Apps, films, muziek en boeken vooruitbestellen

Als u een item dat nog niet beschikbaar is, wilt kopen vanuit de App Store, de Apple TV-app, de Muziek-app, de iTunes Store of Apple Books, kunt u het mogelijk vooruitbestellen.

Apps, films, muziek en boeken vooruitbestellen

1. Open de App Store, de Apple TV-app, de Muziek-app, de iTunes Store of Apple Books.
  2. Zoek naar het item dat u vooruit wilt bestellen.
  3. Tik of klik op de prijs en volg vervolgens de instructies op het scherm om de vooruitbestelling te bevestigen. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    Schermafbeelding van de iTunes Store op een Mac met een album van Fitz and the Tantrums dat u vooruit kunt bestellen.

Als een vooruitbesteld album prerelease-nummers bevat

Als u een album vooruitbestelt en een aantal nummers worden uitgebracht voordat het album wordt uitgebracht, moet u mogelijk voor elk afzonderlijk nummer betalen wanneer deze beschikbaar worden gemaakt. Het resterende bedrag voor het album wordt in rekening gebracht wanneer het uitkomt.

Een vooruitbestelling downloaden

Nadat het vooruitbestelde item beschikbaar is gemaakt, wordt er via de geregistreerde betaalmethode gefactureerd en ontvangt u een e-mail waarin staat dat uw item gereed is om te downloaden. Als u automatische downloads hebt ingeschakeld, wordt het item automatisch gedownload naar het apparaat dat u hebt gebruikt om het aan te schaffen.

Als u een vooruitbesteld item dat u verwacht te zien, niet ziet, zoekt u het item in uw aankopen en downloadt u het. Als het item een app of een game is, kunt u het item ook in de App Store vinden en tikken of klikken op 'Download'.

U kunt geen films downloaden op een Apple TV of een smart-tv. U kunt ze alleen streamen.

Vooruitbestellingen bekijken of annuleren

U kunt informatie over uw vooruitbestellingen bekijken en deze annuleren voordat ze uitkomen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Als u een vooruitbestelling wilt annuleren, kunt u ook contact opnemen met Apple Support.

Een vooruitbestelling bekijken of annuleren op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'iTunes Store en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Tik op 'Vooruitbestellingen'. Als u 'Vooruitbestellingen' niet ziet, hebt u geen vooruitbestellingen.
    Schermafbeelding van het scherm 'Accountinstellingen' op een iPhone.
  4. In het scherm 'Vooruitbestellingen' vindt u informatie over uw vooruitbestellingen, zoals de verwachte releasedatums. Als u een vooruitbestelling wilt annuleren, tikt u achtereenvolgens op het item en op 'Annuleer'. Als u gevraagd wordt of u zeker weet dat u wilt annuleren, klikt u op 'Ja'.
    Het Vooruitbestellingen-scherm op een iPhone met muziek van The Lumineers en andere artiesten.

Een vooruitbestelling bekijken of annuleren op een Mac of pc

1. Open de app die u hebt gebruikt om het item vooruit te bestellen.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm achtereenvolgens 'Account' > 'Toon mijn account' of kies 'Store' > 'Toon mijn account'.
  3. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar 'Instellingen' en klik op 'Beheer vooruitbestellingen'. Als u 'Beheer vooruitbestellingen' niet ziet, hebt u geen vooruitbestellingen.
    Schermafbeelding van de pagina 'Accountinformatie' in de Muziek-app op een Mac.
  4. In het scherm 'Beheer vooruitbestellingen' vindt u informatie over uw vooruitbestellingen, bijvoorbeeld de verwachte releasedatums. Om een vooruitbestelling te annuleren, klikt u op de knop 'Annuleer' voor het item. Als u gevraagd wordt of u zeker weet dat u wilt annuleren, klikt u op 'Ja'.
    De pagina 'Beheer vooruitbestellingen' in de Muziek-app op een Mac.

Op een pc kunt u vooruitbestellingen bekijken of annuleren in iTunes voor Windows. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.

Als een aankoop niet kan worden voltooid

Als u vanwege een factureringskwestie een vooruitbestelling niet kunt voltooien, ontvangt u een e-mail waarin u wordt gemeld dat het item beschikbaar is, maar dat u uw betaalgegevens moet bijwerken voordat u het kunt downloaden.

Klik op de koppeling in de e-mail om uw betaalgegevens te controleren en uw aankoop te voltooien.