Het paneel 'Snelle opties voor toegankelijkheid' gebruiken op een Mac

Het paneel 'Snelle opties voor toegankelijkheid' biedt toetscombinaties waarmee u veelgebruikte toegankelijkheidsfuncties zoals zoomen, VoiceOver en grendeltoetsen snel in of uit kunt schakelen.

Paneel 'Snelle opties voor toegankelijkheid'

Het paneel 'Snelle opties voor toegankelijkheid' openen

Druk de volgende toetsen gelijktijdig in: Option (⌥), Command (⌘) en F5. Op notebookcomputers met een Touch Bar moet u mogelijk ook de Fn-toets (Function) indrukken.

Op notebookcomputers met Touch ID drukt u drie keer op de Touch ID-toets. (Als u tegelijkertijd de Command-toets ingedrukt houdt, wordt VoiceOver in- of uitgeschakeld.)

U kunt het paneel sluiten door op 'Gereed' of ergens buiten het venster te klikken.

Toetscombinaties wijzigen in 'Snelle opties voor toegankelijkheid'

Als u de toetscombinaties wilt wijzigen die in het paneel worden weergegeven, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Toegankelijkheid'. Selecteer 'Toetscombinatie' in de navigatiekolom en gebruik vervolgens de aankruisvakken om toetscombinaties in of uit te schakelen.