De sneltoets voor toegankelijkheidsopties gebruiken

Lees hier hoe je ondersteunende voorzieningen snel in- en uitschakelt met het venster 'Toegankelijkheidsopties'.

Elke Mac is standaard uitgerust met ondersteunende technologieën die je kunnen helpen macOS te gebruiken.

macOS bevat het venster 'Toegankelijkheidsopties' waarmee je snel algemene toegankelijkheidsfuncties kunt in- of uitschakelen, zoals Zoomen, VoiceOver, Grendeltoetsen en meer. Je kunt dit venster altijd weergeven met een eenvoudige sneltoets.

• Op het ingebouwde toetsenbord van een Mac-notebook druk je op fn-Option-Command-F5.
  • Op een Mac-notebook met Touch ID (aan/uit-knop)* druk je driemaal op Touch ID.
  • Op een extern toetsenbord druk je op Option-Command-F5.

Als je het venster 'Toegankelijkheidsopties' per ongeluk activeert, klik je op 'Gereed' om het te sluiten of klik je buiten het venster.

*MacBook Pro (15-inch, 2016), MacBook Pro (13-inch, 2016, vier Thunderbolt 3-poorten)

Siri gebruiken

Als je macOS Sierra gebruikt, kun je Siri vragen om toegankelijkheidsfuncties in of uit te schakelen.

Klik op het Siri-symbool  in de menubalk of het Dock. Siri vraagt: "Waarmee kan ik je van dienst zijn?" Vraag Siri bijvoorbeeld "Schakel VoiceOver in."

Je kunt ook de Command-toets (⌘) en de spatiebalk ingedrukt houden totdat Siri vraagt: "Waarmee kan ik je van dienst zijn?"