Je Apple ID maken of gebruiken zonder een betaalwijze

Leer hoe je je Apple ID kunt maken of gebruiken in de iTunes Store zonder een creditcard of andere betaalwijze.

Wanneer je met je Apple ID voor het eerst inlogt bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store, wordt je gevraagd een betaalwijze in te voeren zodat je aankopen kunt doen in de winkel. Volg deze stappen als je geen betaalwijze wilt instellen voor je account.

Apple raadt je aan om maar één Apple ID te gebruiken om toegang te krijgen tot iTunes, iCloud en andere Apple voorzieningen. Als je niet meer weet of je een Apple ID hebt, helpen wij je die te zoeken.

Als je de organisator bent van een Delen met gezin-groep, moet je een betaalwijze hebben, of dat nu een creditcard of een bankpas is. Voor de configuratie van accounts voor kinderen is ook een creditcard vereist. Lees meer informatie over Apple ID's voor kinderen.

Als je al een Apple ID hebt

Je kunt ervoor kiezen om de betaalwijze te verwijderen voor je bestaande Apple ID nadat je bent ingelogd bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store. Je wordt pas gevraagd een betaalwijze in te voeren als je een aankoop doet.

Als je geen Apple ID hebt

Volg de stappen hierna om een Apple ID te maken zonder een betaalwijze toe te voegen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app, iTunes Store-app of iBooks-app.
  2. Kies een gratis app, nummer, video of boek.
  3. Tik op Haal iOS opnaast het item en tik nogmaals om het te downloaden.
  4. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID' aan wanneer je wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
  5. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' wanneer je wordt gevraagd de betaalgegevens in te voeren. Raadpleeg wat je moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
  6. Nadat je je informatie hebt ingevoerd, wordt je gevraagd om je Apple ID te verifiëren via e-mail. Je moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken. Heb je de e-mail niet ontvangen?

Op een Mac of pc

1. Open iTunes en ga naar de iTunes Store.
  2. Scrol omlaag en kijk rechts onder in het venster naar de vlag van het land of de regio. Als deze niet de vlag van je land of regio is, klik je erop en kies je je land of regio.
  3. Kies in het menu links boven in de hoek 'Muziek','Tv-programma's','Apps' ofBoeken.
  4. Download een gratis nummer, tv-aflevering, app of boek. Als je gratis items wilt vinden, zoek je onder 'Snelkoppelingen' aan de rechterkant van het iTunes Store-venster naar een koppeling die het woord 'gratis' bevat. Als je een gratis item vindt, klik je op 'Haal op' onder het symbool ervan.
  5. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID' aan wanneer je wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
  6. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' als betaalwijze wanneer je wordt gevraagd de betaalgegevens in te voeren. Raadpleeg wat je moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
  7. Nadat je je informatie hebt ingevoerd, wordt je gevraagd om je Apple ID te verifiëren via e-mail. Je moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken. Heb je de e-mail niet ontvangen?