Als de geluidskwaliteit minder wordt wanneer je een Bluetooth-koptelefoon met je Mac gebruikt

Sluit alle apps die de ingebouwde microfoon van je Bluetooth-koptelefoon gebruiken en probeer de audio opnieuw.

Apps sluiten die de microfoon gebruiken

Als de geluidskwaliteit minder wordt wanneer je een Bluetooth-koptelefoon met je Mac gebruikt:

• Sluit alle apps die de microfoon van je Bluetooth-koptelefoon gebruiken, zoals videoconferentie- of chat-apps.

• Zorg ervoor dat de geluidsinstellingen in Systeeminstellingen (of Systeemvoorkeuren) niet geopend zijn.

Je koptelefoon opnieuw selecteren

Als de geluidskwaliteit nog steeds matig is, selecteer je de Bluetooth-koptelefoon opnieuw:

1. Klik op Bedieningspaneel in de menubalk en klik daarna op 'Geluid'.

2. Selecteer de interne luidsprekers van het apparaat, zoals de MacBook Pro-luidsprekers.

3. Selecteer de Bluetooth-koptelefoon opnieuw.

Hoe Bluetooth-koptelefoons verbinding maken

Als je via je Bluetooth-koptelefoon naar muziek of andere audio luistert en vervolgens een app opent die de ingebouwde microfoon van de Bluetooth-koptelefoon gebruikt, wordt de geluidskwaliteit minder en wordt het volume verlaagd. Je hoort mogelijk ook ruis of tikkende geluiden.

Dit gebeurt omdat Bluetooth twee modi heeft:

• De eerste modus is voor het luisteren naar hoogwaardige audio.

• De tweede modus is voor spraak via de microfoon en het beluisteren van audio. Wanneer Bluetooth overschakelt naar de tweede modus, wordt de geluidskwaliteit verlaagd zolang de microfoon in gebruik is.