Een terugbetaling aanvragen voor een App Store- of iTunes Store-aankoop

Enkele recente App Store- en iTunes Store-aankopen komen mogelijk in aanmerking voor een terugbetaling als het item niet naar verwachting werkt of niet kan worden gebruikt.

U kunt middels uw aankoopgeschiedenis een terugbetaling aanvragen voor bepaalde aankopen in de App Store of iTunes Store binnen 90 dagen vanaf de aankoopdatum. Er zijn beperkingen van toepassing. Raadpleeg de Voorwaarden van Apple mediadiensten voor meer informatie.

Als u een probleem hebt met terugkerende kosten, kunt u het abonnement opzeggen. U kunt ook een downgrade van uw iCloud-opslag uitvoeren.

Om een terugbetaling aan te vragen, gaat u naar reportaproblem.apple.com of volgt u de stappen hierna.

U kunt alleen een terugbetaling aanvragen voor items in uw aankoopgeschiedenis. Meer informatie over hoe u hulp kunt krijgen bij onbekende kosten voor Apple op uw bankafschrift.

Aankoopgeschiedenis bekijken

Om uw aankoopgeschiedenis te openen, tikt of klikt u op deze koppeling: 'Bekijk aankoopgeschiedenis'.

U kunt uw aankoopgeschiedenis zien in 'Instellingen' op uw iPhone, iPad, iPod touch of in iTunes op een Mac of pc. U kunt ook reportaproblem.apple.com openen met elke webbrowser.

Meer informatie over het bekijken van uw aankoopgeschiedenis in de App Store of iTunes Store.

Als een betaling voor een item nog in behandeling is, zijn de kosten nog niet in rekening gebracht en kunt u geen terugbetaling aanvragen. Nadat de kosten in rekening zijn gebracht, kunt u de terugbetaling nogmaals aanvragen.

De sectie 'Accountinstellingen' van 'Instellingen' op een iPhone X. 'Aankoopgeschiedenis' is geselecteerd.

De bestelling in uw aankoopgeschiedenis zoeken

Zoek de bestelling met het item waarvoor u een terugbetaling wilt aanvragen en volg de aanwijzingen voor het apparaat dat u gebruikt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch: tik op 'Totaalbedrag' onderaan de bestelling en tik op het specifieke item.

Op een Mac of pc: klik op 'Meer' onder de prijs van het item.

Op de website 'Meld een probleem': zoek het item op het tabblad 'Aankopen'.

Een iPhone X waarop een voorbeeldfactuur is te zien.

Een probleem melden

Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc: tik of klik op 'Meld een probleem' onder de details van het item. De website 'Meld een probleem' wordt geopend in een browservenster.

Op de website 'Meld een probleem': tik of klik op 'Meld een probleem' rechts van het item.

Als u de optie 'Meld een probleem' niet ziet, komt het item niet in aanmerking voor een terugbetalingsverzoek.

Een iPhone X waarop meer details over een aankoop en de knop 'Meld een probleem' zijn te zien.

Uw probleem beschrijven

Kies een reden voor het probleem, beschrijf uw probleem en tik of klik op 'Verstuur'.

Op basis van de informatie die u geeft, geeft Apple mogelijk direct een terugbetaling, verwijst u door naar de ontwikkelaar, vereist aanvullende informatie of weigert het terugbetalingsverzoek op basis van terugbetalingsontvankelijkheid.

Neem voor meer informatie over terugbetalingsverzoeken contact op met Apple Support.

Een iPhone X waarop reportaproblem.apple.com geopend in Safari is te zien.

Als u het item niet kunt vinden

Als u een item niet kunt vinden in uw aankoopgeschiedenis, leest u hier wat u moet doen. Zorg ervoor dat u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u ook hebt gebruikt voor de aankoop. Controleer ook of het niet een aankoop van een gezinslid betreft die in rekening is gebracht op uw betaalmethode.

Enkele items en aankopen ouder dan 90 dagen komen niet in aanmerking voor terugbetalingen. Raadpleeg de algemene voorwaarden voor meer informatie

Als u een e-mail krijgt over een bedrag dat op uw account in rekening is gebracht, maar u zich niet kunt herinneren dat u dit hebt goedgekeurd, leest u hier hoe u legitieme e-mails van de App Store of iTunes Store herkent.

Meer informatie

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.