Als de afstandsbediening van de Apple TV niet werkt

Lees wat u moet doen als de afstandsbediening niet naar verwachting werkt.

Probeer eerst deze stappen

1. Bepaal welke Apple TV-afstandsbediening u hebt. Als u een Siri Remote of Apple TV Remote hebt, laadt u deze 30 minuten op met een Lightning-naar-USB-kabel en een USB-oplader. Als u een Apple Remote hebt, vervangt u de batterij
  2. Blijf binnen het bereik van uw Apple TV en verwijder alle obstakels tussen de afstandsbediening en de voorkant van de Apple TV, televisie, ontvanger en soundbar.
  3. Haal de stekker van de Apple TV uit het stopcontact. Wacht minstens zes seconden en sluit de stekker opnieuw aan.

Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt zoals verwacht, volgt u de stappen voor uw type afstandsbediening. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt.

Siri Remote of Apple TV Remote*

1. Druk op de knop 'Menu' of de Apple Tv-app-knop/thuisknop  op de afstandsbediening om te controleren of uw Apple TV in de sluimerstand staat.
  2. Probeer de afstandsbediening opnieuw te koppelen. Richt de afstandsbediening op een afstand van ongeveer 7 cm van de Apple TV. Houd vervolgens de knop 'Menu' en de volume-omhoogknop vijf seconden ingedrukt. Plaats de afstandsbediening op de Apple TV als u hierom wordt gevraagd om de koppeling te voltooien.
  3. Als uw afstandsbediening niet scrolt zoals verwacht, hebt u mogelijk de toegankelijkheidsfuncties ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' en controleer uw instellingen.
  4. Als u een Apple Remote (aluminium of wit) hebt, gebruikt u deze in plaats van de Siri Remote. Of als u de Apple TV al hebt geconfigureerd, kunt u deze bedienen met de Apple TV Remote in het bedieningspaneel van iOS of iPadOS.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

De Apple Remote (aluminium en wit)

Apple Remote (aluminium of wit)

1. Koppel de Apple Remote los van de Apple TV. Houd op de Apple Remote de knop 'Menu' en de knop naar links zes seconden ingedrukt. Zoek vervolgens  boven het symbool van de afstandsbediening op de Apple TV.
  2. Koppel de Apple Remote met de Apple TV. Houd op de Apple Remote de knop 'Menu' en de knop naar rechts zes seconden ingedrukt. Zoek vervolgens  boven het symbool van de afstandsbediening op de Apple TV.
  3. Haal de stekker van de Apple TV uit het stopcontact. Wacht minstens zes seconden en sluit de stekker opnieuw aan.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Meer hulp

*Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV HD is geconfigureerd in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.