Een terugbetaling aanvragen voor een App Store- of iTunes Store-aankoop

Enkele recente App Store- en iTunes Store-aankopen komen mogelijk in aanmerking voor een terugbetaling als het item niet naar verwachting werkt of niet kan worden gebruikt.

U kunt terugbetaling aanvragen voor bepaalde onlangs gedane aankopen in de App Store of iTunes Store. Er zijn beperkingen van toepassing. Raadpleeg de Voorwaarden van Apple mediadiensten voor meer informatie.

Als u een probleem hebt met terugkerende kosten, kunt u uw abonnement opzeggen. U kunt ook een downgrade van uw iCloud-opslag uitvoeren.

Om een terugbetaling aan te vragen, gaat u naar reportaproblem.apple.com of volgt u de stappen hierna.

U kunt alleen terugbetaling aanvragen voor items die in uw aankoopgeschiedenis staan. Meer informatie over hulp bij onbekende Apple kosten op uw bankafschrift.

Aankoopgeschiedenis bekijken

Om uw aankoopgeschiedenis te openen, tikt of klikt u op deze koppeling: Bekijk uw aankoopgeschiedenis.

U kunt uw aankoopgeschiedenis ook bekijken in Instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch, of in iTunes op een Mac of pc. U kunt ook in een browser naar reportaproblem.apple.com gaan.

Meer informatie over het bekijken van uw aankoopgeschiedenis in de App Store of iTunes Store.

Als een betaling voor een item nog in behandeling is, zijn de kosten nog niet in rekening gebracht en kunt u geen terugbetaling aanvragen. Nadat de kosten in rekening zijn gebracht, kunt u de terugbetaling nogmaals aanvragen.

Het gedeelte 'Accountinstellingen' van 'Instellingen' op een iPhone X. 'Aankoopgeschiedenis' is geselecteerd.

Zoek de bestelling op in uw aankoopgeschiedenis

Zoek de bestelling met het item waarvoor u een terugbetaling wilt aanvragen, en volg de aanwijzingen voor het apparaat dat u gebruikt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch: tik op 'Totaalbedrag' onderaan de bestelling en tik op het specifieke item.

Op een Mac of pc: klik op 'Meer' onder de prijs van het item.

Op de website 'Meld een probleem': zoek het item op het tabblad 'Aankopen'.

Een iPhone X waarop een voorbeeldfactuur te zien is.

Meld een probleem

Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc: tik of klik op 'Meld een probleem' onder de details van het item. De website 'Meld een probleem' wordt geopend in een browservenster.

Op de website 'Meld een probleem': tik of klik op 'Meld een probleem' rechts van het item.

Als u de optie 'Meld een probleem' niet ziet, komt het item niet in aanmerking voor een terugbetalingsverzoek.

Een iPhone X waarop meer details over een aankoop en de knop 'Meld een probleem' te zien zijn.

Beschrijf uw probleem

Kies een reden voor het probleem, beschrijf uw probleem en tik of klik op 'Verstuur'.

Op basis van de informatie die u geeft, geeft Apple mogelijk direct een terugbetaling, verwijst Apple u door naar de ontwikkelaar, vraagt Apple om aanvullende informatie of weigert Apple het terugbetalingsverzoek als het item niet in aanmerking komt voor terugbetaling.

Voor meer informatie over terugbetalingsverzoeken kunt u contact opnemen met Apple Support.

Een iPhone X waarop reportaproblem.apple.com geopend in Safari te zien is.

Als u het item niet kunt vinden

Als u een item niet kunt vinden in uw aankoopgeschiedenis, leest u hier wat u moet doen. Zorg ervoor dat u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u ook hebt gebruikt voor de aankoop. Controleer ook of het niet een aankoop van een gezinslid betreft die in rekening is gebracht op uw betaalmethode.

Sommige items en oudere aankopen komen niet in aanmerking voor terugbetaling. Raadpleeg de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Als u een e-mail krijgt over een bedrag dat op uw account in rekening is gebracht, maar u zich niet kunt herinneren dat u dit hebt goedgekeurd, leest u hier hoe u kunt zien of een e-mail echt afkomstig is van de App Store of iTunes Store.

Meer informatie

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.