Hulp bij dubbele iCloud-agenda's

Als u na de configuratie van iCloud-agenda dubbele agenda's of agenda-activiteiten ziet op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc, volgt u deze stappen.

Vernieuw de agenda's

• Open de Agenda-app op uw iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7 of hoger en tik onder in het scherm op 'Agenda's' om de lijst van agenda's weer te geven. Veeg de lijst omlaag om deze te vernieuwen.
  • Op uw Mac opent u de Agenda-app en kiest u 'Weergave' > 'Vernieuw agenda's'.
  • Op uw Windows-pc gaat u naar de werkbalk in Outlook en klikt u op de knop 'Vernieuwen' in het gedeelte 'iCloud'.

Als u nog steeds dubbele agenda's ziet, vindt u hieronder hulp voor het probleem dat u hebt.

Dubbele agenda's verwijderen op uw Mac

Als u dubbele agenda's wilt verbergen of verwijderen in de Agenda-app op de Mac, volgt u deze stappen.

Agenda's verbergen op uw Mac

1. Open Agenda. Als u geen lijst met agenda's ziet, klikt u op de knop 'Agenda's' in de linkerbovenhoek.
  2. Ga naar het gedeelte 'Op mijn Mac'.
  3. Vergelijk de activiteiten in 'Op mijn Mac' met de activiteiten in de iCloud-agenda's.
  4. Als uw agenda's in iCloud alle activiteiten bevat en de agenda's op de Mac alleen duplicaten, kunt u de agenda's op de Mac verbergen. U verbergt een agenda door het aankruisvak ervan in het gedeelte 'Op mijn Mac' uit te schakelen.

Agenda's verwijderen op uw Mac

Als u ervoor kiest om agenda's op de Mac te verwijderen, verwijdert u alleen de agenda's in het gedeelte 'Op mijn Mac'. Verwijder geen agenda's in andere gedeelten zoals 'iCloud', 'Abonnementen', 'Andere' of andere agendavoorzieningen.

Volg deze stappen om agenda's op de Mac te verwijderen:

1. Maak een kopie van de gegevens in de iCloud-agenda.
  2. Klik in het gedeelte 'Op mijn Mac' op de agenda die u wilt verwijderen.
  3. U kunt de agenda op twee manieren verwijderen:
    • Kies 'Wijzig' > 'Verwijder'.
    • Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Verwijderen'.

Lees hier hoe u dubbele activiteiten verwijdert in de Agenda-app.

Dubbele agenda's verwijderen op uw Windows-pc

Als u dubbele agenda's wilt verbergen of verwijderen op een Windows-pc, volgt u deze stappen.

Agenda's verbergen op uw Windows-pc

1. Open Outlook en klik op 'Agenda'. Als u de lijst met agenda's niet ziet, vergroot u het deelvenster: klik op de knop met de pijl naar rechts boven de knop 'Navigatiedeelvenster' (Outlook 2007), 'Mappen' (Outlook 2010) of 'Alle mappen' (Outlook 2013 en hoger).
  2. In het weergavedeelvenster aan de linkerkant gaat u naar het gedeelte 'Mijn agenda's'. In Microsoft Outlook staan uw lokale agenda's onder 'Mijn agenda's', ook wel aangeduid als 'Outlook-gegevensbestand'. Dit vakje is standaard geselecteerd zodat u toegang hebt tot uw lokale agenda.
  3. Vergelijk de activiteiten in 'Mijn agenda's' met de activiteiten in de iCloud-agenda's.
  4. Als alle activiteiten voorkomen in de agenda's in iCloud terwijl de agenda's op de pc alleen dubbele items weergeven, verbergt u de agenda's op de pc. U verbergt een agenda door het aankruisvak naast die agenda uit te schakelen. Als bepaalde activiteiten op de Mac niet voorkomen in iCloud, importeert u handmatig de activiteiten in iCloud. Open iCloud voor Windows, schakel het aankruisvak 'Mail, contacten, agenda's en taken' uit en klik op 'Toepassen'. Schakel het aankruisvak opnieuw in en klik op 'Toepassen'.

Lokale agenda's verwijderen op uw Windows-pc

1. Maak een kopie van de gegevens in de iCloud-agenda.
  2. In 'Mijn agenda's' op de pc klikt u rechts op de agenda die u wilt verwijderen en kiest u 'Agenda verwijderen'. U kunt de standaardagenda in Outlook niet verwijderen. Andere agenda's kunt u wel verwijderen, als u daartoe bevoegd bent.

Als u dubbele Google-agenda's ziet op uw iPhone, iPad of iPod touch

Als u dubbele Google-agendagegevens ziet in uw iCloud-agenda, kunt u uw Google-agenda verbergen of verwijderen.

Uw Google-agenda verbergen

1. Open Agenda.
  2. Tik onder in het scherm op 'Agenda's'.
  3. Ga naar het gedeelte 'Gmail'.
  4. Tik op 'Verberg alle' om alle Gmail-agenda's te verbergen, of tik op een specifieke Gmail-agenda om deze te verbergen.

Uw Google-agenda verwijderen

Ga naar 'Instellingen' > 'Agenda' > 'Accounts', tik op 'Gmail' en schakel 'Agenda's' uit.

Als u geen 'Op mijn Mac'-agenda's ziet in macOS

Volg deze stappen om het gedeelte 'Op mijn Mac' zichtbaar te maken in de Agenda-app in macOS:

1. Open Agenda.
  2. Selecteer een van de agenda's in het gedeelte 'Andere', bijvoorbeeld 'Verjaardagen'.
  3. Klik rechts buiten het gebied van de geselecteerde optie en selecteer 'Nieuwe agenda'. Er wordt nu een lokale agenda aangemaakt onder 'Op mijn Mac'.

Feestdagen- en verjaardagskalenders beheren

U vindt de kalenders voor feestdagen, verjaardagen en andere gebeurtenissen in het gedeelte 'Andere' in de lijst van agenda's. Als u deze kalenders niet wilt zien, kunt u ze verbergen.

Feestdagen- en verjaardagskalenders verbergen op uw iOS-apparaat of Mac

Feestdagen verbergen in de Agenda-app op uw iOS-apparaat:

1. Open de Agenda-app.
  2. Tik onder in het scherm op 'Agenda's'.
  3. Scrol omlaag maar het gedeelte 'Andere' en tik op 'Feestdagen in Nederland' of 'Verjaardagen' om deze te verbergen.

Feestdagen- en verjaardagskalenders in de Agenda-app op de Mac:

1. Open de Agenda-app.
  2. Ga in de lijst van agenda's aan de linkerkant van het venster naar het gedeelte 'Andere'.
  3. Schakel het aankruisvak van 'Feestdagen in Nederland' of 'Verjaardagen' uit.

Dubbele verjaardagen beheren op uw iOS-apparaat

Als voor een contact meerdere verjaardagvermeldingen worden weergegeven, controleert u of u niet meerdere contactkaarten hebt voor die persoon. Open de Contacten-app, tik bovenin op het zoekvak en geef de naam van de contactpersoon op. Als er meerdere resultaten zijn voor dezelfde contactpersoon, tikt u op de contactpersoon en vervolgens op 'Wijzig' om de contactgegevens te beheren, te verwijderen of samen te voegen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.