Als uw betaalmethode wordt geweigerd of als er een factureringsprobleem optreedt in de App Store or iTunes Store

Mogelijk moet u eerst uw betaalinformatie bijwerken of een verschuldigd bedrag betalen, voordat u het factureringsprobleem kunt oplossen.

Als er een verschuldigd bedrag openstaat in de App Store of iTunes Store, ziet u mogelijk een van deze berichten:1:

• 'Er is een betaalprobleem met een vorige aankoop. Wijzig je factuurgegevens om het probleem te verhelpen.'
  • 'Er is een factureringsprobleem met een vorige aankoop. Klik op 'Aankoopgeschiedenis' om het probleem te bekijken en op te lossen. Als je annuleert, kun je geen aankopen doen totdat deze betalingskwestie is opgelost.

Een betaling wordt geautoriseerd wanneer u een aankoop doet, maar de feitelijke afschrijving van het aankoopbedrag wordt mogelijk pas enkele dagen later verwerkt door uw financiële instelling. Als uw financiële instelling weigert de afschrijvingsopdracht uit te voeren of als er een probleem is met uw betaalmethode, blijft uw bestelling onbetaald.

Om het probleem op te lossen, werkt u eerst uw betaalinformatie bij en betaalt u vervolgens de onbetaalde facturen.

Uw betaalinformatie bijwerken

U kunt uw betaalinformatie bijwerken in 'Instellingen' op een iPhone, iPad of iPod touch, of in iTunes op een Mac of pc. Wanneer u de betaalinformatie bijwerkt, kunt u een van de volgende betaalmethoden opgeven. U kunt niet 'Geen' selecteren als u een verschuldigd bedrag of openstaande betaling hebt staan.

Nadat u uw betaalinformatie hebt bijgewerkt, probeert de App Store of iTunes Store automatisch openstaande bestellingen in rekening te brengen via de bijgewerkte betaalmethode.

Een openstaande factuur betalen

Op een iOS-apparaat: ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes Store en App Store' en tik op uw Apple ID. Tik op 'Toon Apple ID' en log in met uw Apple ID. Tik vervolgens op 'Aankoopgeschiedenis'. (U kunt uw aankoopgeschiedenis ook bekijken in iTunes op een Mac of pc.)

Zoek de onbetaalde aankoop, die u normaal gesproken bovenaan in de lijst ziet staan, tik erop en wijzig vervolgens uw betaalmethode.

Uw Apple ID-saldo verhogen

Wanneer u een openstaande factuur probeert te betalen, ziet u mogelijk de optie om te betalen met Apple ID-tegoed als het saldo positief is.

Als er geen tegoed beschikbaar is, kunt u App Store- en iTunes-cadeaubonnen inwisselen of uw Apple ID-saldo verhogen2 en vervolgens het tegoed gebruiken om de openstaande factuur te betalen.

Als er onverwachts iets in rekening wordt gebracht

Wanneer u hebt betaald voor een aankoop, kunt u een probleem melden als u nog steeds problemen ondervindt met de aankoop. U kunt ook een abonnement annuleren als u het niet wilt verlengen.

Als een kind of minderjarige toegang heeft tot uw apparaat, kunt u ouderlijk toezicht configureren om hun aankopen vanuit apps te beperken. Als het kind of de minderjarige in het bezit is van een eigen apparaat, kunt u 'Delen met gezin' configureren om te beheren wat zij kopen met hun apparaat.

Meer hulp

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds hulp nodig hebt.

1 Als u 'Delen met gezin' gebruikt en deze meldingen ziet, moet het gezinshoofd de betaalinformatie bijwerken.

2 Cadeaubonnen en de optie om uw Apple ID-saldo te verhogen zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.