Je bewaarde wifiwachtwoorden opzoeken op een iPhone of iPad

In iOS 16, iPadOS 16.1 en nieuwer kun je je toegangscode, Face ID of Touch ID gebruiken om wifiwachtwoorden te bekijken en te kopiëren.

Het wachtwoord bekijken van het netwerk waarmee je momenteel bent verbonden

1. Tik in de Instellingen-app op 'Wifi'.

2. Zoek het wifinetwerk waarmee je momenteel bent verbonden.

3. Tik op de knop 'Info''Info'.

4. Tik op het veld 'Wachtwoord'.

5. Gebruik je toegangscode, Face ID of Touch ID om te ontgrendelen en het wachtwoord weer te geven.

ios-16-iphone-14-pro-wifi-name-more-info-password-on-tap

Meer informatie over het delen van wifiwachtwoorden

Wachtwoorden opzoeken voor netwerken waarmee je eerder verbonden bent geweest

Tik in de Instellingen-app op 'Wifi'. Tik vervolgens rechtsboven op 'Wijzig' om netwerken te bekijken waarmee je apparaat eerder verbinding heeft gemaakt. Nadat je een netwerk met een slot hebt geselecteerd, kun je op het veld 'Wachtwoord' tikken en je toegangscode, Face ID of Touch ID gebruiken om het wachtwoord weer te geven.