Het serienummer of IMEI-nummer op een iPhone, iPad of iPod touch vinden

Lees hier hoe u het serie-, IMEI-/MEID-, CDN- en ICCID-nummer van een iOS-apparaat vindt.

Voordat u begint

• U vindt deze nummers op verschillende plaatsen, zoals in Instellingen, op het apparaat zelf, in iTunes of op de oorspronkelijke verpakking.
  • Wanneer u contact opneemt met Apple voor support, kunt u het iOS-apparaat identificeren aan de hand van het serienummer of het IMEI-/MEID-nummer.

Het serie-, IMEI-/MEID- of ICCID-nummer vinden

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'.
  2. Zoek het serie-, IMEI-/MEID- en ICCID-nummer van het apparaat.
  3. Wilt u deze informatie in Apple formulieren voor registratie of support plakken? Houd uw vinger op het nummer om het te kopiëren.

Hebt u het benodigde nummer nog niet gevonden? Raadpleeg de volgende gedeelten.

iPhone

Op deze apparaten vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder. Als u support nodig hebt maar het Instellingen-menu niet ziet, kunt u het IMEI-/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer:

• iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

Op een iPhone 6s en nieuwer vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder.

Op deze apparaten vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer (de eerste veertien cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer) op de achterkant. Als u support nodig hebt maar het Instellingen-menu niet ziet, kunt u het IMEI-/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

Op veel modellen van de iPhone 5 en iPhone 6 vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer (de eerste veertien cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer) op de achterkant.

Op deze apparaten vindt u het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-model)
  • iPhone 4s

Het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder van een iPhone 3 of iPhone 4 vinden

Als u een originele iPhone hebt, vindt u het serienummer en het IMEI-nummer gegraveerd op de achterkant.

iPad en iPod touch

Zoek het serienummer van een iPad Pro, iPad of iPod touch op de achterkant van het apparaat. Op een iPad (Cellular-model) ziet u ook het IMEI-nummer. De eerste 14 cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer.

Zoek het serienummer van een iPad Pro, iPad of iPod touch op de achterkant van het apparaat.

iTunes

U kunt het serienummer van een apparaat ook in iTunes vinden:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes als de app niet automatisch wordt gestart.
  3. Zoek het apparaat. Klik op de tab 'Overzicht' voor de gegevens van het apparaat.
  4. Klik voor een iPhone op 'Telefoonnummer' om de IMEI-/MEID- en ICCID-nummers te zien. Klik voor een iPad (Cellular-model) op 'Serienummer' om de CDN-, IMEI-/MEID- en ICCID-nummers te zien.

Als u deze informatie in Apple formulieren voor registratie of support wilt plakken, kiest u 'Wijzig' > 'Kopieer serienummer'.

Als u het apparaat niet hebt

Het serienummer of het IMEI-/MEID-nummer van een apparaat kunt u op verschillende plaatsen vinden.

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina (appleid.apple.com) in een webbrowser op de computer.
  2. Log in met de Apple ID die u gebruikt op het apparaat waarvan u het serienummer of het IMEI-/MEID-nummer nodig hebt.
  3. Scrol omlaag naar het onderdeel 'Apparaten'. Selecteer het apparaat waarvan u het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer wilt zien.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, probeert u het volgende:

• Hebt u een ander iOS-apparaat met iOS 10.3 of hoger dat bij uw Apple ID is ingelogd? Tik op dat apparaat op 'Instellingen' > '[Uw naam]'. Scrol omlaag om alle apparaten te zien die bij uw Apple ID zijn ingelogd. Tik op de naam van het apparaat om het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer te zien.
  • Hebt u de oorspronkelijke verpakking van het apparaat nog? Het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer vindt u op de streepjescode:
    Zoek het serienummer van een iPhone, iPad of iPod op de oorspronkelijke verpakking.
  • Vindt u het benodigde nummer nog steeds niet? Neem contact op met Apple Support door het apparaat in deze lijst te selecteren:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.