Mail gebruiken op een Mac

Met de Mail-app voor Mac kunt u e-mail opstellen, beantwoorden en sorteren. U kunt ook bijlagen toevoegen en markeren.

Uw e-mailaccount toevoegen

Als u in Mail geen e-mailaccount hebt geconfigureerd, wordt u gevraagd uw e-mailaccount toe te voegen.

Als u nog een account wilt toevoegen, kiest u 'Mail' > 'Voeg account toe' uit de menubalk in Mail. Of u kiest Apple () menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Internetaccounts', en vervolgens het soort account dat u wilt toevoegen.

Mogelijk wordt u door Mail gevraagd om aanvullende instellingen op te geven. Lees meer over hoe u e-mailaccounts kunt toevoegen of verwijderen.

Berichten versturen en beantwoorden

Lees hier hoe u e-mailberichten opstelt, beantwoordt en doorstuurt.

Nieuwe berichten versturen

1. Klik op 'Nieuw bericht' de knop 'Nieuw bericht' in de knoppenbalk van Mail, of kies 'Archief'> 'Nieuw bericht'.
  2. Geef een naam, e-mailadres of groepsnaam op in het veld 'Aan'. Er worden suggesties gegeven op basis van uw contacten en berichten op uw Mac en apparaten die bij iCloud zijn ingelogd.1
  3. Typ het onderwerp van het bericht.
  4. Schrijf uw e-mail in het hoofdtekstvak van het bericht.
    • Als u een bijlage wilt toevoegen, sleept u de bijlage naar het hoofdtekstvak of kiest u 'Archief' > 'Voeg bestanden bij', kiest u een bijlage en klikt u op 'Kies bestand'.
    • U wijzigt het lettertype en de lettergrootte met behulp van de opties bovenin het berichtvenster.
    • Met macOS Mojave, is het nog eenvoudiger om emoji aan uw berichten toe te voegen. Klik op emoji-symbool in de knoppen boven aan het berichtvenster en kies emoji of andere symbolen uit de tekenweergave.
  5. Uw bericht versturen of bewaren:
    • U verstuurt uw bericht door op de Verstuur-knop te klikken of door 'Bericht' > 'Verstuur' te kiezen.
    • Als u het bericht wilt bewaren als concept, sluit u het bericht en klikt u op 'Bewaar'.

Beantwoorden en doorsturen

• Als u uw antwoord naar één persoon wilt versturen, klikt u op 'Antwoord' de Antwoord-knop, typt u uw reactie en klikt u op 'Verstuur' de Verstuur-knop.

• Als u uw antwoord wilt versturen naar alle ontvangers van een groepsbericht, klikt u op 'Antwoord allen' de Antwoord allen-knop, typt u uw reactie en klikt u op 'Verstuur' de Verstuur-knop.

• Als u een bericht wilt doorsturen naar anderen, klikt u op de knop 'Stuur door' de Doorstuur-knop, typt u uw reactie en klikt u op 'Verstuur' de Verstuur-knop

Bijlagen toevoegen en markeren

U kunt aan uw berichten bijlagen toevoegen, en met Markering kunt u deze voorzien van aantekeningen, uw handtekening en meer.

Een bestand toevoegen

Er zijn diverse manieren om een bestand aan uw bericht toe te voegen:

• Sleep de bijlage naar het hoofdtekstvak van het bericht.
  • Kies 'Archief' > 'Voeg bestanden bij', kies een bijlage en klik op 'Kies bestand'.

Bijlagen opmaken met Markering

Met Markering kunt rechtstreeks typen en tekenen in een bijlage (bijvoorbeeld een afbeelding of een pdf-document).2

1. Klik op 'Bijlage' Bijlage-knop of kies 'Archief' > 'Voeg bestanden bij' in het berichtvenster.
  2. Kies een bijlage en klik op 'Kies bestand'.
  3. Klik op het menusymbool Bijlage-menu rechtsboven in de bijlage en kies 'Markering'. Hier volgen enkele markeringstools die u kunt gebruiken:
    • Met 'Schets'  Schets-knop in Markering kunt u uit de vrije hand tekenen.
    • Met 'Vormen' Vormen-knop in Markering voegt u vormen toe, zoals rechthoeken, ovalen, lijnen en pijlen.
    • Met 'Zoom' Zoom-knop in Markering onderin het vormenpalet kunt u een deel van een bijlage vergroten om er de aandacht op te vestigen.
    • Met 'Tekst' Tekst-knop in Markering voegt u tekst toe.
    • Met 'Handtekening' Handtekening-knop in Markering voegt u uw handtekening toe.
  4. Klik op 'Gereed'.

Weergave van Markering

Meer informatie

1. Contacten worden gedeeld tussen alle apparaten die met dezelfde Apple ID bij iCloud zijn ingelogd. Contacten die op die apparaten in eerder ontvangen of verstuurde berichten zijn geadresseerd, worden eveneens gedeeld. U beheert deze functie door Contacten in of uit te schakelen voor iCloud. Op de Mac gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Op een iOS-apparaat gaat u naar 'Instellingen', tikt u bovenin het scherm op uw naam en vervolgens op 'iCloud'.

2. Markering is beschikbaar in OS X Yosemite en hoger.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.