Het serienummer en andere gegevens van een iPhone, iPad en iPod touch zoeken

Leer waar u het serienummer, IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity), MEID-nummer (Mobile Equipment Identifier), CDN-nummer (Cellular Data Number) en ICCID-nummer (Integrated Circuit Card ID) van uw iOS-apparaat kunt vinden.

Elke iPhone, iPad en iPod touch heeft een serienummer. iOS-apparaten met mobiele connectiviteit hebben ook andere unieke identificatiemiddelen zoals een IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity), MEID-nummer (Mobile Equipment Identifier), CDN-nummer (Cellular Data Number) en ICCID-nummer (Integrated Circuit Card ID). Deze gegevens hebt u misschien nodig als u uw apparaat registreert of wanneer u om ondersteuning vraagt. Deze informatie vindt u:

iOS-apparaten

Op de meeste iOS-apparaten kunt u tikken op Instellingen>Algemeen>Info om het serienummer, het IMEI of MEID-nummer en het ICCID-nummer van uw apparaat te bekijken. Als u iOS 6 of nieuwer gebruikt, kunt u het nummer ingedrukt houden om dit te kopiëren en hem daarna in de Apple-formulieren te plakken voor registratie of ondersteuning.

Als u het apparaat nog niet hebt ingesteld, vindt u de IMEI en ICCID door op het symbool Info  rechtsonder te tikken in het scherm ‘Hallo’ van de instelassistent van iOS.

Als u het infoscherm niet kunt openen, kiest u een van de onderstaande opties op basis van het apparaat dat u hebt.

iPad en iPod touch

U vindt het serienummer van een iPad en iPod touch gegraveerd op de onderkant van de achterbehuizing van uw apparaat. Als u een iPad (cellular-model) hebt, ziet u de IMEI ook.

iPhone 5 en nieuwer, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6 en iPhone 6 Plus

U vindt het IMEI-nummer van een iPhone gegraveerd op de onderkant van de achterbehuizing van uw apparaat. De eerste 14 cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer.

Bij deze apparaten is het serienummer niet op de achterbehuizing gegraveerd.

iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM-model) en iPhone 4s

Verwijder de simkaarthouder om het serienummer en het IMEI-en MEID-nummer te vinden. (De eerste 14 cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer.)

Originele iPhone

U vindt het serienummer en het IMEI-nummer van een iPhone gegraveerd op de achterbehuizing van uw apparaat.

Verpakking

Als u de originele verpakking van het apparaat nog hebt, vindt u de serie- en IMEI-/MEID-nummers op het etiket met de streepjescode.

iTunes

U vindt het serienummer van het apparaat door het op de computer aan te sluiten en iTunes te openen.

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes (als dit niet automatisch gebeurt).
  3. Zoek het apparaat.
  4. Klik op het tabblad ‘Overzicht’ voor de gegevens van het apparaat.

Ga naar Wijzig > Serienummer exemplaar om het serienummer naar het klembord te kopiëren. Nu kunt u dit nummer in de online registratie- en ondersteuningsformulieren van Apple plakken.

iOS-apparaten in herstelmodus

Als een apparaat in herstelmodus is gekoppeld aan een computer waarop OS X staat, staat uw serienummer in iTunes.

Als een apparaat in herstelmodus is gekoppeld aan een computer waarop Windows staat en de computer uw apparaat herkent, gebruikt u Apparaatbeheer om het serienummer te zoeken:

• Onder Andere apparaten ziet u mogelijk staan ‘Mobiel apparaat van Apple (Herstelmodus)’.
  • Onder USB-controllers vindt u waarschijnlijk ook de Apple Mobile Device-driver.

Als u hierop klikt en Details kiest, ziet u een bestand onder Device Instance Id dat begint met ‘USB\VID05AC…’ en eindigt op een serienummer dat overeenkomt met SRNM: [XXXXXXXXXXXX]. X staat voor het aantal tekens van het serienummer.

Andere informatie

Doe het volgende in het venster Overzicht:

• Wanneer de iPhone is aangesloten, klikt u op ‘Telefoonnummer’ om de IMEI-/MEID- en ICCID-nummers te zien.
  • Wanneer de iPad (Cellular-model) is aangesloten, klikt u op ‘Serienummer’ om de CDN-, IMEI-/MEID- en ICCID-nummers te zien.

Volg deze stappen als u iTunes op de computer kunt gebruiken maar het apparaat niet hebt:

1. Ga naar iTunes > Voorkeuren (Mac) of Bewerken > Voorkeuren (pc).
  2. Klik op het tabblad ‘Apparaten’.
  3. Houd de muis over een reservekopie om het serienummer van het apparaat weer te geven. U ziet ook de IMEI-/MEID- en CDN-nummers van een iPhone of iPad (Cellular-model).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico's verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: