Als u het inlogwachtwoord van uw Mac bent vergeten

Als u het inlogwachtwoord van uw Mac-gebruikersaccount bent vergeten of als uw wachtwoord niet wordt geaccepteerd, kiest u een wachtwoordhersteloptie in het inlogvenster.

Deze stappen zijn bedoeld voor macOS Catalina of hoger. De stappen voor macOS Mojave of lager zijn anders. Als u niet zeker weet welke macOS-versie u gebruikt, probeert u eerst deze stappen.

Zorg ervoor dat u zich in het inlogvenster bevindt

Inlogvenster met wachtwoordveld

Het inlogvenster verschijnt wanneer u de Mac inschakelt of herstart, of wanneer u uitlogt. Dit venster is niet hetzelfde als het venster dat u mogelijk ziet wanneer u de Mac uit de sluimerstand haalt of de schermbeveiliging stopt, hoewel hiervoor hetzelfde wachtwoord is vereist.

• Als u de knoppen 'Zet uit', 'Herstart' en 'Sluimer' ziet, bevindt u zich in het inlogvenster.
  • Als u de knop 'Andere gebruiker' ziet, klikt u erop om naar het inlogvenster te gaan.
  • Als u andere knoppen of geen knoppen ziet, herstart u de Mac of houdt u de aan/uit-knop maximaal 10 seconden ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld. Na het herstarten of inschakelen van de Mac wordt het inlogvenster weergegeven.
    Elke Mac heeft een aan/uit-knop. Op notebookcomputers met Touch ID houdt u de Touch ID-knop ingedrukt.

Voer maximaal drie keer een wachtwoord in

Als u zeker weet dat u zich in het inlogvenster bevindt, voert u maximaal drie keer een wachtwoord in totdat u een van de onderstaande wachtwoordherstelopties ziet.

Kies een wachtwoordhersteloptie

Nadat u maximaal drie keer een wachtwoord hebt ingevoerd, moet uw Mac een van de volgende wachtwoordherstelopties weergeven.

Optie 1: 'Herstarten en wachtwoordherstelopties tonen'

Inlogvenster met optie om te herstarten en wachtwoordherstelopties te tonen

1. Als u de optie ziet om te herstarten en wachtwoordherstelopties te tonen, klikt u erop om uw Mac te herstarten. Voer dan een van deze stappen uit:
    • Log in met uw Apple ID als u daarom wordt gevraagd. U wordt mogelijk ook gevraagd om de verificatiecode in te voeren die naar uw andere apparaten is verstuurd.
    • Voer uw FileVault-herstelcode in als u daarom wordt gevraagd. Dit is de lange reeks letters en cijfers die u hebt ontvangen toen u FileVault inschakelde en ervoor koos een herstelcode aan te maken in plaats uw iCloud-account (Apple ID) te gebruiken voor het ontgrendelen van uw schijf.
  2. Selecteer de gebruiker voor wie u het wachtwoord opnieuw wilt instellen en klik op 'Volgende'.
  3. Voer de nieuwe wachtwoordgegevens in en klik op 'Volgende'.
  4. Wanneer het wachtwoord opnieuw is ingesteld, klikt u op 'Herstart'.

Optie 2: 'Opnieuw instellen met je Apple ID'

Inlogvenster met optie om het wachtwoord opnieuw in te stellen met uw Apple ID

1. Als u de optie ziet voor wachtwoordherstel met uw Apple ID, klikt u erop.
    • Als de Mac opnieuw opstart, volgt u de bovenstaande stappen voor Optie 1.
    • Als uw Mac niet opnieuw wordt opgestart, maar meteen vraagt om uw Apple ID, voert u de betreffende gegevens in en klikt u op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.
  2. Als u wordt gevraagd een nieuwe sleutelhanger te maken voor het opslaan van de wachtwoorden van de gebruiker, klikt u op 'OK’ om uw Mac te herstarten.
  3. Als u wordt gevraagd een beheerdersaccount te selecteren waarvan u het wachtwoord kent, klikt u op 'Alle wachtwoorden vergeten?'.
  4. Als u een venster 'Wachtwoordherstel’ ziet met de optie 'Deactiveer Mac', klikt u op 'Deactiveer Mac’ en vervolgens op 'Deactiveer’ om te bevestigen. Dit is tijdelijk van kracht.
  5. Voer de nieuwe wachtwoordgegevens in en klik op 'Volgende'.
    Als in dit venster meerdere gebruikersaccounts worden vermeld, klikt u op de knop 'Stel wachtwoord in' naast elke accountnaam en voert u vervolgens voor elke account de nieuwe wachtwoordgegevens in.
  6. Wanneer het wachtwoord opnieuw is ingesteld, klikt u op 'Herstart'.

Optie 3: 'Opnieuw instellen met je herstelcode'

1. Klik op de optie om uw wachtwoord opnieuw in te stellen met de herstelcode.
  2. Voer uw FileVault-herstelcode in. Dit is de lange reeks letters en cijfers die u hebt ontvangen toen u FileVault inschakelde en ervoor koos een herstelcode aan te maken in plaats uw iCloud-account (Apple ID) te gebruiken voor het ontgrendelen van uw schijf.
  3. Voer de nieuwe wachtwoordgegevens in en klik op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.

Als u het wachtwoord niet opnieuw kunt instellen