AirDrop gebruiken op een Mac

Met AirDrop verstuurt u draadloos documenten, foto's, video's, websites, kaartlocaties en meer naar een Mac, iPhone, iPad of iPod touch in de buurt.

Materiaal delen via AirDrop

1. Open het bestand dat u wilt versturen en klik op de knop 'Deel'Deelknop in het app-venster. Of Control-klik op het bestand in de Finder en kies 'Deel' in het contextuele menu.
  2. Kies 'AirDrop' in de lijst met deelopties.
  3. Kies een ontvanger in het AirDrop-venster:
    AirDrop-venster in het Finder-venster

U kunt ook een AirDrop-venster openen en de bestanden naar de ontvanger slepen:

1. Selecteer 'AirDrop' in de navigatiekolom van een Finder-venster. Of kies 'Ga' > 'AirDrop' in de menubalk.
  2. In het AirDrop-venster ziet u AirDrop-gebruikers in de buurt. Sleep een of meer documenten, foto's of andere bestanden naar de in het venster weergegeven ontvanger.
    AirDrop-venster in de Finder

U kunt ook materiaal delen vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch.

Materiaal ontvangen via AirDrop

Wanneer iemand in de buurt probeert bestanden naar u te versturen via AirDrop, ziet u het verzoek in de vorm van een melding of als een bericht in het AirDrop-venster. Klik op 'Accepteer' om de bestanden in de map 'Downloads' te bewaren.

AirDrop-melding

Als u het andere apparaat niet ziet in AirDrop

Controleer of uw apparaten voldoen aan de volgende vereisten:

• Beide apparaten moeten zich binnen 9 meter van elkaar bevinden en wifi en Bluetooth ingeschakeld hebben.
  • Alle Macs moeten zijn geïntroduceerd in 2012 of later (met uitzondering van de Mac Pro uit 2012) en OS X Yosemite of hoger gebruiken. Kies het Apple-menu  > 'Over deze Mac' voor meer informatie hierover.
  • Elke iPhone, iPad of iPod touch moet iOS 7 of hoger gebruiken en Persoonlijke hotspot moet uitgeschakeld zijn.

Controleer of uw apparaten AirDrop-verzoeken kunnen ontvangen:

• Kies 'Ga' > 'AirDrop' in de menubalk van de Finder en klik vervolgens in het AirDrop-venster op de instelling 'Ik mag worden gevonden door'. iPhone, iPad en iPod touch hebben een vergelijkbare instelling. Als de ontvangstopties zijn ingesteld op 'Alleen contacten', moeten beide apparaten ingelogd zijn bij iCloud en moet het e-mailadres of telefoonnummer van de Apple ID van de afzender in de Contacten-app van het ontvangende apparaat staan.
  • Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Beveiliging en privacy'. Klik op het tabblad 'Firewall', klik op het hangslot en voer het beheerderswachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Klik op 'Firewallopties' en schakel vervolgens de optie 'Blokkeer alle inkomende verbindingen' uit.