Als u op uw iPhone, iPad of iPod touch geen berichten kunt versturen of ontvangen

Lees wat u moet doen als u een waarschuwing krijgt wanneer u een bericht verstuurt of als u geen berichten kunt versturen of ontvangen.

Probeer eerst deze stappen

1. Start de iPhone, iPad of iPod touch opnieuw op.
  2. Controleer de netwerkverbinding. Om een bericht als iMessage- of mms-bericht te kunnen versturen, moet u verbonden zijn met een mobiel datanetwerk of een wifinetwerk. Om een sms-bericht te kunnen versturen, moet u verbonden zijn met een mobiel netwerk. Als u Bellen via wifi inschakelt, kunt u sms-berichten versturen via wifi.
  3. Controleer bij uw aanbieder of het type bericht dat u wilt versturen, bijvoorbeeld mms of sms, wordt ondersteund.
  4. Als u mms-groepsberichten wilt versturen vanaf een iPhone, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakelt u 'Mms-berichten' in. Als u op de iPhone geen optie ziet om mms-berichten of groepsberichten in te schakelen, dan kan het zijn dat uw aanbieder deze functie niet ondersteunt.
  5. Controleer of uw apparaat wel genoeg ruimte heeft om afbeeldingen en video's te ontvangen.
  6. Controleer of u het juiste telefoonnummer of e-mailadres voor de ontvanger hebt ingevoerd.

Als u de melding 'Wachten op activering' krijgt, leest u hier wat u moet doen.

Zoek hieronder uw probleem op om te zien wat u moet doen als u nog steeds hulp nodig hebt.

Als u een rood uitroepteken ziet

Als u een bericht probeert te versturen en u een uitroepteken ziet met de melding 'Niet afgeleverd', volgt u deze stappen:

1. Controleer de netwerkverbinding.
  2. Tik op uitroepteken en tik vervolgens op 'Probeer opnieuw'.
  3. Als u het bericht nog steeds niet kunt versturen, tikt u op uitroepteken en vervolgens op 'Stuur als tekstbericht'. Voor sms-berichten worden mogelijk kosten in rekening gebracht. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.

Als u een groene tekstballon ziet

Als u in plaats van een blauwe tekstballon een groene tekstballon ziet, dan is het bericht verzonden via mms/sms, en niet via iMessage. Hiervoor kunnen een aantal oorzaken zijn:

• De persoon aan wie u het bericht hebt gestuurd, heeft geen Apple apparaat.
  • iMessage is uitgeschakeld op uw apparaat of dat van de ontvanger. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'iMessage' om te controleren of iMessage wel is ingeschakeld.
  • iMessage is tijdelijk niet beschikbaar op uw apparaat of dat van de ontvanger.

Lees wat het verschil is tussen iMessage- en mms-/sms-berichten.

Als u op één apparaat wel berichten ontvangt, maar op een ander apparaat niet

Als u een iPhone en een ander iOS-apparaat hebt (bijvoorbeeld een iPad), zijn de iMessage-instellingen misschien zo dat u berichten ontvangt en start vanaf uw Apple ID en niet vanaf uw telefoonnummer. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en tik op 'Stuur en ontvang via' om te controleren of uw telefoonnummer is ingesteld voor het versturen en ontvangen van berichten.

Als uw telefoonnummer er niet bij staat, kunt u het telefoonnummer van uw iPhone koppelen aan uw Apple ID, zodat u iMessage-berichten kunt versturen en ontvangen via uw telefoonnummer. U kunt ook Stuur sms door inschakelen, zodat u mms- en sms-berichten kunt versturen en ontvangen met al uw Apple apparaten.

Als u geen iPhone hebt, kunt u met uw Apple ID alleen berichten versturen naar en ontvangen van andere Apple apparaten met iMessage. Als u iMessage wilt gebruiken, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via' en controleert u of u bent ingelogd met uw Apple ID.

Als u problemen hebt met een groepsgesprek

Als u in een groepsbericht zit en opeens geen berichten meer ontvangt, controleer dan of u het gesprek niet hebt verlaten. Open Berichten en tik op het groepsbericht. Als u een bericht ziet dat u het gesprek hebt verlaten, dan hebt u ofwel zelf het gesprek verlaten, ofwel bent u uit het groepsgesprek verwijderd. U kunt pas weer deelnemen aan een groepsgesprek als een ander lid van de groep u toevoegt.

U kunt ook zelf een nieuw groepsgesprek starten. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten en tik op .
  2. Voer de telefoonnummers of e-mailadressen van uw contacten in.
  3. Schrijf een bericht en tik op  om het te versturen.

Als u andere problemen hebt met een groepsgesprek, kunt u proberen het gesprek te verwijderen en een nieuw gesprek te beginnen. Zo verwijdert u een groepsgesprek:

1. Open Berichten en zoek het gesprek dat u wilt verwijderen.
  2. Veeg naar links over het gesprek.
  3. Tik op 'Verwijder'.

Als u een gesprek eenmaal hebt verwijderd, kunt u het niet meer terughalen. Als u delen van het gesprek wilt bewaren, kunt u er een schermafbeelding van maken. Als u een bijlage uit een gesprek wilt bewaren, houdt u uw vinger op de bijlage, tikt u op 'Meer' en vervolgens op 'Bewaar'.