Het serienummer of IMEI-nummer op uw iPhone, iPad of iPod touch vinden

Lees hier waar u het serie-, IMEI/MEID-, CDN- en ICCID-nummer van een iOS-apparaat vindt.

Voordat u begint

• U vindt deze nummers op verschillende plaatsen, zoals in het menu Instellingen, op het apparaat zelf, in iTunes of op de originele verpakking.
  • Wanneer u contact opneemt met Apple voor support, kunt u uw iOS-apparaat identificeren aan de hand van het serienummer of het IMEI/MEID-nummer.

Kijk eerst hier

Ga naar Instellingen > Algemeen > Info en zoek het serie-, IMEI/MEID- en ICCID-nummer van het apparaat. Als u deze informatie in Apple-formulieren voor registratie of support wilt plakken, houdt u uw vinger op het nummer en kopieert u het.

Als u het benodigde nummer nog steeds niet hebt gevonden, raadpleegt u hieronder andere manieren om het te zoeken.

iPhone

Op deze apparaten vindt u het serienummer in het menu Instellingen en het IMEI/MEID-nummer op de simkaarthouder. Als u support nodig hebt maar niet in het menu Instellingen kunt, kunt u het IMEI/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer:

• iPhone 6s Plus
  • iPhone 6s

Op deze apparaten vindt u het serienummer in het menu Instellingen en het IMEI/MEID-nummer (de eerste veertien cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer) op de achterkant. Als u support nodig hebt maar niet in het menu Instellingen kunt, kunt u het IMEI/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer:

• iPhone 6 Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 5c
  • iPhone 5s
  • iPhone 5

Op deze apparaten vindt u het serie- en IMEI/MEID-nummer op de simkaarthouder:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-model)
  • iPhone 4s

Als u een originele iPhone hebt, vindt u het serienummer en het IMEI-nummer gegraveerd op de achterkant.

iPad en iPod touch

Zoek het serienummer van een iPad Pro, iPad of iPod touch op de achterkant van het apparaat. Op een iPad (Cellular-model) ziet u ook het IMEI-nummer. De eerste 14 cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer.

iTunes

U vindt het serienummer van een apparaat ook in iTunes:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes als de app niet automatisch wordt gestart.
  3. Zoek het apparaat. Klik op het tabblad Overzicht voor de gegevens van het apparaat.
  4. Klik voor een iPhone op Telefoonnummer om de IMEI-/MEID- en ICCID-nummers te zien. Klik voor een iPad (Cellular-model) op Serienummer om de CDN-, IMEI-/MEID- en ICCID-nummers te zien.

Als u deze informatie in Apple-formulieren voor registratie of support wilt plakken, klikt u op Wijzig > Kopieer serienummer.

Als u het apparaat niet hebt

Als u de oorspronkelijke verpakking van het apparaat nog hebt, kijkt u op het etiket met de streepjescode om de serie- en IMEI/MEID-nummers te vinden.

U kunt ook iTunes op de computer gebruiken:

1. Ga op een Mac naar iTunes > Voorkeuren. Ga op een pc naar Bewerken > Voorkeuren.
  2. Klik op het tabblad Apparaten.
  3. Houd de muisaanwijzer op een reservekopie van het iOS-apparaat om het serienummer te zien. U ziet ook de IMEI-/MEID- en CDN-nummers van een iPhone of iPad (Cellular-model).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: