De status controleren van een terugbetaling voor apps of content die je van Apple hebt gekocht

Het kan 24 tot 48 uur duren om een update van Apple te ontvangen. Hoelang het duurt voordat het geld na goedkeuring zichtbaar is op je account of rekeningafschrift, hangt af van de betaalmethode. Je hebt mogelijk geen toegang meer tot de terugbetaalde items.

Opmerking: Als je je terugbetalingsverzoek al hebt ingediend, wordt je verzoek of de verwerking van de terugbetaling niet sneller uitgevoerd wanneer je Apple hier telefonisch of via de chat over benadert. Je kunt de status van je verzoek volgen op reportaproblem.apple.com of bij de financiële instelling.

De status van je terugbetalingsverzoek controleren

1. Ga naar reportaproblem.apple.com en log in met je Apple ID.

2. Kies 'Controleer status van claims'. Als je de optie 'Controleer status van claims' niet ziet, heb je geen terugbetalingsverzoeken die in behandeling zijn. Lees hoe je een terugbetaling aanvraagt.

3. Tik of klik op 'In behandeling' om de status te zien.

Wanneer krijg ik het geld terug?

Nadat je terugbetaling is goedgekeurd, wordt het geld terugbetaald via dezelfde betaalmethode als waarmee het item is gekocht. Hier zie je hoelang het duurt voordat een terugbetaling zichtbaar is op je account of rekeningafschrift:

Store-tegoed: het kan tot 48 uur duren voordat de terugbetaling zichtbaar is in je Apple accountsaldo.

Facturering via mobiele telefoon: het kan tot 60 dagen duren voordat de terugbetaling zichtbaar is op het afschrift. De verwerkingstijd kan afhankelijk zijn van de mobiele aanbieder. Neem contact op met je aanbieder voor nadere informatie.

Creditcards en betaalpassen, Apple Pay, Apple Cash en alle andere betaalmethoden: het kan tot 30 dagen duren voordat de terugbetaling zichtbaar is op je rekeningafschrift. Neem contact op met je financiële instelling als de terugbetaling na 30 dagen nog niet zichtbaar is.