Uw Apple ID-saldo bekijken

Controleer uw beschikbare Apple ID-saldo op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Of gebruik iTunes op een pc.

Om uw Apple ID-saldo te verhogen, gebruikt u de betaalmethode die u hebt opgegeven of wisselt u App Store- en iTunes-cadeaubonnen in.

Na het verhogen van het saldo kunt u uw Apple ID-saldo gebruiken om aankopen te doen in de App Store, iTunes Store of Apple Books of om iCloud-opslag te kopen. Het saldo wordt gebruikt voor elke aankoop die u doet, totdat het saldo is opgebruikt.

Lees hoe u een Apple ID kunt aanmaken als u er nog geen hebt.

Apple ID-saldo is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Controleer of het opbouwen van Apple ID-saldo door het saldo te verhogen of cadeaubonnen in te wisselen (of beide) beschikbaar is in uw land of regio.

Uw saldo bekijken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op uw foto of op de knop 'Log in'  bovenaan het scherm. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Als u Apple ID-tegoed hebt, wordt het bedrag onder uw naam weergegeven.

iPhone met Apple ID-saldo onder de naam en het e-mailadres van John Appleseed.

Uw saldo bekijken op een Mac

1. Open de App Store. Als u de knop 'Log in'  ziet onderaan de navigatiekolom, klikt u hierop en logt u in met uw Apple ID.
  2. Als u Apple ID-tegoed hebt, wordt het bedrag onder uw naam weergegeven onderaan de navigatiekolom.

De App Store op een Mac met Apple ID-saldo van John Appleseed onder zijn naam in de navigatiekolom.

Uw saldo bekijken op een pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik bovenaan het iTunes-venster op 'Store'.
  3. Als u een saldo hebt, wordt dit weergegeven onder het zoekveld.

Over ongebruikt Apple ID-saldo

U kunt App Store- en iTunes-cadeaubonnen of ongebruikt saldo niet inwisselen voor contant geld, tenzij de wet dit voorschrijft. Als de wetgeving van uw land of regio voorziet in de mogelijkheid van terugbetaling van ingewisseld tegoed, kunt u terugbetaling aanvragen. Neem contact op met Apple Support en selecteer vervolgens een supportcategorie en onderwerp. Vermeld de volgende informatie in uw aanvraag:

• Uw Apple ID.
  • Het terug te betalen bedrag.
  • Uw huidige verzendadres

Er kunnen bijkomende gegevens worden gevraagd voor controledoeleinden.

Als u uw Apple ID wilt verwijderen of uw land of regio wilt wijzigen

Voordat u uw Apple ID kunt verwijderen of het land of de regio van uw Apple ID kunt wijzigen, moet u eerst uw gehele Apple ID-saldo opgebruiken. U zult mogelijk ook moeten wachten tot in behandeling zijnde terugbetalingen zijn verwerkt. Als uw saldo lager is dan de prijs van één item, neemt u contact op met Apple Support.

Meer informatie

• Als u 'Delen met gezin' gebruikt, is het geld dat u toevoegt aan uw Apple ID-saldo alleen beschikbaar voor uzelf. Uw Apple ID-saldo wordt niet met andere gezinsleden gedeeld.
  • Als u denkt dat het saldo niet klopt, controleer dan uw aankoopgeschiedenis om te zien of er soms aankopen mee zijn betaald. Als u alsnog van mening bent dat het saldo niet klopt, logt u uit op al uw apparaten bij de iTunes Store en App Store en logt u vervolgens weer in.
  • Lees hier hoe App Store- en iTunes Store-aankopen in rekening worden gebracht.