Uw Apple ID wijzigen

Volg de onderstaande stappen om het e-mailadres te wijzigen dat u als uw Apple ID gebruikt.

Uitloggen bij uw Apple ID

Log uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die gebruikmaken van uw Apple ID.

Uw e-mailadres wijzigen

U kunt uw Apple ID wijzigen vanaf uw accountpagina of vanaf uw iOS-apparaat met 10.3 of hoger.

Vanaf uw Apple ID-accountpagina: ga naar appleid.apple.com en log in.Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'. Klik onder 'Apple ID' op 'Bewerk e-mailadres'.

Op uw iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Naam, telefoonummers, e-mail'. Tik naast 'Bereikbaar op' op 'Wijzig' > 'Verwijder'. Tik op 'Ga door' en volg de instructies die u ziet.

Wanneer u uw e-mailadres wijzigt, wordt u wellicht gevraagd om een of meer beveiligingsvragen te beantwoorden.

Uw nieuwe e-mail verifiëren

Nadat u het e-mailadres hebt ingevoerd dat u wilt gebruiken als uw Apple ID, wordt een verificatiecode gestuurd naar u op dat adres. Voer de verificatiecode uit de e-mail in de daarvoor bestemde velden in en gebruik uw bijgewerkte Apple ID. Hebt u de e-mail niet ontvangen?

Log opnieuw in

Log opnieuw in bij alle Apple voorzieningen met uw nieuwe Apple ID.

Nadat u uw Apple ID hebt gewijzigd, moet u uw nieuwe inloggegevens gebruiken voor de Apple voorzieningen die u gebruikt.

Als u uw Apple ID niet kunt wijzigen

U kunt een Apple ID wijzigen in een ander e-mailadres dat u gebruikt, behalve als dat adres al voor een andere Apple ID wordt gebruikt. Als uw e-mailadres eindigt op @icloud.com, @me.com, of @mac.com, kunt u uw Apple ID niet wijzigen. U ziet ook niet 'Bewerk e-mailadres' op uw accountpagina of de optie om uw e-mail te verwijderen op uw iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger.

Als u wilt inloggen met een andere Apple ID

Als u de Apple ID die u op uw iPhone, iPad of iPod touch gebruikt, wilt wijzigen (maar niet het e-mailadres dat u als uw Apple ID gebruikt), volgt u deze stappen om uit te loggen en weer in te loggen met een andere Apple ID.

Als u uw e-mailadres incorrect invoert wanneer u uw Apple ID maakt

Als u uw Apple ID maakt met een e-mailadres dat u niet kunt verifiëren, logt u in bij uw Apple ID-accountpagina met het e-mailadres dat u hebt ingevoerd toen u de Apple ID instelde. U kunt uw Apple ID dan wijzigen in het correcte e-mailadres.