De zijknop, thuisknop en andere knoppen op je iPhone gebruiken

Afbeeldingen van iPhone-modellen met knoppen

Links: iPhone SE (3e generatie). Rechts: iPhone X en latere modellen zonder thuisknop.

Lees meer over de knoppen en schakelaars

1: Zijknop: gebruik de zijknop om je iPhone uit te zetten en je iPhone te vergrendelen.

2: Thuisknop met Touch ID: gebruik de thuisknop om je apparaat te ontgrendelen of om aankopen te doen met behulp van Touch ID. Druk eenmaal op de thuisknop om naar het beginscherm te gaan. Druk tweemaal op de thuisknop om de appkiezer te openen.

3: Volumeknoppen: met de volumeknoppen regel je het volume als je naar muziek luistert, video's bekijkt of games speelt. Als je geen andere apps gebruikt, passen de knoppen het volume van het belsignaal aan.

4: Belsignaalschakelaar of actieknop op iPhone 15 Pro-modellen:

• Met de actieknop: je kunt kiezen wat je met deze knop wilt doen, waaronder het openen van de Camera-app of het inschakelen van de zaklamp. Standaard schakelt de actieknop de stille modus in of uit. Meer informatie over de actieknop.

• Met de belsignaalschakelaar: als de schakelaar oranje wordt weergegeven, staat je iPhone in de stille modus en trilt deze voor inkomende oproepen of waarschuwingen. In de stille modus klinken de alarmen die je in de Klok-app hebt ingesteld nog steeds en bij oproepen van favoriete contacten klinkt nog steeds geluid.