Materiaal distribueren met Apps en boeken in Apple School Manager en Apple Business Manager

Leer hoe u apps en boeken kunt implementeren die u hebt gekocht in het gedeelte 'Apps en boeken' in Apple School Manager en Apple Business Manager.

Wanneer u voor uw onderwijsinstelling of bedrijf materiaal aanschaft in Apps en boeken, kunt u uw aankopen op drie manieren direct beschikbaar stellen voor uw gebruikers: door toewijzing op basis van gebruiker*, door toewijzing op basis van apparaat* of door middel van inwisselcodes.

* Toewijzing op basis van gebruiker en toewijzing op basis van apparaat zijn vormen van beheerde distributie.

Beheerde distributie
Inwisselcodes
Toewijzing op basis van gebruiker Toewijzing op basis van apparaat
Vereisten
  • iOS 7 of hoger
  • OS X Mavericks (versie 10.9) of hoger
  • iOS 9 of hoger
  • OS X El Capitan (versie 10.11) of hoger
  • tvOS 12
N.v.t.
Distributie van gratis apps
Distributie van betaalde apps
Distributie van B2B-apps (alleen Apple Business Manager)
Distributie van gratis boeken
Distributie van betaalde boeken
Distributie via Mobile Device Management (MDM)
Als apps worden ingetrokken of opnieuw worden toegewezen, blijven ze eigendom van de organisatie
Apple ID is niet vereist voor toegang tot apps
Materiaal is beschikbaar op meerdere apparaten in aankoopgeschiedenis
Materiaal is beschikbaar via Delen met gezin
Eindgebruikers kunnen aankopen vanuit apps doen en herstellen ††

† Sommige MDM-oplossingen ondersteunen mogelijk beheerde distributie en/of inwisselcodes. Informeer bij de MDM-aanbieder naar de vereisten.

†† Aankopen vanuit apps worden niet ondersteund als zelfstandig materiaal dat kan worden gekocht en gedistribueerd met Apps en boeken, maar eindgebruikers kunnen aankopen vanuit apps doen en herstellen vanuit door 'Apps en boeken' toegewezen apps, zolang als die apps niet toegewezen zijn op basis van apparaat.

Als u wilt overstappen van inwisselcodes naar beheerde distributie

Als u momenteel gebruikmaakt van inwisselcodes en u wilt overstappen naar beheerde distributie, leest u hier meer over de migratie naar beheerde distributie.

Als uw nieuwe Apps en boeken-aankopen niet worden vermeld wanneer u ze wilt toewijzen in uw MDM-oplossing

Apps en boeken-servertokens zijn geldig gedurende één kalenderjaar, gerekend vanaf de datum van de eerste download. U moet vóór het einde van de looptijd van één jaar een nieuw token opvragen in het gedeelte 'Accountoverzicht' van de App Store en Book Store. U moet deze stappen ook uitvoeren als u ooit uw wachtwoord wijzigt.

Als u beheerde distributie wilt gebruiken, maar u geen MDM-oplossing hebt

Apple biedt Apple Configurator 2 en Profile Manager aan.* Daarnaast zijn er talloze opties van andere aanbieders. Bepaal op grond van de behoeften van uw organisatie welke oplossing voor u de beste keuze is

Ga voor meer informatie over apparaatbeheer naar:

• Apparaatbeheer voor onderwijsinstellingen

• Apparaatbeheer voor bedrijven

Sommige apps zijn niet overal beschikbaar, afhankelijk van het land of de regio en de medewerking van de ontwikkelaar. Bekijk de beschikbaarheid van programma's en materiaal.

* Als onderdeel van macOS Server.