Als de datum of tijd op uw Mac niet klopt

De datum of tijd moet mogelijk opnieuw worden ingesteld, of er wordt mogelijk een aangepaste notatie gebruikt.

Controleer voorkeuren in 'Datum en tijd'

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Datum en tijd'.
  2. Klik op het hangslot hangslotsymbool in de hoek van het venster en voer vervolgens uw beheerderswachtwoord in om de instellingen te ontgrendelen. (De instellingen worden gedimd wanneer ze zijn vergrendeld.)
  3. Controleer in het deelvenster 'Datum en tijd' of de optie 'Stel datum en tijd automatisch in' is ingeschakeld en of uw Mac is verbonden met internet. Uw Mac kan dan de juiste datum en tijd ophalen van de netwerktijdserver die geselecteerd is in het menu ernaast.
    'Datum en tijd'-voorkeurenvenster

Als u geen internetverbinding hebt of de datum en tijd handmatig wilt instellen, deselecteert u 'Stel datum en tijd automatisch in'. Klik vervolgens in de agenda op de huidige datum, sleep de wijzers van de klok naar de juiste tijd of gebruik de velden boven de agenda en de klok om de juiste datum en tijd in te voeren. Klik vervolgens op 'Bewaar'.

Tijdzone-voorkeuren controleren

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Datum en tijd'.
  2. Klik op het hangslot hangslotsymbool in de hoek van het venster en voer vervolgens uw beheerderswachtwoord in om de instellingen te ontgrendelen. (De instellingen worden gedimd wanneer ze zijn vergrendeld.)
  3. In het paneel 'Tijdzone' controleert u of 'Stel tijdzone automatisch in op basis van huidige locatie' is geselecteerd en of uw Mac verbinding heeft met internet.
    Het venster 'Tijdzone-voorkeuren'

Als u geen internetverbinding hebt of de tijdzone handmatig wilt instellen, deselecteert u 'Stel tijdzone automatisch in op basis van huidige locatie'. Klik vervolgens op de kaart om een tijdzone te kiezen.

Als uw Mac aangeeft dat uw huidige locatie niet kan worden bepaald:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Beveiliging en privacy'.
  2. Selecteer 'Schakel locatievoorzieningen in' in het paneel 'Privacy'.
  3. Scrol omlaag naar de onderkant van de lijst met apps en voorzieningen en klik op de knop 'Details' naast 'Systeemvoorzieningen'.
  4. Controleer of het aankruisvak voor tijdzone is geselecteerd.

Taal- en regiovoorkeuren controleren

Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Taal en regio'.

• Controleer of het venstermenu 'Regio' correct is ingesteld voor uw regio.
  • Gebruik het aankruisvak bij 'Tijdnotatie' om te bepalen of uw Mac de tijd in 24-uursnotatie weergeeft.

'Taal en regio'-voorkeurenvenster

Klik voor geavanceerde notatie-opties op de knop 'Geavanceerd' en controleer vervolgens de instellingen in de vensters voor 'Datums' en 'Tijd'. Deze instellingen bepalen hoe datums en tijden worden weergegeven in de Finder en in apps. Als sommige instellingen zijn gewijzigd, kunt u in beide vensters op de knop 'Standaardinstellingen' klikken om de standaardinstellingen voor uw regio te gebruiken. Als de knop gedimd is, gebruikt uw Mac al de standaardinstellingen.

het paneel 'Geavanceerd' in de 'Taal en regio'-voorkeuren