Informatie over de knoppen en schakelaars van een iPhone, iPad of iPod touch

Lees meer over de knoppen en schakelaars van een iPhone, iPad en iPod touch.

Afbeeldingen van iPad- en iPhone-modellen waarin de knoppen te zien zijn

Wat de knoppen en schakelaars doen

• Zijknop (iPhone 6 en hoger): druk op deze knop om de sluimerstand van de iPhone in of uit te schakelen. U kunt de zijknop ook gebruiken om een iPhone uit te schakelen en als u een iPhone X of later gebruikt, kunt u nog meer doen.
  • Sluimerknop (iPhone SE en lager, iPad, iPod touch): druk op deze knop om de sluimerstand van de iPhone in of uit te schakelen. Houd de knop ingedrukt om het apparaat in of uit te schakelen.
  • Schakelaar voor belsignaal (alleen iPhone): gebruik deze schakelaar om geluiden op de iPhone te dempen. Als de schakelaar oranje is, betekent dit dat de iPhone in de stille modus staat en trilt bij binnenkomende gesprekken of meldingen. Als de iPhone in de stille modus staat, gaan de alarmen die u in de app Klok instelt wel nog af. Bovendien hoort u bij oproepen van uw favoriete contacten ook geluid.
  • Zijschakelaar (bepaalde iPad-modellen): gebruik deze schakelaar om geluiden van de iPad te dempen of om rotatievergrendeling in of uit te schakelen.
  • Volume omhoog/omlaag: gebruik deze knoppen om het volume aan te passen als u naar muziek luistert, video's bekijkt of games speelt. Wanneer u op de knoppen drukt, ziet u het volume onder de indicator. Wanneer u geen andere apps gebruikt, past u met de knoppen het volume van het belsignaal aan en ziet u het belsignaal onder de indicator.
  • Thuisknop/Touch ID: gebruik deze knop om het apparaat te ontgrendelen. Houd deze knop ingedrukt om Siri te activeren. Druk vanaf het beginscherm of in de app twee keer op deze knop om de appkiezer te activeren.

Wat u moet doen als een knop of schakelaar niet werkt

1. Start het apparaat opnieuw op. Als u het apparaat niet opnieuw kunt opstarten, start u het geforceerd opnieuw op.
  2. Verwijder de beschermfolie en haal het apparaat uit het hoesje als de werking van de knop of schakelaar hierdoor kan worden verstoord.
  3. Controleer op stof of vuil rond de knop of schakelaar en maak deze schoon met een zachte doek.

Als u hulp nodig hebt met Touch ID, leest u hier wat u moet doen.

Als de knop of schakelaar nog steeds niet werkt, is beschadigd of wisselend niet werkt, moet u mogelijk service voor het apparaat regelen. Neem contact op met Apple Support en volg daarna de stappen om uw serviceverzoek te voltooien.