Wifi- en Bluetooth-problemen oplossen die worden veroorzaakt door draadloze interferentie

Draadloze interferentie kan ervoor zorgen dat de verbinding met wifi- of Bluetooth-apparaten wordt verbroken of slecht functioneert, maar je kunt stappen ondernemen om deze te verminderen of voorkomen.

Symptomen van draadloze interferentie

Al deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door interferentie die het wifi- of Bluetooth-signaal verstoort:

• Apparaat maakt geen verbinding of verbinding wordt verbroken

• Verbinding is traag en signaalsterkteGeen alt beschikbaar voor afbeelding is zwak

• Afspelen van audio via Bluetooth hapert, stottert, valt weg of vertoont ruis of brommend geluid

• Aanwijzer beweegt onregelmatig of verspringt

Draadloze interferentie verminderen

Met deze algemene stappen kun je een beter, sterker draadloos signaal tot stand brengen:

• Plaats je wifi-apparaat dichter bij de wifi-router. Breng de Bluetooth-apparaten die je probeert te verbinden dichter bij elkaar.

• Probeer je draadloze apparaten niet te gebruiken in de buurt van veel voorkomende storingsbronnen, zoals elektriciteitskabels, magnetrons, TL-buizen, draadloze videocamera's en draadloze telefoons.

• Verminder het aantal actieve apparaten dat gebruikmaakt van dezelfde draadloze frequentieband. Zowel Bluetooth- als wifi-apparaten gebruiken de 2,4 GHz-band, maar veel wifi-apparaten kunnen ook de 5 GHz-band gebruiken. Als je wifirouter ondersteuning biedt voor beide banden, kan het helpen om meer wifi-apparaten via de 5 GHz-band te verbinden. Sommige dualband-routers beheren dit automatisch.

• Configureer je wifirouter om een ander wifikanaal te gebruiken of laat de router het kanaal zoeken met de minste interferentie. De meeste routers voeren deze scan automatisch uit bij het opstarten of na een reset.

Als je USB 3- of Thunderbolt 3-apparaten gebruikt met je computer kun je hun storingsvermogen met betrekking tot draadloze apparaten in de omgeving beperken:

• Gebruik voor elk apparaat een hoogwaardige, afgeschermde USB- of Thunderbolt 3-kabel.

• Plaats de USB 3- of Thunderbolt 3-apparaten, inclusief eventuele USB-hubs, verder uit de buurt van je draadloze apparaten.

• Plaats geen USB 3- of Thunderbolt 3-apparaten bovenop je Mac.

• Schakel alle USB 3-apparaten die niet in gebruik zijn uit.

Voorkom fysieke obstakels in het pad van het draadloze signaal. Een metalen oppervlak tussen je Bluetooth-muis en je computer kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je muis slecht functioneert en een vloer van gewapend beton tussen je wifirouter en wifi-apparaat kan slechte wifiprestaties veroorzaken.

• Lage interferentie: hout, glas en veel synthetische materialen

• Gemiddelde interferentie: water, baksteen, marmer

• Hoge interferentie: pleisterwerk, beton, kogelvrij glas

• Zeer hoge interferentie: metaal

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.