Migreren van inwisselcodes naar beheerde distributie

Organisaties die deelnemen aan Apple Business Manager of Apple School Manager, kunnen voor elke transactie kiezen tussen twee distributiemethoden: beheerde distributie of inwisselcodes.

Bij beheerde distributie blijft de organisatie eigenaar en beheerder van apps die via 'Apps en boeken' zijn aangeschaft. Uw organisatie kan apps toewijzen aan gebruikers (of iOS-apparaten) via een MDM-oplossing (Mobile Device Management) of Apple Configurator. U kunt apps ook intrekken en opnieuw toewijzen, als dat nodig is. Organisaties kunnen ook boeken toewijzen via MDM, maar de gebruiker wordt dan eigenaar van de boeken.

Uw organisatie kan ook inwisselcodes gebruiken om het eigendom van apps of boeken over te zetten naar de iTunes-account van een gebruiker.

Inwisselcodes migreren naar beheerde distributie

Als u eerder inwisselcodes hebt aangeschaft, kunt u vragen om deze codes te migreren zodat ze kunnen worden gebruikt met beheerde distributie. Dit is alleen mogelijk als de codes nog niet zijn ingewisseld.

Eerder aangeschafte inwisselcodes die door individuele gebruikers zijn ingewisseld, kunnen niet worden gemigreerd.

Als u kiest voor migratie, moeten alle eerder aangeschafte codes worden gemigreerd en worden alle nog niet ingewisselde codes uitgeschakeld nadat u bent overgestapt op beheerde distributie. Als leden van uw organisatie codes hebben die nog niet zijn ingewisseld, wilt u deze wellicht inwisselen, gebruikers waarschuwen dat deze niet meer beschikbaar zullen zijn of de migratie uitstellen totdat de codes zijn ingewisseld.

De migratie van inwisselcodes naar beheerde distributie is definitief en kan niet ongedaan worden gemaakt.

Systeemvereisten

U hebt een MDM-oplossing nodig voor beheerde distributie. Zorg ervoor dat u een MDM-oplossing hebt en dat deze is gekoppeld aan uw 'Apps en boeken'-account voordat u de migratie aanvraagt. Apple Business Essentials ondersteunt beheerde distributie voor gebruikers of apparaten. Apple Configurator voor Mac ondersteunt beheerde distributie voor apparaten. Voor andere MDM-oplossingen neemt u contact op met de leverancier van de MDM-oplossing.

De migratie aanvragen

Als u de vereisten hebt bekeken en de migratie van inwisselcodes naar beheerde distributie wilt uitvoeren voor alle eerdere aankopen van uw account, dient u een supportverzoek in via het online aanvraagformulier voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Selecteer 'Other' bij 'Tell us about your issue'.

Meer informatie

Meer informatie over MDM (Mobile Device Management), materiaaldistributie voor Apple apparaten, Apple Configurator enApple Business Essentials

Meer informatie over Apple School Manager en Apple Business Manager