Materiaal distribueren met Apps en boeken in Apple School Manager en Apple Business Manager

Lees hier hoe u apps en boeken kunt implementeren die u hebt gekocht in het gedeelte 'Apps en boeken' in Apple School Manager en Apple Business Manager.

Wanneer u voor uw onderwijsinstelling of bedrijf materiaal aanschaft in 'Apps en boeken', kunt u uw aankopen op drie manieren direct beschikbaar stellen voor uw gebruikers. U kunt de functies voor toewijzing op basis van gebruiker en toewijzing op basis van apparaat gebruiken van beheerde distributie of de functie voor inwisselcodes van Apple Business Manager gebruiken.

Beheerde distributie
Inwisselcodes3
Toewijzing op basis van gebruiker Toewijzing op basis van apparaat
Vereisten
  • iOS 7 of hoger
  • OS X Mavericks (versie 10.9) of hoger
  • iOS 9 of hoger
  • OS X El Capitan (versie 10.11) of hoger
  • tvOS 12
Distributie van gratis apps
Distributie van betaalde apps
Distributie van maatwerk-apps
Distributie van gratis boeken
Distributie van betaalde boeken
Distributie via Mobile Device Management (MDM)1
Als apps worden ingetrokken of opnieuw worden toegewezen, blijven ze eigendom van de organisatie
Apple ID is niet vereist voor toegang tot apps
Materiaal is beschikbaar op meerdere apparaten in aankoopgeschiedenis
Materiaal is beschikbaar via Delen met gezin
Eindgebruikers kunnen in-app aankopen doen en herstellen2

1. Sommige MDM-oplossingen ondersteunen mogelijk beheerde distributie en/of inwisselcodes. Informeer bij de MDM-aanbieder naar de vereisten.

2. In-app aankopen worden niet ondersteund als zelfstandig materiaal dat kan worden gekocht en gedistribueerd via 'Apps en boeken', maar eindgebruikers kunnen wel in-app aankopen doen en herstellen vanuit door 'Apps en boeken' toegewezen apps, zolang die apps niet zijn toegewezen op basis van apparaat.

3. Inwisselcodes zijn alleen beschikbaar in Apple Business Manager.

Als u wilt overstappen van inwisselcodes naar beheerde distributie

Als u momenteel gebruikmaakt van inwisselcodes en u wilt overstappen naar beheerde distributie, leest u hier meer over de migratie naar beheerde distributie.

Als uw nieuwe 'Apps en boeken'-aankopen niet worden getoond wanneer u ze wilt toewijzen in uw MDM-oplossing

'Apps en boeken'-servertokens zijn geldig gedurende één kalenderjaar, gerekend vanaf de datum van de eerste download. U moet vóór het einde van de looptijd van één jaar een nieuw token opvragen in het gedeelte 'Accountoverzicht' van de 'Apps en boeken'-Store. U moet deze stappen ook uitvoeren als u ooit uw wachtwoord wijzigt.

Als u beheerde distributie wilt gebruiken, maar u geen MDM-oplossing hebt

Apple biedt Apple Configurator 2 en Profielbeheer aan als onderdeel van macOS Server. Daarnaast zijn er talloze opties van andere aanbieders. Bepaal op grond van de behoeften van uw organisatie welke oplossing voor u de beste keuze is

Ga voor meer informatie over apparaatbeheer naar:

• Apparaatbeheer voor onderwijsinstellingen

• Apparaatbeheer voor bedrijven

Sommige apps zijn niet overal beschikbaar, afhankelijk van het land of de regio en de medewerking van de ontwikkelaar. Bekijk de beschikbaarheid van programma's en materiaal.