Een terugbetaling aanvragen voor apps die of materiaal dat u van Apple hebt gekocht

Sommige aankopen in de App Store, iTunes Store, Apple Books of andere Apple voorzieningen komen mogelijk in aanmerking voor een terugbetaling. U kunt elk apparaat met een webbrowser gebruiken om een terugbetaling aan te vragen.

Een terugbetaling aanvragen

1. Ga naar reportaproblem.apple.com.
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Tik of klik op 'Ik wil graag'.
  4. Kies 'Om restitutie verzoeken'.
    iPhone met de website voor het melden van een probleem waar u een terugbetaling kunt aanvragen. Nadat u 'Om restitutie verzoeken' hebt gekozen, kiest u de reden waarom u de terugbetaling aanvraagt.
  5. Kies de reden waarom u een terugbetaling wilt en kies 'Volgende'.
  6. Kies het item of de items die u hebt gekocht en kies 'Verstuur'.

Als u geen terugbetaling kunt aanvragen op reportaproblem.apple.com

Als de betaling in behandeling is, kunt u nog geen terugbetaling aanvragen. Nadat de kosten in rekening zijn gebracht, kunt u de terugbetaling opnieuw aanvragen.

Als u een onbetaalde bestelling hebt, moet u die bestelling eerst betalen voordat u een terugbetaling kunt aanvragen. U moet mogelijk uw betaalgegevens bijwerken.

Hebt u een probleem met een abonnement?

U kunt een terugbetaling aanvragen. U kunt ook het abonnement opzeggen.

Als u al een terugbetaling hebt aangevraagd

Wat er in aanmerking komt voor terugbetaling kan per land of regio verschillen. Raadpleeg de algemene voorwaarden voor Apple mediadiensten voor meer informatie. In landen en regio's met wetgeving voor consumentenbescherming behouden gebruikers hun rechten onder deze bescherming. In Australië en Nieuw-Zeeland behouden consumenten hun rechten onder de toepasselijke wet- en regelgeving inzake consumentenbescherming.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.