Vooruitbestellingen voor apps, films, muziek of boeken bekijken of annuleren

Vooruitbestellingen beheren in de App Store, iTunes Store, Apple TV-app of in Apple Books.

Uw vooruitbestellingen zoeken

In 'Accountinstellingen' kunt u een lijst met vooruitbestelde items bekijken of deze annuleren.

Een vooruitbestelling bekijken of annuleren op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op de accountknop  of op uw foto bovenaan het scherm.
  3. Tik op uw naam.
  4. Tik op 'Vooruitbestellingen'. Als u 'Vooruitbestellingen' niet ziet, hebt u geen vooruitbestellingen.
    Schermafbeelding van het scherm 'Accountinstellingen' op een iPhone.
  5. Een lijst met vooruitbestelde items wordt weergegeven, inclusief de verwachte releasedatums. Als u een vooruitbestelling wilt annuleren, tikt u achtereenvolgens op het item en op 'Annuleer vooruitbestelling'. Als u gevraagd wordt of u zeker weet dat u wilt annuleren, klikt u op 'Ja'.

Een vooruitbestelling bekijken of annuleren op een computer

1. Open op uw Mac de app die u hebt gebruikt om het item vooruit te bestellen.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm achtereenvolgens 'Account' > 'Toon mijn account' of kies 'Store' > 'Toon mijn account'.
  3. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar 'Instellingen' en klik op 'Beheer vooruitbestellingen'. Als u 'Beheer vooruitbestellingen' niet ziet, hebt u geen vooruitbestellingen.
    Schermafbeelding van de pagina 'Accountinformatie' in de Muziek-app op een Mac.
  4. Een lijst met vooruitbestelde items wordt weergegeven, inclusief de verwachte releasedatums. Om een vooruitbestelling te annuleren, klikt u op de knop 'Annuleer' voor het item. Als u gevraagd wordt of u zeker weet dat u wilt annuleren, klikt u op 'Ja'.

Vooruitbestellingen bekijken of annuleren op een pc

Op een pc kunt u vooruitbestellingen bekijken of annuleren in iTunes voor Windows. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.

Contact opnemen met Apple Support

Als u een vooruitbestelling wilt annuleren, kunt u ook contact opnemen met Apple Support.

Wat er gebeurt wanneer het vooruitbestelde item uitkomt

Wanneer het vooruitbestelde item beschikbaar is geworden, worden de kosten in rekening gebracht via uw betaalmethode en ontvangt u hierover een e-mail. Als u 'Automatische downloads' hebt ingeschakeld, wordt het item automatisch gedownload naar het apparaat dat u hebt gebruikt om het aan te schaffen. (U kunt geen films downloaden op een Apple TV of een smart-tv. U kunt ze alleen streamen.)

Als u een vooruitbesteld item nadat het is uitgebracht, niet ziet op uw apparaat, zoekt u het item in uw aankopen en downloadt u het. Als het item een app of een game is, kunt u het ook in de App Store vinden en tikken of klikken op 'Download'.

Als de aankoop niet kan worden voltooid

Als u vanwege een factureringskwestie een vooruitbestelling niet kunt voltooien, ontvangt u een e-mail. U moet uw betaalgegevens bijwerken voordat u het item kunt downloaden.

Als een vooruitbesteld album prerelease-nummers bevat

Als u een album vooruitbestelt en een aantal nummers worden uitgebracht voordat het album wordt uitgebracht, moet u mogelijk voor elk afzonderlijk nummer betalen wanneer deze beschikbaar worden gemaakt. Het resterende bedrag voor het album wordt in rekening gebracht wanneer het uitkomt.