Gebruik Diagnostische informatie Apple om uw Mac te testen

Diagnostische informatie Apple, voorheen bekend als Apple Hardware Test, kan uw Mac controleren op hardwareproblemen.

Als u denkt dat uw Mac mogelijk een hardwareprobleem heeft, kunt u met Diagnostische informatie Apple bepalen welk hardwareonderdeel de boosdoener is. Diagnostische informatie Apple geeft ook suggesties om problemen op te lossen en helpt u op weg als u contact moet opnemen met Apple Support voor hulp.

Uw Mac voorbereiden

1. Schakel de Mac uit.
  2. Koppel alle externe apparaten los met uitzondering van het toetsenbord, de muis, het beeldscherm, de Ethernet-verbinding (indien van toepassing) en de netvoeding.
  3. Plaats de Mac op een vlak, vast, stabiel en goed geventileerd oppervlak.

Diagnostische informatie Apple

Bepaal of u een Mac met Apple Silicon gebruikt, volg daarna de juiste stappen:

Apple Silicon

1. Schakel uw Mac in en blijf de aan-/uit-knop ingedrukt houden terwijl uw Mac opstart.
  2. Laat los wanneer u het venster met opstartopties ziet, dat een tandwielsymbool met het label Opties bevat.
  3. Druk op Command (⌘)-D op uw toetsenbord.

Intel-processor

1. Schakel uw Mac in en houd onmiddellijk de D-toets op uw toetsenbord ingedrukt terwijl uw Mac opstart.
  2. Laat los wanneer u een voortgangsbalk ziet of wanneer u wordt gevraagd een taal te kiezen.

Bekijk de testresultaten

Diagnostische informatie Apple toont een voortgangsbalk terwijl uw Mac wordt gecontroleerd:

Voortgangsbalk van macOS Diagnostische informatie in uitvoering

Wanneer het testen is voltooid, toont Diagnostische informatie Apple de resultaten, inclusief een of meer referentiecodes. Meer informatie over referentiecodes van Diagnostische informatie Apple.

macOS Diagnostische resultaten. Geen problemen gevonden.

Om de test te herhalen, klikt u op 'Voer test nogmaals uit' of drukt u op Command-R.

Klik op 'Herstart' of druk op R om de Mac herstarten.

Klik op 'Zet uit' of druk op S om de Mac uit te zetten.

Om informatie over uw service- en ondersteuningsopties te krijgen, moet u ervoor zorgen dat uw Mac is verbonden met internet. Vervolgens klikt u op 'Aan de slag' of drukt u op Command-G. Uw Mac zal herstarten naar een webpagina met meer informatie. Als u klaar bent, kiest u 'Herstart' of 'Zet uit' in het Apple-menu.

Meer informatie

Als u op een Intel-gebaseerde Mac Diagnostische informatie Apple niet kunt starten met de D-toets, kunt u deze oplossingen proberen:

• Houd Option-D ingedrukt bij het opstarten om Diagnostische informatie Apple via internet te gebruiken.
  • Zorg ervoor dat uw Mac geen firmwarewachtwoord gebruikt.