Een Apple ID aanmaken of gebruiken zonder betaalmethode

U kunt betaalmethoden verwijderen uit uw bestaande Apple ID. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken, ook zonder een betaalmethode op te geven.

Apple beveelt aan dat u slechts één Apple ID gebruikt om toegang te krijgen tot Apple-services als de App Store, Apple Music en iCloud. Hier is wat u doet als u uw Apple ID bent vergeten of niet meer weet of u er een hebt.

Als u al een Apple ID hebt

U kunt betaalmethoden verwijderen van uw bestaande Apple ID nadat u bent ingelogd bij de App Store, iTunes Store of Apple Books. U wordt pas gevraagd weer een betaalmethode in te voeren als u een aankoop doet. Lees wat u moet doen als u uw meest recente betaalmethode niet kunt verwijderen van uw Apple ID.

Als u gezinshoofd bent van een Delen met gezin-groep en aankopen wilt delen met uw gezin, moet u minimaal één betaalmethode hebben opgegeven. Voor de configuratie van accounts voor kinderen is ook een betaalmethode vereist. Meer informatie over Delen met gezin en Apple ID's voor kinderen.

Als u geen Apple ID hebt

U kunt een Apple ID aanmaken zonder een betaalmethode op te geven in de App Store op een iPhone, iPad of iPod touch of op een Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app en zoek een gratis app.
  2. Tik op de Download-knop.
  3. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID. Als u geen optie ziet om een nieuwe Apple ID te maken, bent u met een bestaande Apple ID aangemeld bij de App Store, iTunes Store, Apple Books of iCloud.
    iPhone met de optie om een bestaande Apple ID te gebruiken of een nieuwe Apple ID te maken.
  4. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' wanneer u wordt gevraagd de betaalgegevens in te voeren. Raadpleeg wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
    iPhone met de betaalopties waar Geen is geselecteerd.
  5. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd een vertrouwd telefoonnummer te verifiëren als u in aanmerking komt voor twee-factor-authenticatie. Anders wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken.

Op een Mac

1. Open de App Store en zoek een gratis app.
  2. Klik op de Download-knop en vervolgens op 'Installeer'.
  3. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID. Als u geen optie ziet om een nieuwe Apple ID te maken, bent u met een bestaande Apple ID aangemeld bij de App Store, iTunes Store, Apple Books of iCloud.
    App Store op Mac met pop-up waarin u wordt gevraagd om in te loggen om te kunnen downloaden.
  4. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' als betaalmethode wanneer u wordt gevraagd de betaalgegevens in te voeren. Lees hier wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
    App Store op Mac met de pagina Apple ID aanmaken, inclusief factuuradres en betaalmethode.
  5. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd een vertrouwd telefoonnummer te verifiëren als u in aanmerking komt voor twee-factor-authenticatie. Anders wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken.

Op een pc

Als u een pc hebt, zoekt u een gratis item in de iTunes Store, probeert u het te downloaden en volgt u vervolgens de instructies om een nieuwe Apple ID aan te maken.

Als u een gratis item niet kunt vinden, gebruikt u een iPhone, iPad of iPod touch om een nieuwe Apple ID te maken.