Een iTunes- of iCloud-reservekopie terugzetten als er een nieuwere versie van iOS vereist is

Lees wat u moet doen als u een iCloud- of iTunes-reservekopie niet kunt terugzetten omdat iOS moet worden bijgewerkt naar een nieuwere versie.

Wanneer u een reservekopie wilt terugzetten, kan er een bericht worden weergegeven dat voor het terugzetten van de iCloud-reservekopie een iOS-update vereist is, of dat uw iTunes-reservekopie niet kan worden teruggezet omdat de software te oud is.

Als u in de configuratieassistent wordt gevraagd de software bij te werken, volgt u de stappen voor het bijwerken van de software. Als hier niet om wordt gevraagd, voert u de volgende stappen uit:

Het apparaat configureren, bijwerken en wissen

1. Klik in iTunes of tik in het scherm ‘Apps en gegevens’ op de iPhone op ‘Configureer als nieuwe [apparaat]’, en niet op ‘Zet [iTunes/iCloud]-reservekopie terug’. Als u al op ‘Zet [iTunes/iCloud]-reservekopie terug’ hebt getikt, tikt u op Terug om terug te gaan naar het configuratiescherm.
  2. Voer de resterende stappen uit. Voorlopig kunt u de stappen voor de Apple ID, Touch ID en toegangscode overslaan.
  3. Werk het apparaat bij naar de nieuwste iOS-versie wanneer de configuratie is voltooid.
  4. Wacht tot de update is voltooid en het apparaat opnieuw is opgestart.
  5. Wis het iOS-apparaat: tik op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Nadat het apparaat is gewist, wordt het opnieuw opgestart en ziet u het scherm Hallo in de Configuratie-assistent.

Nu kunt u het apparaat opnieuw configureren en de reservekopie kiezen die u wilt terugzetten.