Een telefoongesprek voeren met 'Bellen via wifi'

Met 'Bellen via wifi' kun je bellen via een wifiverbinding als je je op een plek bevindt met slechte of geen mobiele dekking. Lees hier hoe je belt met 'Bellen via wifi'.

Bellen via wifi vanaf de iPhone

Als je 'Bellen via wifi' wilt inschakelen, ga je naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Bellen via wifi'. Mogelijk moet je je adres invoeren of bevestigen voor hulpdiensten.

Als bellen via wifi beschikbaar is, zie je 'Wifi' in de statusbalk wanneer het bedieningspaneel wordt weergegeven. Vanaf dat moment wordt bellen via wifi gebruikt voor je telefoongesprekken.

De iPhone gebruikt een mobiel netwerk voor noodoproepen als er een beschikbaar is. Als je 'Bellen via wifi' hebt ingeschakeld en er geen mobiel netwerk beschikbaar is, kan bellen via wifi worden gebruikt voor noodoproepen. De locatie van je apparaat kan voor je veiligheid bij noodoproepen worden gebruikt voor een snellere hulpverlening, ongeacht het feit of je 'Locatievoorzieningen' ingeschakeld hebt.

iPhone met het scherm 'Bellen via wifi', met 'Bel via wifi op deze iPhone' ingeschakeld.

Een apparaat toevoegen voor gebruik met bellen via wifi

1. Controleer of de nieuwste softwareversie is geïnstalleerd op het apparaat dat je wilt toevoegen.

2. Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Bellen via wifi'.

3. Schakel 'Bel via wifi op andere apparaten' in.

4. Ga terug naar het vorige scherm en tik vervolgens op 'Bel via andere apparaten'.

5. Schakel 'Bel via andere apparaten' in als dat nog niet is gebeurd. Onder 'Sta bellen toe via' verschijnt een lijst met in aanmerking komende apparaten.

6. Schakel elk apparaat in waarop je 'Bellen via wifi' wilt gebruiken.

iPhone met het scherm 'Bel via andere apparaten'. 'Bel via andere apparaten' is ingeschakeld zodat John kan bellen via zijn iPad en MacBook Pro.

Controleer vervolgens of je andere apparaten oproepen van je iPhone accepteren:

• Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'FaceTime'. Schakel vervolgens 'Bellen via iPhone' in.

• Open op een Mac de FaceTime-app en kies 'FaceTime' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren'). Schakel vervolgens 'Bellen via iPhone' in.

'Bellen via wifi' wordt automatisch geactiveerd op de Apple Watch wanneer je 'Bel via andere apparaten' inschakelt.

Als je een apparaat niet kunt toevoegen:

• Controleer op je iPhone of 'Bellen via wifi' en 'Bel via andere apparaten' zijn ingeschakeld en of je apparaat wordt weergegeven onder 'Sta bellen toe via'.

• Zorg dat je voor FaceTime en iCloud op de iPhone en op het andere apparaat dezelfde Apple ID gebruikt.

Een iPhone met het scherm 'Telefoon'. 'Bellen via wifi' is ingeschakeld.

Bellen en gebeld worden via wifi vanaf een ander apparaat

Als je mobiele aanbieder 'Bellen via wifi' ondersteunt op apparaten die verbonden zijn met iCloud, kun je ook bellen en gebeld worden via wifi vanaf andere apparaten.

Zorg ervoor dat je bent ingelogd bij iCloud en FaceTime met dezelfde Apple ID die je gebruikt op je iPhone. Zorg er ook voor dat op je apparaten de nieuwste software

Volg deze stappen om te bellen via wifi op een iPad, Apple Watch of Mac.

Bellen met een iPad

1. Als je dat nog niet hebt gedaan, voeg je je apparaat toe waarop je 'Bellen via wifi' wilt gebruiken.

2. Open de FaceTime-app.

3. Voer een contact of telefoonnummer in en tik op het contact of telefoonnummer.

4. Tik op de audioknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Je kunt ook bellen door te tikken op een telefoonnummer in Contacten, Mail, Berichten, Safari en andere apps.

Bellen met een Mac

1. Open de FaceTime-app.

2. Kies 'FaceTime' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren').

3. Schakel 'Bellen via iPhone' in.

4. Start en ontvang telefoongesprekken in FaceTime.

Bellen met een Apple Watch

1. Open de Telefoon-app.

2. Kies een contact.

3. Tik op de telefoonknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Selecteer het nummer of e-mailadres dat je wilt bellen.

Een apparaat verwijderen

Als je 'Bellen via wifi' niet wilt gebruiken op een van je apparaten:

1. Ga op je iPhone naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Bel via andere apparaten'.

2. Schakel in de lijst met apparaten 'Bellen via wifi' uit voor het apparaat dat je wilt verwijderen.

Als bellen via wifi niet werkt

Als je 'Bellen via wifi' niet kunt inschakelen of gebruiken, controleer je of je aanbieder 'Bellen via wifi' aanbiedt en of de nieuwste software is geïnstalleerd op je apparaten.

Als je 'Bellen via wifi' niet kunt inschakelen of gebruiken, de software van je apparaat up-to-date is en je aanbieder 'Bellen via wifi' ondersteunt, neem je contact op met je aanbieder.

Als je contact hebt opgenomen met je aanbieder en je 'Bellen via wifi' niet kunt inschakelen of niet kunt bellen via wifi, volg je deze stappen. Wanneer je een stap hebt uitgevoerd, wacht je twee minuten voordat je verder gaat met de volgende stap.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi' en zorg dat 'Bellen via wifi' is ingeschakeld.

2. Een iPhone herstarten.

3. Maak verbinding met een ander wifinetwerk. Niet alle wifinetwerken werken met 'Bellen via wifi'.

4. Schakel 'Bellen via wifi' uit en weer in.

5. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel iPhone opnieuw in' > 'Stel opnieuw in'.

6. Tik op 'Herstel netwerkinstellingen'.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.