De zijknop, thuisknop en andere knoppen op uw iPhone gebruiken

Lees meer over de knoppen en schakelaars op uw iPhone.

Afbeeldingen van iPhone-modellen met knoppen

Van links naar rechts: iPhone SE (1e generatie), iPhone 8 en iPhone X en nieuwer

Sluimeren

Druk op de iPhone 6 en nieuwer op de zijknop om de sluimerstand van de iPhone in of uit te schakelen. Druk op de iPhone SE (1e generatie) en ouder op de bovenste knop.

Belsignaalschakelaar

Met de belsignaalschakelaar kunt u geluiden en waarschuwingen dempen.

Als de schakelaar oranje is, betekent dit dat de iPhone in de stille modus staat en trilt bij binnenkomende gesprekken of meldingen. Als de iPhone in de stille modus staat, gaan de alarmen die u in de app Klok instelt wel nog af. Bovendien hoort u bij oproepen van uw favoriete contacten ook geluid.

Volume-omhoogknop/volume-omlaagknop

Met de volumeknoppen regelt u het volume wanneer u naar muziek luistert, video's bekijkt of games speelt.

Wanneer u op de knoppen drukt, ziet u het volume onder de indicator. Wanneer u geen andere apps gebruikt, past u met de knoppen het volume van het belsignaal aan en ziet u het belsignaal onder de indicator.

Thuisknop/Touch ID

Gebruik de thuisknop om uw apparaat te ontgrendelen of om aankopen te doen met behulp van Touch ID. Druk eenmaal op de thuisknop om naar het beginscherm te gaan. Druk tweemaal op de thuisknop om de appkiezer te openen.

Herstarten

Houd op de iPhone X en nieuwer de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt om de iPhone opnieuw op te starten. Houd op de iPhone SE (2e generatie), 8, 7 of 6 de zijknop ingedrukt. Houd op de iPhone SE (1e generatie) en ouder de bovenste knop ingedrukt.

Siri

Houd de zijknop of de thuisknop ingedrukt om Siri te gebruiken.