Over ontbrekende informatie na herstel van uw iOS-apparaat vanaf een iCloud-reservekopie

Hebt u uw iPhone, iPad of iPod touch hersteld vanaf een iCloud-reservekopie en ontbreken er nu gegevens? Meer informatie.

Wat u kunt controleren

• Controleer of u uw iOS-apparaat op de juiste wijze hebt hersteld vanaf uw iCloud-reservekopie. Inloggen bij iCloud is niet hetzelfde als herstellen vanaf een iCloud-reservekopie. Lees hoe u een iCloud-reservekopie terugzet
  • Controleer of een iCloud-reservekopie wel het soort gegevens bevat dat nu ontbreekt. Als u een iPad herstelt vanaf een iPhone-reservekopie of vice versa, worden sommige gegevens niet hersteld.
  • Als een app tijdens de herstelprocedure vraagt om het wachtwoord van uw Apple ID, moet u dat ook invoeren. Sommige apps (bijvoorbeeld iTunes) hebben uw wachtwoord nodig om materiaal terug te kunnen zetten dat via die apps is gekocht. Als u met meerdere Apple ID's materiaal hebt gekocht, moet u voor elk van die Apple ID's het bijbehorende wachtwoord invoeren wanneer u daarom wordt gevraagd.
  • Als de herstelprocedure erg lang duurt of als u een foutbericht krijgt, leest u hier wat u kunt doen.
  • U kunt ook controleren of het ontbrekende materiaal zich misschien in een iTunes-reservekopie bevindt.
  • Soms lijkt het alsof de herstelprocedure voltooid is, maar is uw apparaat in de achtergrond nog steeds gegevens aan het downloaden. Als u wilt weten of dit het geval is, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Reservekopie'. Als het apparaat nog bezig is met herstellen, ziet u het volgende bericht: "Er worden op dit moment gegevens op deze iPhone teruggezet. Als dit voltooid is, wordt er automatisch een reservekopie van gemaakt."

Wilt u nog meer weten? Lees dan verder om te zien wat er in een iCloud-reservekopie wordt opgenomen.

Apps, muziek, films en tv-programma's

Materiaal dat u koopt in de iTunes Store, de App Store en de iBooks Store, wordt bewaard in iCloud. Een iCloud-reservekopie bevat echter alleen informatie over het materiaal dat u hebt gekocht, en niet het materiaal zelf. Wanneer u een iCloud-reservekopie terugzet, wordt aangeschaft materiaal automatisch gedownload vanuit de iTunes Store, App Store of iBooks Store. Welk materiaal u opnieuw kunt downloaden van iTunes, verschilt per land of regio. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als er een terugbetaling voor heeft plaatsgevonden of als ze niet meer in de Store beschikbaar zijn. Sommige eerder aangeschafte films kunnen mogelijk in iTunes niet nogmaals worden gedownload.

Voor sommige apps van andere leveranciers moeten de gegevens wellicht opnieuw worden gedownload via de aanbieder van de app.

Als u iTunes Match gebruikt (voor zover beschikbaar), kunt u daarmee eerder aangeschafte of geüploade nummers, albums of afspeellijsten downloaden op uw apparaat. Als u materiaal wilt terugzetten dat niet bij de iTunes Store is aangeschaft of niet beschikbaar is via iTunes Match, synchroniseert u het apparaat via iTunes op een computer waar uw materiaal op staat.

Als u materiaal wilt terugzetten dat met een andere Apple ID is aangeschaft, logt u in met de Apple ID waarmee die aankoop is gedaan.

Over uw foto's

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden uw foto's en video's automatisch geüpload naar iCloud. Ze worden niet opgenomen in uw nachtelijke reservekopie. Zorg dat uw apparaat verbonden blijft met wifi nadat u het hebt hersteld vanaf een iCloud-reservekopie, zodat uw foto's en video's kunnen worden gedownload.

Als u iCloud-fotobibliotheek niet hebt ingeschakeld, worden de foto's en video's in uw fotobibliotheek of filmrol mogelijk wel opgenomen in de iCloud-reservekopie. Weet u niet zeker of iCloud-fotobibliotheek ingeschakeld was toen u de reservekopie hebt gemaakt? Herstel het apparaat en ga dan naar 'Instellingen' > '[uw naam]' >'iCloud' > 'Foto's'. Als iCloud-fotobibliotheek ingeschakeld is, zijn de foto's bewaard in iCloud.

Als de foto's en video's deel uitmaakten van de reservekopie, worden ze in de achtergrond gedownload naar uw iOS-apparaat wanneer u het apparaat herstelt. Blijf verbonden met wifi tot het proces is voltooid. Hoelang het terugzetten van een reservekopie duurt, hangt af van de grootte van de reservekopie en de snelheid van uw wifinetwerk.

Meer informatie over Mijn Fotostream, wat er wordt opgenomen in een iCloud-reservekopie en foto's synchroniseren vanaf een computer.

iCloud Drive

Als u iCloud Drive gebruikt, worden uw documenten al bewaard in iCloud en worden ze dus niet opgenomen in uw iCloud-reservekopie. Als u uw iWork-bestanden handmatig wilt bewaren, kunt u ze bewaren op uw Mac of pc.

Als u uw apparaat hebt hersteld en uw iWork-documenten niet kunt vinden, gaat u naar iCloud.com en kijkt u in de iCloud Drive-app.

Agenda- en contactgegevens

Bij het terugzetten van agenda- en contactgegevens vanaf een iCloud-reservekopie worden eerst de instellingen en oude gegevens teruggezet. Vervolgens pusht iCloud de bijgewerkte agenda- en contactgegevens naar het apparaat en worden de oude gegevens overschreven. Deze update gebeurt automatisch en vindt meestal plaats nog voordat u de oude gegevens hebt opgemerkt.

Gegevens van Mail en Notities

Aangezien Mail-berichten al in iCloud worden bewaard, maken ze geen deel uit van een iCloud-reservekopie. Wel bevat de iCloud-reservekopie de instellingen van uw iCloud-mailaccount en alle andere e-mailaccounts op uw apparaat. Na herstel vanaf een iCloud-reservekopie worden de beschikbare e-mails van iCloud en uw andere e-mailaanbieders teruggezet op uw apparaat. U gaat dus gewoon verder waar u gebleven was.

Als u uw apparaat zo instelt dat uw notities in iCloud worden bewaard, worden deze notities na afloop van de herstelprocedure weer naar uw apparaat gestuurd. De opties voor het bewaren van notities vindt u in iOS 10.3 en hoger onder 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. In eerdere versies van iOS tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.

Notitiegegevens die worden bewaard in een voorziening van een andere leverancier (bijvoorbeeld Microsoft Exchange), worden niet opgenomen in een iCloud-reservekopie. Informeer bij de aanbieder van die voorziening hoe u uw gegevens terug kunt krijgen.

Berichten en gesproken memo's

Wanneer u Berichten gebruikt in iCloud, worden uw tekstberichten automatisch geüpload naar iCloud. Ze worden niet opgenomen in uw reservekopie. Zorg dat uw apparaat verbonden blijft met wifi nadat u het hebt hersteld vanaf een iCloud-reservekopie, zodat uw tekstberichten kunnen worden gedownload.

Uw gesproken memo's worden opgenomen in de iCloud-reservekopie. Als u Berichten uitschakelt in iCloud, worden uw tekstberichten en bijlagen niet meer automatisch geüpload, maar ze worden wel bewaard in uw volgende iCloud-reservekopie. Bijlagen bij berichten worden in de achtergrond gedownload wanneer u een reservekopie terugzet. Blijf verbonden met wifi tot het proces is voltooid. Hoelang het terugzetten van een reservekopie duurt, hangt af van de grootte van de reservekopie en de snelheid van uw wifinetwerk.

Als u een apparaat herstelt vanaf een reservekopie van een ander apparaat, kan het soms gebeuren dat berichten en gesproken memo's niet worden hersteld. Als u bijvoorbeeld een iPad-reservekopie gebruikt om een iPhone te herstellen, worden uw berichten en gesproken memo's mogelijk niet teruggezet op de iPhone.

Als u het apparaat hebt hersteld maar er nog steeds gegevens ontbreken, kunt u proberen te herstellen vanaf een andere iCloud- of iTunes-reservekopie. Maak altijd eerst een iTunes-reservekopie voordat u probeert het apparaat te herstellen vanaf een iCloud-reservekopie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.