Uw Apple ID wijzigen

Volg de onderstaande stappen om het e-mailadres* te wijzigen dat u als Apple ID gebruikt.

Uitloggen bij uw Apple ID

Log uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die gebruikmaken van uw Apple ID.

Als u een iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken om uw Apple ID te wijzigen, moet u uitsluitend zijn ingelogd bij het apparaat waarmee u de Apple ID wilt wijzigen.

Uw e-mailadres wijzigen

U kunt uw Apple ID wijzigen vanaf uw accountpagina of vanaf uw iOS-apparaat met 10.3 of hoger.

Vanaf uw Apple ID-accountpagina: ga naar appleid.apple.com en log in. Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'. Klik onder 'Apple ID' op 'Apple ID wijzigen'.

Op uw iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Naam, telefoonnummers, e-mail'. Tik naast 'Bereikbaar op' op 'Wijzig' > 'Verwijder'. Tik op 'Ga door' en volg de instructies die u ziet.

Wanneer u uw e-mailadres* wijzigt, wordt u wellicht gevraagd om een of meer beveiligingsvragen te beantwoorden.

Uw nieuwe e-mail verifiëren

Nadat u het e-mailadres hebt ingevoerd dat u wilt gebruiken als uw Apple ID, wordt een verificatiecode gestuurd naar u op dat adres. Voer de verificatiecode uit de e-mail in de daarvoor bestemde velden in en gebruik uw bijgewerkte Apple ID. Hebt u de e-mail niet ontvangen?

Opnieuw inloggen

Log opnieuw in bij alle Apple voorzieningen met uw nieuwe Apple ID.

Nadat u uw Apple ID hebt gewijzigd, moet u uw nieuwe inloggegevens gebruiken voor alle Apple voorzieningen die u gebruikt.

Als u uw Apple ID niet kunt wijzigen

U kunt een Apple ID wijzigen in een ander e-mailadres* dat aan u toebehoort, behalve als dat adres al voor een andere Apple ID wordt gebruikt. Als uw e-mailadres eindigt op @icloud.com, @me.com, of @mac.com, kunt u uw Apple ID niet wijzigen. De optie 'Wijzig Apple ID wordt dan ook niet weergegeven op uw accountpagina, en op de iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger ziet u geen optie om uw e-mail te verwijderen.

Als u wilt inloggen met een andere Apple ID

Als u de Apple ID die u op uw iPhone, iPad of iPod touch gebruikt, wilt wijzigen (maar niet het e-mailadres dat u als uw Apple ID gebruikt), volgt u deze stappen om uit te loggen en weer in te loggen met een andere Apple ID.

Als u uw e-mailadres incorrect invoert wanneer u uw Apple ID aanmaakt

Als u uw Apple ID aanmaakt met een e-mailadres dat u niet kunt verifiëren, logt u in bij uw Apple ID-accountpagina met het e-mailadres dat u hebt ingevoerd toen u de Apple ID configureerde. U kunt uw Apple ID dan wijzigen in het correcte e-mailadres.

* In China kunt u uw telefoonnummer als Apple ID gebruiken. Als u al een Apple ID hebt in de vorm van een e-mailadres, kunt u deze niet wijzigen in een telefoonnummer. Het is ook niet mogelijk om een Apple ID in de vorm van een telefoonnummer te wijzigen in een e-mailadres.