Hulp bij het gebruik van de simkaart in een iPad

U krijgt op uw iPad mogelijk een waarschuwing over de simkaart. Of misschien hebt u de mobieledatavoorziening op uw iPad geconfigureerd met behulp van de Apple SIM, geïntegreerde Apple SIM of eSIM, maar kunt u geen verbinding maken met het netwerk. Deze stappen kunnen u helpen.

Als u een waarschuwing over de simkaart krijgt

Als u de waarschuwing 'Geen simkaart' of 'Er is een probleem met uw simkaart' krijgt, verwijdert u de simkaart en plaatst u deze opnieuw. Als u de waarschuwing nogmaals krijgt, neemt u contact op met Apple Support.

Controleer of de iPad met een Apple SIM werkt. Lees dit artikel als u niet zeker weet welk iPad-model u hebt. Sommige iPad-modellen kunnen een Apple SIM-kaart in de nanosimkaarthouder gebruiken terwijl andere modellen een geïntegreerde Apple SIM en een nanosimkaarthouder hebben:

iPad-modellen met een eSIM

• iPad Pro 11-inch Wi-Fi + Cellular
  • iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) Wi-Fi + Cellular

Neem contact op met uw aanbieder voor hulp als u de mobiele voorziening niet kunt configureren of als u de QR-code die u van uw aanbieder hebt ontvangen niet kunt scannen met uw iPad.

iPad-modellen die een Apple SIM-kaart in de nanosimkaarthouder kunnen gebruiken

• iPad (5e generatie en nieuwer) Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Pro (alle Wi-Fi + Cellular-modellen2)
  • iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad mini 3 of nieuwer Wi-Fi + Cellular-model

Als u een Apple SIM in een ander iPad-model plaatst, krijgt u de waarschuwing 'Ongeldige simkaart'.

iPad-modellen met een geïntegreerde Apple SIM

• iPad Pro 12,9-inch (2e generatie) Wi-Fi + Cellular
  • iPad Pro 10,5-inch Wi-Fi + Cellular
  • iPad Pro 9,7-inch Wi-Fi + Cellular

Deze modellen hebben ook een nanosimkaarthouder die u kunt gebruiken met een nanosimkaart van een aanbieder of een actieve Apple SIM. Als u een ongebruikte Apple SIM-kaart in een van deze modellen plaatst, ziet u een bericht waarin staat dat de simkaart niet compatibel is. U wordt aangeraden om de geïntegreerde Apple SIM te gebruiken.

Als u de voorziening niet kunt activeren of als u een bepaalde aanbieder niet kunt vinden.

Met een Apple SIM kunt u een data-abonnement afsluiten bij deelnemende aanbieders overal ter wereld. Als u de gewenste aanbieder niet ziet, controleert u of de aanbieder de Apple SIM ondersteunt.

U moet mogelijk een aanbiederspecifieke simkaart kopen. Neem contact op met de gewenste aanbieder1 voor hulp.

Als u er zeker van wilt zijn dat u een Apple SIM gebruikt, zoekt u de digitale identificatie, het zogenaamde klantenservicenummer (KSN), op. Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' en zoek naar 'KSN'. Als u in het scherm 'Info' geen 'KSN' ziet staan, tikt u op 'ICCID'. Als u nog steeds geen 'KSN' ziet (er gebeurt niets als u op 'ICCID' tikt), hebt u mogelijk geen Apple SIM. Neem contact op met de aanbieder1 voor hulp.

Als u geen verbinding kunt maken met het mobieledatanetwerk

Zorg ervoor dat de iPad in het netwerk van de aanbieder is geactiveerd. Ga om dit te controleren naar het scherm waar u de mobieledatavoorziening hebt ingesteld of een nieuw abonnement hebt toegevoegd:

• 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Configureer mobiele data'
  • 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Data-abonnement' > 'Voeg een nieuw abonnement toe'

Als u uw abonnement hebt afgesloten en nog steeds geen verbinding kunt maken, neemt u contact op met de aanbieder1 voor hulp.

1. Als u niet zeker weet welke aanbieder u moet bellen, haalt u de simkaart uit het apparaat en controleert u of de naam of het logo van de aanbieder op de kaart staat.
  2. De Wi-Fi + Cellular-modellen van de iPad Pro ondersteunen bestaande Apple SIM-kaarten die een actief mobieledata-abonnement hebben. Als u een ongebruikte Apple SIM-kaart in een van deze modellen plaatst, ziet u een bericht waarin staat dat de simkaart niet compatibel is. U wordt aangeraden om de geïntegreerde Apple SIM te gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.