Hulp bij het gebruik van de Apple SIM in een iPad

U krijgt op een iPad mogelijk een waarschuwing over de Apple SIM. Of misschien hebt u de mobiele datavoorziening geactiveerd op uw iPad met behulp van de Apple SIM, maar kunt u geen verbinding maken met het netwerk. Deze stappen kunnen u helpen.

Als u een waarschuwing over de Apple simkaart krijgt

Als u de waarschuwing 'Geen simkaart' of 'Er is een probleem met uw simkaart' krijgt, verwijdert u de simkaart en plaatst u deze opnieuw. Als u de waarschuwing nogmaals krijgt, neemt u contact op met Apple Support.

Controleer of de iPad met een Apple SIM werkt. Lees dit artikel als u niet zeker weet welk iPad-model u hebt. Sommige iPad-modellen gebruiken een Apple simkaart in de nanosimkaarthouder terwijl andere modellen een geïntegreerde Apple SIM en een nanosimkaarthouder hebben:

iPad-modellen die een Apple simkaart in de nanosimkaarthouder gebruiken

• iPad (5e generatie en nieuwer) Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Pro (alle Wi-Fi + Cellular-modellen2)
  • iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad mini 3 of nieuwer Wi-Fi + Cellular-model

Als u een Apple SIM in een ander iPad-model plaatst, krijgt u de waarschuwing 'Ongeldige simkaart'.

iPad-modellen met een geïntegreerde Apple SIM

• iPad Pro 12,9-inch (2e generatie) Wi-Fi + Cellular
  • iPad Pro 10,5-inch Wi-Fi + Cellular
  • iPad Pro (9,7-inch) Wi-Fi + Cellular

Deze modellen hebben ook een nanosimkaarthouder die u kunt gebruiken met een nanosimkaart van een aanbieder of een actieve Apple SIM. Als u een ongebruikte Apple simkaart in een van deze modellen plaatst, ziet u een bericht waarin staat dat de simkaart niet compatibel is. U wordt aangeraden om de geïntegreerde Apple SIM te gebruiken.

Als u de voorziening niet kunt activeren of als u een bepaalde aanbieder niet kunt vinden.

Met Apple SIM kunt u een data-abonnement afsluiten bij deelnemende aanbieders overal ter wereld. Als u de gewenste aanbieder niet ziet, controleert u of de aanbieder de Apple SIM ondersteunt.

U moet mogelijk een aanbiedersspecifieke simkaart kopen. Neem contact op met de gewenste aanbieder1 voor hulp.

Als u er zeker van wilt zijn dat u een Apple SIM gebruikt, zoekt u de digitale identificatie, het zogenaamde klantenservicenummer (KSN), op. Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' en zoek KSN. Als u op het scherm 'Info' geen KSN vindt, tikt u op 'ICCID'. Als u nog steeds geen KSN ziet (er gebeurt niets als u op 'ICCID' tikt), hebt u mogelijk geen Apple SIM. Neem contact op met de aanbieder1 voor hulp.

Als u geen verbinding kunt maken met het mobieledatanetwerk

Zorg ervoor dat de iPad in het netwerk van de aanbieder is geactiveerd. Ga om dit te controleren naar het scherm waar u de mobiele datavoorziening hebt ingesteld of een nieuw abonnement hebt toegevoegd:

• 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Configureer mobiele data'
  • 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Data-abonnement' > 'Voeg een nieuw abonnement toe'

Als u uw abonnement hebt afgesloten en nog steeds geen verbinding kunt maken, neemt u contact op met de aanbieder1 voor hulp.

1. Als u niet zeker weet welke aanbieder u moet bellen, haalt u de simkaart uit het apparaat en controleert u of de naam of het logo van de aanbieder op de kaart staat.
  2. De Wi-Fi + Cellular-modellen van de iPad Pro ondersteunen bestaande Apple simkaarten die een actief data-abonnement hebben. Als u een ongebruikte Apple simkaart in een van deze modellen plaatst, ziet u een bericht waarin staat dat de simkaart niet compatibel is. U wordt aangeraden om de geïntegreerde Apple SIM te gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.