Uw Apple ID maken of gebruiken zonder een betaalmethode

Leer hoe u uw Apple ID kunt maken of gebruiken in de iTunes Store zonder een creditcard of andere betaalmethode.

Wanneer u met uw Apple ID voor het eerst inlogt bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store, wordt u gevraagd een betaalmethode in te voeren zodat u aankopen kunt doen in de winkel. Volg deze stappen als u geen betaalmethode wilt instellen voor uw account.

Apple raadt u dat u maar één Apple ID gebruikt om toegang te krijgen tot iTunes, iCloud en andere Apple voorzieningen. Als u niet meer weet of u een Apple ID hebt, helpen wij u die zoeken.

Als u de organisator bent van een Delen met gezin-groep, moet u een betaalmethode hebben, of dat nu een creditcard of een bankpas is. Voor de configuratie van accounts voor kinderen is ook een creditcard vereist. Lees meer informatie over Apple ID's voor kinderen.

Als u al een Apple ID hebt

U kunt ervoor kiezen om de betaalmethode te verwijderen voor uw bestaande Apple ID nadat u bent ingelogd bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store. U wordt pas gevraagd een betaalmethode in te voeren als u een aankoop doet.

Als u geen Apple ID hebt

Volg de stappen hierna om een Apple ID te maken zonder een betaalmethode toe te voegen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app, iTunes Store-app of iBooks-app.
  2. Kies een gratis app, nummer, video of boek.
  3. Tik naast het item op 'Haal op' en tik nogmaals om het te downloaden.
  4. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID' aan wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
  5. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' wanneer u wordt gevraagd de betaalinformatie in te voeren. Raadpleeg wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
  6. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd om uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken. Hebt u de e-mail niet ontvangen?

Op een Mac of pc

1. Open iTunes en ga naar de iTunes Store.
  2. Scrol omlaag en kijk rechts onder in het venster naar de vlag van het land. Als deze niet de vlag van uw land is, klikt u erop en kiest u uw land of regio.
  3. Kies in het menu links boven in de hoek 'Muziek','Tv-programma's','Apps' ofBoeken.
  4. Download een gratis nummer, tv-aflevering, app of boek. Als u gratis items wilt vinden, zoekt u onder 'Snelkoppelingen' aan de rechterkant van het iTunes Store-venster naar een koppeling die het woord 'gratis' bevat. Als u een gratis item vindt, klikt u op 'Haal op' onder het symbool ervan.
  5. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID' aan wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
  6. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' als betaalmethode wanneer u wordt gevraagd de betaalinformatie in te voeren. Raadpleeg wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
  7. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd om uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken. Hebt u de e-mail niet ontvangen?
Laatst gewijzigd op: