Uw Apple ID wijzigen

Volg de onderstaande stappen om het e-mailadres of telefoonnummer* te wijzigen dat u als uw Apple ID gebruikt.

Als uw Apple ID een e-mailadres van een derde partij is

Voordat u uw Apple ID-e-mailadres wijzigt, moet u uitloggen bij alle Apple voorzieningen en apparaten die uw Apple ID gebruiken. Als u een iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken om uw Apple ID te wijzigen, moet u uitsluitend zijn ingelogd bij het apparaat waarmee u de Apple ID wilt wijzigen.

Wanneer u uw Apple ID wijzigt, kunt u een ander e-mailadres van een derde partij invoeren. Ook kunt u een @icloud.com-, @me.com- of @mac.com-e-mailadres invoeren dat al een inlogalias of alternatieve Apple ID is voor uw account. Log in bij uw Apple ID-accountpagina om deze adressen te zien. Klik op 'Wijzig' in het gedeelte 'Account' om 'Bereikbaar op' zichtbaar te maken. In deze lijst staat naast een inlogalias het symbool . Door de cursor hierop te plaatsen, ziet u het bericht "Dit is een alias van je Apple ID-e-mailadres".

Een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger gebruiken

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Naam, telefoonnummers, e-mail'.
  2. Tik naast 'Bereikbaar op' op 'Wijzig' en verwijder uw huidige Apple ID.
  3. Tik op 'Ga door'. Voer de Apple ID in die u wilt gebruiken.
  4. Tik op 'Volgende'.

Uw Apple ID-accountpagina gebruiken

1. Ga naar appleid.apple.com en log in.
  2. Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'.
  3. Klik onder 'Apple ID' op 'Apple ID wijzigen'. Als u probeert uw Apple ID te wijzigen in een @icloud.com-e-mailadres dat in de afgelopen 30 dagen is gemaakt, wordt u wellicht gevraagd het later nog een keer te proberen.
  4. Voer de Apple ID in die u wilt gebruiken.
  5. Klik op 'Ga door'.

Als u een nieuwe Apple ID invoert die eindigt op @icloud.com, @me.com of @mac.com, ziet u een bericht dat u moet bevestigen. Wanneer u uw Apple ID wijzigt in een @icloud.com-, @me.com- of @mac.com-account, kunt u deze niet meer terugveranderen in een mailaccount van een derde partij. Uw voormalige Apple ID die eindigt op een e-mailadres van een derde partij, wordt een alternatief e-mailadres voor uw Apple ID-account.

Uw nieuwe e-mail verifiëren

Als u uw Apple ID wijzigt in een ander e-mailadres van een derde partij, moet u uw account verifiëren.

Nadat u het e-mailadres hebt ingevoerd dat u wilt gebruiken als uw Apple ID, wordt een verificatiecode gestuurd naar u op dat adres. Voer de verificatiecode uit de e-mail in de daarvoor bestemde velden in en gebruik uw bijgewerkte Apple ID. Hebt u de e-mail niet ontvangen?

Opnieuw inloggen

Log opnieuw in bij alle Apple voorzieningen met uw nieuwe Apple ID.

Nadat u uw Apple ID hebt gewijzigd, moet u uw nieuwe inloggegevens gebruiken voor alle Apple voorzieningen die u gebruikt.

Als uw Apple ID eindigt op @icloud.com, @me.com of @mac.com

Wanneer u uw Apple ID wijzigt, kunt u een ander e-mailadres van een derde partij invoeren. Ook kunt u een @icloud.com-, @me.com- of @mac.com-e-mailadres invoeren dat een alias is voor uw Apple ID. Wanneer u uw e-mailadres wijzigt, wordt ook de Apple ID gewijzigd die andere mensen zien wanneer ze iets met u delen en wat Apple laat zien wanneer naar uw account wordt verwezen.

Wanneer u iCloud-e-mail inschakelt en uw @icloud.com-e-mailadres kiest, wordt uw nieuwe @icloud.com-e-mailadres als inlogalias aan uw Apple ID toegewezen. U kunt zien welke e-mailadressen aliassen voor uw Apple ID zijn door in te loggen bij uw Apple ID-accountpagina en op 'Wijzig' in het gedeelte 'Account' te klikken. Plaats de cursor op het symbool  naast het gewenste e-mailadres. Als u het bericht "Dit is een alias van je Apple ID-e-mailadres" ziet, zou dat e-mailadres in aanmerking moeten komen.

Volg deze stappen op uw Apple ID-accountpagina.

1. Ga naar appleid.apple.com en log in.
  2. Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'.
  3. Klik onder 'Apple ID' op 'Apple ID wijzigen'. U krijgt een lijst met e-mailadressen waaruit u een adres kunt kiezen om te gebruiken als uw Apple ID. U kunt alleen e-mailadressen gebruiken die al aliassen voor uw account zijn. Als u probeert uw Apple ID te wijzigen in een @icloud.com-e-mailadres dat in de afgelopen 30 dagen is gemaakt, wordt u wellicht gevraagd het later nog een keer te proberen.
  4. Kies het adres dat u wilt gebruiken als uw Apple ID. U kunt uw Apple ID alleen wijzigen in een @icloud.com-, @me.com- of @mac.com-e-mailadres.
  5. Klik op 'Ga door'.

Als u een telefoonnummer gebruikt als Apple ID

Als u een Apple ID hebt aangemaakt met uw telefoonnummer als gebruikersnaam op iOS 11 of hoger (in het vasteland van China of India), leest u hier hoe u een ander mobiel nummer kunt instellen.

Hulp nodig?

Volg deze stappen als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van uw Apple ID of om in te loggen met de correcte account.

Als u uw Apple ID niet kunt wijzigen

U kunt een Apple ID wijzigen in een ander e-mailadres* dat aan u toebehoort, behalve als dat adres al voor een andere Apple ID wordt gebruikt. Als uw e-mailadres eindigt op @icloud.com, @me.com of @mac.com, kunt u uw Apple ID niet wijzigen in een e-mailadres van een derde partij. De optie 'Apple ID wijzigen' wordt dan ook niet weergegeven op uw accountpagina, en op de iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger ziet u geen optie om uw e-mail te verwijderen.

Als u wilt inloggen met een andere Apple ID

Als u de Apple ID die u op uw iPhone, iPad of iPod touch gebruikt, wilt wijzigen (maar niet het e-mailadres dat u als uw Apple ID gebruikt), volgt u deze stappen om uit te loggen en weer in te loggen met een andere Apple ID.

Als u uw e-mailadres incorrect invoert wanneer u uw Apple ID aanmaakt

Als u uw Apple ID aanmaakt met een e-mailadres dat u niet kunt verifiëren, logt u in bij uw Apple ID-accountpagina met het e-mailadres dat u hebt ingevoerd toen u de Apple ID configureerde. U kunt uw Apple ID dan wijzigen in het correcte e-mailadres.

* In het vasteland van China en India kunt u uw telefoonnummer als Apple ID gebruiken. Als u al een Apple ID hebt in de vorm van een e-mailadres, kunt u deze niet wijzigen in een telefoonnummer.