken. Als u het apparaat vervangt, kunt u een reservekopie ervan gebruiken om de gegevens naar een nieuw iOS-apparaat over te zetten.

Bepaal welke methode voor u de beste optie is

Dit artikel kan u helpen bepalen welke methode voor het maken van reservekopieën voor u de beste optie is. Als u ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt u er ook een aanmaken in iCloud en een andere in iTunes.

iCloud

• Bewaart reservekopieën in iCloud
  • Tot 2 TB opslagruimte (de eerste 5 GB zijn gratis)
  • Codeert altijd de reservekopieën
  • Overal waar wifi beschikbaar is, reservekopieën maken en gebruiken

iTunes

• Bewaart de reservekopieën op een Mac of pc
  • De opslagruimte is afhankelijk van de beschikbare ruimte op de Mac of pc
  • Biedt de mogelijkheid om gecodeerde reservekopieën te maken (standaard uitgeschakeld)
  • Reservekopieën op een Mac of pc maken en gebruiken

Lees hoe u een reservekopie maakt of uw apparaat herstelt vanaf een reservekopie.

iCloud-reservekopieën

Als u bent verbonden met wifi, kunt u een reservekopie van een apparaat maken via iCloud. U hoeft het apparaat niet op een computer aan te sluiten om een reservekopie te maken met iCloud. U hoeft zelfs niet eens thuis te zijn.

iCloud-reservekopieën bevatten bijna alle gegevens en instellingen die op het apparaat zijn bewaard. De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iCloud-reservekopie:

• Gegevens die al in iCloud worden bewaard, zoals Contacten, Agenda's, Notities, Mijn fotostream en iCloud-fotobibliotheek
  • Gegevens die in andere cloudvoorzieningen worden bewaard, zoals Gmail en Exchange-mail
  • Informatie en instellingen van Apple Pay
  • Touch ID-instellingen
  • Materiaal uit iCloud-muziekbibliotheek en de App Store (voor zover nog beschikbaar in de iTunes Store, App Store of iBooks Store; u kunt eerdere aankopen downloaden met een paart tikken).

Lees hoe u een iCloud-reservekopie maakt of hoe u iCloud-opslag beheert en reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

iTunes-reservekopieën

U kunt op een Mac of pc een reservekopie van het apparaat maken in iTunes. Een apparaat synchroniseren met de computer is niet hetzelfde als een reservekopie maken. Een iTunes-reservekopie bevat bijna alle gegevens en instellingen van het apparaat. De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iTunes-reservekopie:

• Materiaal uit de iTunes Store en App Store of pdf-documenten die rechtstreeks naar iBooks zijn gedownload (u kunt van dit materiaal een reservekopie maken via 'Zet aankopen over' in iTunes.)
  • Materiaal dat vanaf iTunes is gesynchroniseerd, zoals geïmporteerde MP3's of cd's, video's, boeken en foto's
  • Foto's die al in de cloud worden bewaard, zoals Mijn fotostream en iCloud-fotobibliotheek
  • Touch ID-instellingen
  • Informatie en instellingen van Apple Pay
  • Gegevens van Activiteit, Gezondheid en Sleutelhanger (als u een reservekopie van deze gegevens wilt maken, moet u een gecodeerde reservekopie maken in iTunes.)

Lees hoe u reservekopieën maakt in iTunes, hoe u deze op een Mac of pc vindt en hoe u reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

Kan ik de reservekopie van mijn apparaat gebruiken voor een ander soort apparaat, bijvoorbeeld een iPhone-reservekopie voor een iPad?

Het is wel mogelijk om een reservekopie van een apparaat op een ander soort apparaat terug te zetten, zoals een iPad-reservekopie op een iPhone, maar bepaalde typen materiaal worden dan niet overgezet. Het gaat daarbij om foto's, berichten, bijlagen in Berichten, spraakmemo's en apps die niet compatibel zijn met het apparaat dat u configureert. Zo worden apps die alleen compatibel zijn met de iPad, niet overgezet naar een iPhone.