Een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch terugzetten vanaf iCloud of een computer wanneer er een nieuwere versie van iOS of iPadOS nodig is

Als u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch terugzet vanaf iCloud of een computer waarvoor uw apparaat een nieuwere versie van iOS of iPadOS nodig heeft, kunt u hier lezen wat u moet doen.

Als u een iCloud-reservekopie terugzet

Als u een iCloud-reservekopie terugzet die een nieuwere versie van iOS of iPadOS vereist, wordt u mogelijk gevraagd om uw software bij te werken. Als u ervoor kiest om de update te downloaden en installeren, wordt de software op uw apparaat automatisch bijgewerkt en uw reservekopie vervolgens teruggezet.

Terugzetten vanaf een computer

Als u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch terugzet vanaf een computer waarvoor uw apparaat een nieuwere versie van iOS of iPadOS nodig heeft, ziet u mogelijk de foutmelding dat uw reservekopie niet teruggezet kan worden omdat de software te oud is. Volg deze stappen om uw apparaat bij te werken en de reservekopie terug te zetten:

Het apparaat configureren, bijwerken en wissen

1. In het scherm 'Apps en gegevens’ op uw apparaat tikt u op 'Configureer als nieuw' en niet op 'Zet terug vanaf reservekopie'. Als u al op 'Zet terug vanaf reservekopie' hebt getikt, tikt u op 'Terug' om naar het configuratiescherm terug te gaan.
  2. Voer de resterende stappen uit. Voor nu kunt u de stappen voor de Apple ID, Touch ID en toegangscode overslaan.
  3. Zodra de configuratie is voltooid, werkt u het apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.
  4. Wacht tot de update is voltooid en het apparaat opnieuw is opgestart.
  5. Uw apparaat wissen: tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Nadat het apparaat is gewist, wordt het opnieuw opgestart en ziet u het scherm 'Hallo' in de configuratie-assistent.

Nu kunt u het apparaat opnieuw configureren en de reservekopie kiezen die u wilt terugzetten.