Een iPhone, iPad of iPod touch opnieuw opstarten

Volg deze stappen om een apparaat opnieuw op te starten.

Een apparaat opnieuw opstarten

Een iPhone X of hoger opnieuw opstarten

1. Houd de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt tot de schuifknop verschijnt.
  2. Versleep de schuifknop om het apparaat volledig uit te schakelen.*
  3. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, houdt u de zijknop nogmaals ingedrukt totdat u het Apple logo ziet.

Een iPhone 8 of lager of een iPod touch opnieuw opstarten

1. Houd de sluimerknop (of de zijknop) ingedrukt tot de schuifknop verschijnt.
  2. Versleep de schuifknop om het apparaat volledig uit te schakelen.*
  3. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, houdt u de sluimerknop (of de zijknop) nogmaals ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

*Bij iOS 11 of hoger kunt u een apparaat uitschakelen via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet uit'.

Een iPad met Face ID opnieuw opstarten

1. Houd de sluimerknop en een van de volumeknoppen ingedrukt tot de schuifknop verschijnt.
  2. Versleep de schuifknop om het apparaat volledig uit te schakelen.1
  3. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, houdt u de sluimerknop nogmaals ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

Een iPad met een thuisknop opnieuw opstarten

1. Houd de sluimerknop (of de zijknop) ingedrukt tot de schuifknop verschijnt.
  2. Versleep de schuifknop om het apparaat volledig uit te schakelen.2
  3. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, houdt u de sluimerknop (of de zijknop) nogmaals ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

1. U kunt uw apparaat ook uitschakelen via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet uit'.
  2. Bij iOS 11 of hoger kunt u een apparaat uitschakelen via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet uit'.

Als een iOS-apparaat is vastgelopen of niet kan worden ingeschakeld