Als u niet uw meest recente betaalmethode kunt verwijderen of geen betaalmethode met uw Apple ID kunt gebruiken

Lees meer over waarom u uw Apple ID niet zonder betaalmethode kunt gebruiken in de App Store, iTunes Store, en meer.

Er zijn enkele redenen waarom het kan zijn dat u geen Apple ID kunt aanmaken zonder een betaalmethode in te voeren of waarom u uw betaalmethodes niet kunt verwijderen van een bestaande Apple ID.

In sommige gevallen, wanneer u bijvoorbeeld een bestaande Apple ID voor het eerst gebruikt bij de App Store, moet je betaalinformatie geven.

Probeer de volgende stappen als u nog steeds uw Apple ID niet kunt gebruiken of om een nieuwe Apple ID zonder betaalmethode aan te maken. Het kan zijn dat u zich in één van de volgende situaties bevindt. Controleer of u uw Apple ID kunt gebruiken of een nieuwe Apple ID kunt aanmaken zonder betaalmethode na het proberen van elke stap.

Als u probeert uw betaalmethode te verwijderen omdat er een onbekend uitziende betaling op uw financiële overzicht staat, zoek dan eerst hulp bij het identificeren van onbekende betalingen.

Bekijk uw lidmaatschappen

Indien u actieve lidmaatschappen hebt, dient u in ieder geval één betaalmethode te hebben. Als u langer van uw lidmaatschappen wilt genieten, kunt u uw betaalmethode wijzigen. Maar als u alle betaalmethodes wilt verwijderen, kunt u uw lidmaatschappen annuleren en/of uw iCloud opslagabonnement verlagen. Voordat u dit doet is het misschien handig om een back-up van uw apparaten zonder iCloud te maken.

Probeer nogmaals uw betaalmethode te verwijderen wanneer de termijn van uw lidmaatschap voorbij is.

Schakel het delen van aankopen uit

Wanneer u Delen met gezin instelt, moet het gezinshoofd een betaalmethode hebben voor alle aankopen en lidmaatschappen die gedaan en gestart worden door familieleden.

Als u de betaalmethode wilt verwijderen van uw Apple ID en u het gezinshoofd bent, schakel dan eerst het delen van aankopen uit: ga naar Instellingen > [uw naam] > Delen met gezin> Delen van aankopen. Tik op Deel mijn aankopen om het delen van aankopen uit te schakelen.

Uw land of regio wijzigen

Als u probeert een Apple ID voor een land of regio aan te maken waar u zich niet fysiek in begeeft, of als u probeert een bestaande Apple ID te wijzigen naar een nieuw land of nieuwe regio (als u bent verhuisd), moet u een betaalmethode hebben die geldig is in het nieuwe land of de nieuwe regio.

U kunt geen gift cards of saldo van Apple ID gebruiken als betaalmethode wanneer u uw land of regio wijzigt.

Lees meer over het wijzigen van het land of de regio van uw Apple ID. U kunt ook uw betaalmethodes verwijderen nadat u uw land of regio wijzigt.

Een openstaande rekening betalen

U kunt niet een betaalmethode verwijderen als er nog een rekening openstaat. Lees hoe u een openstaande rekening kunt betalen of betaalproblemen kunt oplossen.

Nadat de openstaande rekening is betaald kunt u uw betaalmethode verwijderen.

Meer hulp

Als u al deze stappen hebt geprobeerd en u nog steeds uw meest recente betaalmethode niet kunt verwijderen, of als u een andere betaalmethode niet kunt wijzigen,neem dan contact op met Apple Support.