Als u hulp nodig hebt bij het Wi-Fi-wachtwoord

Lees hier hoe u kunt weten of een netwerk een wachtwoord vereist. U kunt hier ook lezen wat u moet doen als u het wachtwoord van een Wi-Fi-netwerk niet weet of bent vergeten.

Hoe weet ik of een netwerk een wachtwoord vereist?

Naast de naam van een met een wachtwoord beveiligd netwerk ziet u een hangslot  .

In iOS:

Op een Mac:

Wat moet ik doen als ik mijn Wi-Fi-wachtwoord niet weet?

Als de kabel- of internetaanbieder de Wi-Fi-router heeft ingesteld:

• Zoek een etiket op de zijkant of onderkant van de router. Misschien vindt u er het standaardwachtwoord.
         Netwerknaam (SSID): XXXXX
         Netwerksleutel (wachtwoord): XXXXXXXXXX
  • Als u een overzicht van de configuratie hebt gekregen van de aanbieder, kijkt u of u informatie over het netwerk en het wachtwoord erin vindt.
  • Neem contact op met de kabel- of internetaanbieder voor hulp bij het ophalen of opnieuw instellen van een Wi-Fi-wachtwoord.

Als de Wi-Fi-router van u is:

• Als iemand anders het netwerk heeft ingesteld, vraagt u deze persoon om hulp.
  • Als u nog nooit een persoonlijk wachtwoord hebt aangemaakt, controleert u het merk van de Wi-Fi-router en zoekt u het standaardwachtwoord op de website van de fabrikant.
  • Als u het wachtwoord opnieuw wilt instellen, belt u met de fabrikant van de router of kijkt u op hun website of gebruikershandleiding.

Als u een openbaar Wi-Fi-netwerk gebruikt in een bibliotheek, hotel, bedrijf of andere locatie voor meerdere gebruikers:

Wat gebeurt er als ik het wachtwoord weet maar het netwerk het niet accepteert?

In iOS: tik op Instellingen > Wi-Fi >   > Vergeet dit netwerk. Probeer vervolgens opnieuw verbinding te maken.

Op een Mac: ga naar Systeemvoorkeuren en klik op Netwerk > Geavanceerd. Markeer het Wi-Fi-netwerk door erop te klikken. Klik op het minteken en kies Verwijder. Probeer opnieuw verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk.

Als het netwerk het wachtwoord nog steeds niet wilt accepteren, verzekert u zich van het volgende:

Laatst gewijzigd op: