Berichtgeving gebruiken op een Mac

Berichtgeving laat u zien wat uw apps te melden hebben, zodat u altijd goed op de hoogte bent. Lees hier hoe u meldingen kunt bekijken die u hebt gemist, hoe u de stijl van meldingen aanpast of hoe u ze verbergt of uitschakelt.

Berichtencentrum

Meldingen bekijken in het berichtencentrum

Om het berichtencentrum te openen, klikt u op Berichtencentrum in de rechterbovenhoek van uw scherm of veegt u met twee vingers naar links vanaf de rechterrand van uw trackpad.

• Als u meldingen wilt bekijken die u hebt gemist, zoals agendameldingen of FaceTime-oproepen, klikt u op 'Berichtgeving' bovenaan het berichtencentrum.
  • Klik op een melding om deze te openen in de app die de melding heeft verzonden. De melding wordt vervolgens verwijderd uit het berichtencentrum.
  • Als u meldingen wilt verwijderen zonder ze te openen, klikt u op de knop 'Wis' naast een melding of een groep meldingen.
  • De bedieningselementen voor Niet storen en Night Shift worden zichtbaar wanneer u omhoog scrolt (of omlaag veegt) in het berichtencentrum.
  • Als u de voorkeuren voor berichtgeving wilt openen, klikt u rechtsonder in het berichtencentrum op het tandwielsymbool .

Meldingen aanpassen of uitschakelen

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Berichtgeving'.
  2. Selecteer een app in de linker kolom.
  3. Selecteer 'Stroken' of 'Meldingen' om de stijl van een melding te wijzigen. Of selecteer 'Geen'.
    Voorkeuren voor berichtgeving

U kunt hier ook andere functies bedienen, bijvoorbeeld om aan te geven of meldingen op het toegangsscherm moeten worden weergegeven, al dan niet met voorvertoning. Een voorvertoning bevat een gedeelte van de e-mail, chat of ander materiaal dat bij de melding hoort. U kunt kiezen of voorvertoningen nooit, altijd, of alleen bij het ontgrendelen van uw Mac moeten worden weergegeven.

Als u meldingen voor specifieke websites wilt toestaan of te weigeren of wilt voorkomen dat websites toestemming vragen om meldingen te verzenden, leest u hier hoe u websitemeldingen in Safari kunt aanpassen.

'Niet storen' gebruiken

'Niet storen' houdt inkomende gesprekken en meldingen stil. Deze functie wordt automatisch ingeschakeld wanneer de Mac wordt aangesloten op een tv of projector.

Als u wilt kiezen wanneer 'Niet storen' wordt in- en uitgeschakeld, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Berichtgeving'. 'Niet storen'-instellingen vindt u bovenaan de navigatiekolom:

Voorkeuren voor berichtgeving

Meer informatie

Voor meer informatie over berichtgeving klikt u op de Help-knop in de voorkeuren voor berichtgeving.