Als de datum of tijd op uw Mac niet klopt

De datum of tijd moet mogelijk opnieuw worden ingesteld, of er wordt mogelijk een aangepaste notatie gebruikt.

Controleer voorkeuren in 'Datum en tijd'

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Datum en tijd'.
  2. Controleer in het deelvenster 'Datum en tijd' of de optie 'Stel datum en tijd automatisch in' is ingeschakeld en of uw Mac is verbonden met het internet. Uw Mac kan dan de juiste datum en tijd ophalen van de netwerktijdserver die geselecteerd is in het menu ernaast.

'Datum en tijd'-voorkeurenvenster
Als u wijzigingen wilt aanbrengen, moet u mogelijk klikken op het hangslot  hangslotsymbool en vervolgens uw beheerderswachtwoord invoeren.

Als u geen Internetverbinding hebt of de datum en tijd handmatig wilt instellen, deselecteert u 'Stel datum en tijd automatisch in'. Klik vervolgens in de agenda op de huidige datum, sleep de wijzers van de klok naar de juiste tijd of gebruik de velden boven de agenda en de klok om de juiste datum en tijd in te voeren. Klik vervolgens op 'Bewaar'.

Tijdzone-voorkeuren controleren

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Datum en tijd'.
  2. In het paneel 'Tijdzone' controleert u of 'Stel tijdzone automatisch in op basis van huidige locatie' is geselecteerd en of uw Mac verbinding heeft met internet.

Als u wijzigingen wilt aanbrengen, moet u mogelijk klikken op het hangslot  hangslotsymbool en vervolgens uw beheerderswachtwoord invoeren.

Als uw Mac meldt dat uw huidige locatie niet kan worden bepaald, opent u het voorkeurenpaneel 'Beveiliging en privacy' en schakelt u de optie 'Locatievoorzieningen' in. Klik in de lijst van items die wordt weergegeven onder 'Schakel locatievoorzieningen in' op de knop 'Details' naast 'Systeemvoorzieningen' en zorg dat het aankruisvak naast 'Tijdzone' is geselecteerd.

Als u geen internetverbinding hebt of de tijdzone handmatig wilt instellen, deselecteert u 'Stel tijdzone automatisch in op basis van huidige locatie'. Klik vervolgens op de kaart om een tijdzone te kiezen.

Taal- en regiovoorkeuren controleren

Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Taal en regio'.

• Controleer of het venstermenu 'Regio' correct is ingesteld voor uw regio.
  • Gebruik het selectievakje voor "Tijdsnotatie" om te controleren of uw Mac de tijd in 24-uursnotatie weergeeft.

'Taal en regio'-voorkeurenvenster

Klik voor geavanceerde notatie-opties op de knop 'Geavanceerd' en controleer vervolgens de instellingen in de vensters voor 'Datums' en 'Tijd'. Deze instellingen bepalen hoe datums en tijden worden weergegeven in de Finder en in apps. Als sommige instellingen zijn gewijzigd, kunt u in beide vensters op de knop 'Standaardinstellingen' klikken om de standaardinstellingen voor uw regio te gebruiken. Als de knop gedimd is, gebruikt uw Mac al de standaardinstellingen.

het venster 'Geavanceerd' in de 'Taal en regio'-voorkeuren