Uw Apple ID aanmaken of gebruiken zonder een betaalmethode

Lees hier hoe u een Apple ID aanmaakt of gebruikt in de iTunes Store zonder een creditcard of andere betaalmethode.

Wanneer u voor het eerst inlogt met uw Apple ID bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store, wordt u gevraagd een betaalmethode in te voeren zodat u aankopen kunt doen in de Store. Volg deze stappen als u geen betaalmethode wilt instellen voor uw account.

Apple raadt u aan om maar één Apple ID te gebruiken om toegang te krijgen tot iTunes, iCloud en andere Apple voorzieningen. Als u niet meer weet of u een Apple ID hebt, helpen wij u zoeken.

Als u gezinshoofd bent van 'Delen met gezin' en aankopen wilt delen met uw gezin, moet u een geregistreerde betaalwijze hebben. Voor de configuratie van accounts voor kinderen is ook een betaalwijze vereist. Lees meer over Apple ID's voor kinderen.

Als u al een Apple ID hebt

U kunt ervoor kiezen om de betaalmethode te verwijderen voor uw bestaande Apple ID nadat u bent ingelogd bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store. U wordt pas gevraagd weer een betaalmethode in te voeren als u een aankoop doet.

Als u geen Apple ID hebt

Volg de onderstaande stappen om een Apple ID aan te maken zonder een betaalmethode toe te voegen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Kies een gratis app.
  3. Tik naast het item op  en tik nogmaals om het te downloaden.
  4. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
  5. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' wanneer u wordt gevraagd de betaalgegevens in te voeren. Raadpleeg wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
  6. Nadat u de informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken. Lees wat u kunt doen als u de e-mail niet hebt ontvangen.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes en ga naar de iTunes Store.
  2. Scrol naar de onderkant van het venster. Als de vlag rechtsonder niet de vlag is van het land of de regio waar u woont, klikt u erop en kiest u uw land of regio.
  3. Kies in het menu linksboven  'Tv-programma's'.
  4. Klik rechts in het venster onder 'Direct naar' op 'Gratis afleveringen' en klik op een aflevering.
  5. Klik rechts van de titel op 'Download'.
  6. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
  7. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' als betaalwijze wanneer u wordt gevraagd uw betaalgegevens in te voeren. Raadpleeg wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
  8. Nadat u de informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken. Lees wat u kunt doen als u de e-mail niet hebt ontvangen.