Een e-mailaccount toevoegen in Mail op een Mac

Een e-mailaccount voor de eerste keer configureren of een nieuw e-mailaccount toevoegen.

Een e-mailaccount toevoegen

Als u nog geen e-mailaccount hebt geconfigureerd in Mail, wordt u mogelijk gevraagd er een toe te voegen wanneer u de app opent. Als dit niet wordt gevraagd of als u gewoon nog een account wilt toevoegen, volgt u deze stappen:

1. In de menubalk in Mail kiest u 'Mail' > 'Voeg account toe'.
  2. Selecteer uw e-mailaanbieder in de lijst en klik op 'Ga door'.
  3. In het geval van sommige accounts, zoals Google, wordt u mogelijk gevraagd om te klikken op 'Open browser' om de identiteitscontrole in uw webbrowser te voltooien.
  4. Volg de instructies op het scherm om uw accountgegevens in te voeren, zoals uw naam, e-mailadres en wachtwoord. Als u niet zeker weet welke gegevens u moet invoeren, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder voor hulp.

Postbus 'Inkomend' gebruiken van elke account

In de postbus 'Inkomend' worden alle berichten verzameld voor elke e-mailaccount die u hebt toegevoegd. Als u meerdere accounts hebt toegevoegd, kunt u op het openvouwdriehoekje naast 'Inkomend' in de navigatiekolom klikken en vervolgens een postbus selecteren om alleen de berichten voor die account te zien.

Optioneel: andere accountfuncties inschakelen

Als uw account niet alleen ondersteuning biedt voor e-mail, maar ook voor contacten, agenda's, notities of andere functies, kunt u deze functies in- of uitschakelen:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.
  2. Selecteer uw account in de navigatiekolom.
  3. Selecteer de functies die u voor uw account wilt gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.