iCloud-agenda-abonnementen gebruiken

Agenda-abonnementen zijn erg handig om op de hoogte te blijven van feestdagen, sportevenementen, sociale media en nog veel meer. En dankzij iCloud ziet u al uw agenda-abonnementen op al uw apparaten.

Aan de slag

Een nieuw iCloud-agenda-abonnement instellen op uw Mac

1. Selecteer in Agenda de optie 'Bestand' > 'Nieuw agenda-abonnement'.
  2. Geef het internetadres van de agenda op en klik op 'Abonneer'.
  3. Geef een naam op voor de agenda en kies een kleur waaraan u deze kunt herkennen.
  4. Kies 'iCloud' in het menu 'Locatie' en klik op 'OK'.

Uw bestaande agenda-abonnement toevoegen in iCloud

Als u op uw Mac al een agenda-abonnement hebt dat u op uw iPhone, iPad of iPod touch wilt kunnen zien, kunt u dit toevoegen aan iCloud.

1. Open Agenda.
  2. Klik op de knop 'Agenda's' linksboven in het venster om de agendalijst weer te geven.
  3. Selecteer de agenda waarop u bent geabonneerd in de lijst.
  4. Kies in de menubalk 'Wijzig'' > 'Toon info'.
  5. Kies 'iCloud' in het menu 'Locatie' en klik op 'OK'.

Wordt het agenda-abonnement niet weergegeven?

• U ziet een agenda-abonnement pas terug op al uw apparaten nadat u zich op de Mac op die agenda hebt geabonneerd. Als u zich op een iOS-apparaat op de agenda abonneert, wordt deze door iCloud niet bijgewerkt naar uw andere apparaten.
  • Uw iOS-apparaat en uw Mac moeten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.
  • Als u naar iCloud.com gaat of als u Microsoft Outlook gebruikt, worden de agenda's waarop u bent geabonneerd, niet bijgewerkt via iCloud.
  • Als u uw agenda's herstelt vanaf iCloud.com, moet u zich opnieuw abonneren op uw agenda's.

Een abonnement op een agenda beëindigen

In iCloud

1. Ga naar iCloud Agenda.
  2. Zoek de agenda waarvan u het abonnement wilt beëindigen en klik op het radarsymbool ().
  3. Klik op 'Verlaat agenda'.

In macOS

1. Open Agenda.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de agenda waarbij u zich wilt afmelden en selecteer 'Zeg abonnement op'.
  3. De agenda wordt nu uit de app verwijderd.

In iOS

1. Tik op 'Instellingen' > 'Accounts en wachtwoorden' > 'Agenda's met abonnement'.
  2. Tik op 'Agenda's met abonnement' en tik op de agenda's die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder account' en tik vervolgens ter bevestiging nogmaals op 'Verwijder account'.
  4. Het agenda-abonnement wordt nu verwijderd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum: Wed Mar 28 15:17:31 GMT 2018