Vooruitbestellingen voor apps, films, muziek of boeken bekijken of annuleren

Vooruitbestellingen beheren in de App Store, iTunes Store, Apple TV-app of in Apple Books.

Vooruitbestellingen bekijken of annuleren

In 'Accountinstellingen' kunt u een lijst met vooruitbestelde items bekijken of een vooruitbestelling annuleren.

Voor Apple Arcade-games gaat u naar Arcade Games binnenkort verwacht.

Een vooruitbestelling bekijken of annuleren op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op de accountknop  of op uw foto bovenaan het scherm.
  3. Tik op uw naam.
  4. Tik op 'Vooruitbestellingen' voor vooruitbestellingen of tik op 'Arcade Games binnenkort verwacht' voor Arcade-games. Als u 'Vooruitbestellingen' of 'Arcade Games binnenkort verwacht' niet ziet, hebt u geen vooruitbestellingen.
    Accountinstellingen
  5. Om een vooruitbestelling te annuleren, tikt u op het item dat u wilt annuleren en volgt u de instructies op het scherm.

Een vooruitbestelling bekijken of annuleren op een Mac

1. Open de App Store-app.
  2. Klik op de inlogknop  of op uw naam onderaan de navigatiekolom.
  3. Klik op 'Bekijk informatie' bovenaan het venster. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  4. Scrol op de pagina die verschijnt naar 'Vooruitbestellingen'.
  5. Klik op 'Beheer vooruitbestellingen' of klik op 'Arcade Games binnenkort verwacht' voor Arcade-games. Als u 'Beheer vooruitbestellingen' of 'Arcade Games binnenkort verwacht' niet ziet, hebt u geen vooruitbestellingen.
  6. Om een vooruitbestelling te annuleren, klikt u op het item dat u wilt annuleren en volgt u de instructies op het scherm.

Een vooruitbestelling bekijken of annuleren op een pc

Op een pc kunt u vooruitbestellingen bekijken of annuleren in iTunes voor Windows. Kies 'Account' > 'Mijn account tonen' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.

Wat er gebeurt wanneer het vooruitbestelde item uitkomt

Wanneer het vooruitbestelde item beschikbaar is geworden, worden de kosten in rekening gebracht via uw betaalmethode en ontvangt u hierover een e-mail. Als u automatische downloads hebt ingeschakeld, wordt het item automatisch gedownload naar het apparaat dat u hebt gebruikt om het aan te schaffen.

Als u een vooruitbesteld item nadat het is uitgebracht, niet ziet op uw apparaat, zoekt u het item in uw aankopen en downloadt u het. Als het item een app of een game is, kunt u het ook in de App Store vinden en tikken of klikken op 'Download'.

Als de aankoop niet kan worden voltooid

Als u vanwege een factureringskwestie een vooruitbestelling niet kunt voltooien, ontvangt u een e-mail. U moet uw betaalgegevens bijwerken voordat u het item kunt downloaden.

Als een vooruitbesteld album prerelease-nummers bevat

Als u een album vooruitbestelt en een aantal nummers worden uitgebracht voordat het album wordt uitgebracht, moet u mogelijk voor elk afzonderlijk nummer betalen wanneer deze beschikbaar worden gemaakt. Het resterende bedrag voor het album wordt in rekening gebracht wanneer het uitkomt.