De beschikbaarheid van iCloud-sleutelhanger per land en regio

Kijk of iCloud-sleutelhanger in uw land of regio kan worden geconfigureerd via sms. Als uw land of regio niet wordt vermeld, leest u hier hoe u iCloud-sleutelhanger configureert zonder een telefoonnummer waarop u sms-berichten kunt ontvangen.

Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld, is dit artikel niet van toepassing, omdat u geen apart sms-verificatienummer hebt voor iCloud-sleutelhanger. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] en tik vervolgens op 'Wachtwoord en beveiliging' op uw iPhone, iPad of iPod touch om te zien of twee-factor-authenticatie is ingeschakeld. Op uw Mac kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'Wachtwoord en beveiliging' in de navigatiekolom. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, klikt u op 'iCloud'. Vervolgens klikt u op 'Accountgegevens'.

Landen en regio's waar iCloud-sleutelhanger via sms wordt ondersteund

• Albanië
  • Algerije
  • Armenië
  • Angola
  • Anguilla
  • Antigua en Barbuda
  • Argentinië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Bahama's
  • Bahrein
  • Barbados
  • België
  • Bolivia
  • Botswana
  • Brazilië
  • Britse Maagdeneilanden
  • Bulgarije
  • Kameroen
  • Canada
  • Caymaneilanden
  • Centraal-Afrikaanse Republiek
  • Tsjaad
  • Chili
  • China, vasteland
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechische Republiek
  • Denemarken
  • Dominica
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Egypte
  • El Salvador
  • Estland
  • Fiji
  • Finland
  • Frankrijk
  • Gambia
  • Duitsland
  • Ghana
  • Griekenland
  • Grenada
  • Guam
  • Guatemala
  • Guinee
  • Guinee-Bissau
  • Guyana
  • Honduras
  • Hongkong
  • Hongarije
  • IJsland
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Ivoorkust
  • Jamaica
  • Japan
  • Jordanië
  • Kazachstan
  • Kenia
  • Koeweit
  • Laos
  • Letland
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Macau
  • Noord-Macedonië
  • Madagaskar
  • Maleisië
  • Mali
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritius
  • Mexico
  • Moldavië
  • Montserrat
  • Marokko
  • Namibië
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Niger
  • Nigeria
  • Noorwegen
  • Nicaragua
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Réunion
  • Republiek Congo
  • Roemenië
  • Rusland
  • Sao Tomé en Principe
  • Saoedi-Arabië
  • Senegal
  • Seychellen
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Sri Lanka
  • Suriname
  • Swaziland
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Saint Kitts
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent en de Grenadines
  • Taiwan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Trinidad en Tobago
  • Tunesië
  • Turkije
  • Turks- en Caicoseilanden
  • Oeganda
  • Oekraïne
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Jemen
  • Zimbabwe

iCloud-sleutelhanger configureren zonder een telefoonnummer waarop u sms-berichten kunt ontvangen

Als uw land of regio hierboven niet wordt vermeld, kan iCloud-sleutelhanger in uw land of regio niet via sms worden geconfigureerd. U kunt iCloud-sleutelhanger toch gebruiken door deze stappen te volgen:

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' en tik op 'Sleutelhanger'.
  2. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in.
  3. Tik op 'Maak andere code aan' wanneer u wordt gevraagd of u de toegangscode van het apparaat wilt instellen als iCloud-beveiligingscode.
  4. Tik op 'Geavanceerde opties' en kies een van deze opties:
    • Vraag een willekeurige beveiligingscode op.
    • Maak geen beveiligingscode aan. Als u geen iCloud-beveiligingscode aanmaakt, wordt de iCloud-sleutelhanger alleen lokaal op het apparaat bewaard en niet op de servers van Apple, en wordt deze alleen op de goedgekeurde apparaten bijgewerkt.
  5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van iCloud-sleutelhanger te voltooien.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Als u macOS Catalina gebruikt, klikt u op 'Apple ID'.
  2. Klik op 'iCloud' en selecteer vervolgens 'Sleutelhanger'.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in.
  4. Klik op 'Geavanceerd' en kies één van deze twee opties:
    • Vraag een willekeurige beveiligingscode op.
    • Maak geen beveiligingscode aan. Als u geen iCloud-beveiligingscode aanmaakt, wordt de iCloud-sleutelhanger alleen lokaal op de Mac bewaard en niet op de servers van Apple, en wordt deze alleen op de goedgekeurde apparaten bijgewerkt.
  5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van iCloud-sleutelhanger te voltooien.