Als u uw meest recente betaalmethode niet kunt verwijderen of geen betaalmethode kunt gebruiken voor uw Apple ID

Lees hier waarom u uw Apple ID niet zonder betaalmethode kunt gebruiken in de App Store, iTunes Store enzovoort.

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom u geen Apple ID kunt aanmaken zonder een betaalmethode in te voeren of waarom u uw betaalmethoden niet kunt verwijderen van een bestaande Apple ID.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer u een bestaande Apple ID voor het eerst gebruikt bij de App Store, moet u betaalgegevens opgeven.

Probeer de volgende stappen als u uw Apple ID nog steeds niet kunt gebruiken of geen nieuwe Apple ID zonder betaalmethode kunt aanmaken. Het kan zijn dat u zich in één van de volgende situaties bevindt. Controleer na elke stap of u uw Apple ID kunt gebruiken of een nieuwe Apple ID kunt aanmaken zonder betaalmethode.

Als u probeert uw betaalmethode te verwijderen omdat er kosten op uw afschrift staan die u niet herkent, kijkt u eerst naar de hulp bij het identificeren van onbekende kosten.

Bekijk uw abonnementen

Als u actieve abonnementen hebt, moet u ten minste één betaalmethode geregistreerd hebben (anders dan Apple ID-tegoed). Als u uw abonnementen wilt kunnen verlengen, kunt u uw betaalmethode wijzigen. Maar als u alle betaalmethoden wilt verwijderen, kunt u uw abonnement opzeggen en/of een downgrade van uw iCloud-opslag uitvoeren. Voordat u dit doet, is het verstandig om een reservekopie van uw apparaten te maken zonder iCloud.

Probeer nogmaals uw betaalmethode te verwijderen wanneer de abonnementsperiode afgelopen is.

Schakel het delen van aankopen uit

Wanneer u 'Delen met gezin' configureert, moet het gezinshoofd een betaalmethode hebben voor alle aankopen die gezinsleden doen en alle abonnementen die zij nemen.

Als u de betaalmethode wilt verwijderen van uw Apple ID en u het gezinshoofd bent, schakelt u eerst het delen van aankopen uit: ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin' > 'Delen van aankopen'. Tik op 'Deel mijn aankopen' om het delen van aankopen uit te schakelen.

Uw land of regio wijzigen

Als u probeert een Apple ID aan te maken voor een land of regio waar u zich niet fysiek bevindt, of als u probeert een bestaande Apple ID te wijzigen naar een nieuw land of nieuwe regio (als u bent verhuisd), moet u een betaalmethode hebben die geldig is in het nieuwe land of de nieuwe regio.

U kunt geen cadeaubonnen Apple ID-tegoed gebruiken als betaalmethode wanneer u uw land of regio wijzigt.

Lees meer over het wijzigen van het land of de regio van uw Apple ID. U kunt ook uw betaalmethoden verwijderen nadat u uw land of regio hebt gewijzigd.

Een openstaand bedrag betalen

U kunt een betaalmethode niet verwijderen als er nog een bedrag openstaat. Lees hoe u een openstaand bedrag kunt betalen of problemen met uw betaalmethode kunt oplossen.

Nadat het openstaande bedrag is betaald, kunt u uw betaalmethode verwijderen.

Meer hulp

Als u al deze stappen hebt geprobeerd en u nog steeds uw meest recente betaalmethode niet kunt verwijderen, of als u een andere betaalmethode niet kunt wijzigen, kunt u contact opnemen met Apple Support.