Uw agenda up-to-date houden met iCloud

Met iCloud hebt u uw agenda's in uw zak, om uw pols en op uw bureau. Als u een afspraak toevoegt, een activiteit verwijdert of uw vergadering bijwerkt, voert iCloud de wijzigingen overal door.

Mac en iPhone waarop iCloud-agenda wordt getoond

Agenda laat automatisch alle accounts zien waarbij u met uw Apple ID bent ingelogd. U kunt ook agenda's of agenda-abonnementen toevoegen uit uw e-mailaccount, sociale media enzovoort, zodat ze op al uw apparaten up-to-date blijven. Met iCloud kunt u activiteiten en afspraken beheren, zodat u overal en altijd op tijd bent.

Aan de slag

iPhone waarop de standaardagenda wordt getoond met de persoonlijke agenda geselecteerd

Een standaardagenda instellen

Wanneer u een nieuwe activiteit aanmaakt, voegt iCloud deze toe aan uw standaardagenda. Om het instellen van afspraken te vereenvoudigen, doet u er goed aan om van de agenda die u het vaakst gebruikt (waarschijnlijk de agenda voor werk of thuis) uw standaardagenda te maken. U kunt de standaardagenda instellen op uw apparaat of op iCloud.com.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Agenda'.
  2. Tik op 'Standaardagenda'.
  3. Selecteer de agenda die u als standaardagenda wilt gebruiken.

Op een Mac:

1. Open Agenda (of iCal).
  2. Klik in de menubalk op 'Agenda' en selecteer 'Voorkeuren'.
  3. Kies op het tabblad 'Algemeen' een standaardagenda in het menu 'Standaardagenda'.

Op iCloud.com:

1. Ga naar 'Agenda' >  > 'Voorkeuren'.
  2. Selecteer bij 'Standaardinstellingen' de agenda die u als standaardagenda wilt gebruiken.
  3. Klik op 'Bewaar'.

Activiteiten beheren

Of u nu uw agenda beheert op uw Mac of afspraken instelt terwijl u onderweg bent, het gebruik van Agenda is heel eenvoudig. En alle wijzigingen die u aanbrengt, zijn meteen zichtbaar op al uw Apple apparaten.

Een activiteit toevoegen

iPhone waarop een nieuw toegevoegde activiteit wordt getoond

1. Open Agenda.
  2. Selecteer de datum van de activiteit.
  3. Tik op  en voer de gegevens van de afspraak in.

Een activiteit wijzigen

Scherm 'Wijzig activiteit' op een iPhone

1. Open Agenda.
  2. Selecteer de activiteit die u wilt wijzigen.
  3. Tik op 'Wijzig'.

Een activiteit verwijderen

Details van een activiteit op een iPhone met een activiteit die kan worden verwijderd

1. Open Agenda.
  2. Selecteer de activiteit die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder activiteit'.

U kunt alleen activiteiten verwijderen die u zelf hebt aangemaakt. Als in uw agenda een activiteit staat waarvoor iemand anders u heeft uitgenodigd, kunt u tikken op 'Sla af' en vervolgens de activiteit verwijderen. Als u een activiteit wilt verwijderen uit een agenda waarop u geabonneerd bent, moet u mogelijk naar de bron van het abonnement (bijvoorbeeld een activiteit afslaan op Facebook) om te zorgen dat deze wordt verwijderd uit uw iCloud-agenda.

Agenda's delen met uw gezin

Met iCloud is het heel eenvoudig om bij te houden wat de planning van anderen is. Wanneer u Delen met gezin configureert, wordt er een gezinsagenda aangemaakt waar alle gezinsleden activiteiten en afspraken kunnen bekijken en toevoegen. Bovendien kunnen gezinsleden ook een melding krijgen als er iets verandert. De gezinsagenda wordt direct weergegeven op de apparaten van alle gezinsleden die lid worden van de gezinsgroep.

iPhone waarop een activiteit wordt getoond die is geopend voor bewerking

iPhone waarop een agendamelding voor 'Reserveren bij een restaurant' wordt getoond

Als u de gezinsagenda niet wilt delen, kunt u zich daarvoor rechtstreeks op uw apparaat of via iCloud.com afmelden. U blijft dan wel nog lid van de gezinsgroep.

Uw tijdzone wijzigen

Op uw apparaat worden de tijden van activiteiten en afspraken automatisch aangepast aan de tijdzone waarin u zich bevindt. Dus als u van Amsterdam naar Londen reist, wordt een melding die was ingesteld op 13:00 uur, nu weergegeven om 12:00 uur. Als u niet wilt dat de tijdzone automatisch wordt aangepast, kunt u dit wijzigen in de Agenda-instellingen op uw apparaat.

Op een iPhone, iPad en iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Agenda'.
  2. Tik op 'Tijdzoneprioriteit'.
  3. Schakel 'Tijdzoneprioriteit' in.
  4. Tik op 'Tijdzone' en zoek de gewenste tijdzone.

Op een Mac:

1. Open de app Agenda.
  2. Klik in de menubalk op 'Agenda' en selecteer 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar het tabblad 'Geavanceerd'.
  4. Schakel het aankruisvak 'Schakel ondersteuning voor tijdzones in' in.