Het paneel Toegankelijkheidsopties gebruiken op de Mac

Het paneel Toegankelijkheidsopties biedt toetscombinaties om snel algemene toegankelijkheidsfuncties zoals zoomen, VoiceOver en grendeltoetsen in of uit te schakelen.

Toegankelijkheidsopties openen

Druk de volgende toetsen gelijktijdig in: Option (⌥), Command (⌘) en F5. Op notebookcomputers met een Touch Bar moet u mogelijk ook de Fn-toets (Functie) indrukken.

Op notebookcomputers met Touch ID, drukt u driemaal op Touch ID. (Als u tegelijkertijd de Command-toets ingedrukt houdt, wordt VoiceOver in- of uitgeschakeld.)

Paneel Toegankelijkheidsopties

U kunt 'Toegankelijkheidsopties' sluiten door op 'Gereed' of ergens buiten het venster te klikken.

Toetscombinaties wijzigen in Toegankelijkheidsopties

Als u de toetscombinaties die worden weergegeven in Toegankelijkheidsopties wilt wijzigen, kiest u Apple-menu  > Systeemvoorkeuren en klikt u vervolgens op Toegankelijkheid. Selecteer 'Toetscombinatie' in de navigatiekolom en gebruik vervolgens de aankruisvakken om toetscombinaties in of uit te schakelen.

Meer informatie

• U kunt in veel gevallen Siri vragen om toegankelijkheidsfuncties uit te voeren. Vraag Siri bijvoorbeeld 'Schakel VoiceOver in' of 'Schakel zoomen in'.
  • Wanneer u de configuratie-assistent van macOS gebruikt voor het configureren van een nieuwe Mac, kunt u 'Toegankelijkheidsopties' pas openen nadat u hebt gereageerd op de prompt voor het kiezen van de taal.
  • Lees meer over andere toetscombinaties voor toegankelijkheid op de Mac.