Overzicht van iCloud-beveiliging en -privacy

Apple neemt gegevensbeveiliging en de privacy van persoonlijke gegevens heel serieus. iCloud is ontworpen met standaardveiligheidspraktijken en gebruikt een strikt beleid om uw informatie te beschermen.

Gegevensbeveiliging

iCloud beveiligt uw informatie door deze te coderen bij verzending via het internet, deze in een gecodeerde structuur op de server te bewaren en veilige tokens voor identiteitscontrole te gebruiken. Dit betekent dat uw informatie is beschermd tegen ongeautoriseerde toegang wanneer deze wordt overgezet en bij opslag in iCloud. iCloud gebruikt minimaal 128-bits AES-codering (hetzelfde beveiligingsniveau als bij de grootste financiële instellingen) en geeft nooit coderingssleutels aan derden.

Beveiliging en iCloud-functies

In deze tabel kunt u zien hoe iCloud uw gegevens beschermt wanneer uw besturingssysteem en software up-to-date zijn.

Gegevens Codering Opmerkingen
Bij overdracht Op server
Agenda's Ja Ja Minimaal 128-bits AES-codering
Contacten Ja Ja
Bladwijzers Ja Ja
Opmerkingen Ja Ja*
Herinneringen Ja Ja
Foto's Ja Ja
iCloud Drive Ja Ja
Reservekopie Ja Ja
Zoek mijn iPhone Ja Ja
Zoek mijn vrienden Ja Ja
iCloud-sleutelhanger Ja Ja

iCloud-sleutelhanger gebruikt 256-bits AES-codering om wachtwoorden en creditcardgegevens te bewaren en te versturen. Het programma gebruikt ook asymmetrische cryptografie gebaseerd op elliptische krommen en hybride codering ('key wrapping').

iCloud.com Ja N.v.t. Alle sessies op iCloud.com worden gecodeerd met TLS 1.2. Gegevens die worden geopend via iCloud.com, worden gecodeerd op de server zoals aangegeven in deze tabel.
Terug naar mijn Mac Ja N.v.t. Terug naar mijn Mac bewaart geen gegevens op iCloud. Gegevens die van andere computers afkomstig zijn, worden met TLS 1.2 gecodeerd terwijl ze worden overgezet.
Mail Ja Nee

Al het verkeer tussen uw apparaten en iCloud Mail wordt gecodeerd met TLS 1.2. In overeenstemming met de standaardpraktijken codeert iCloud geen gegevens die worden opgeslagen op IMAP-mailservers. Alle e-mailclients van Apple ondersteunen optionele S/MIME-codering.

*Codering is alleen beschikbaar wanneer u het nieuwste iOS of macOS gebruikt en een upgrade van de Notities-app uitvoert.

Gebruik van veilige tokens voor identiteitscontrole

Wanneer u iCloud-voorzieningen gebruikt met ingebouwde apps van Apple (zoals Mail, Contacten en Agenda op iOS of macOS), gebeurt de identiteitscontrole met een veilige token. Het gebruik van veilige tokens zorgt ervoor dat u het iCloud-wachtwoord niet hoeft te bewaren op apparaten en computers. Als u een programma van een andere fabrikant wilt gebruiken om toegang te hebben tot iCloud-gegevens, worden uw gebruikersnaam en wachtwoord verstuurd via een met TLS 1.2 gecodeerde verbinding.

Sterke wachtwoorden

Wanneer u een Apple ID aanmaakt voor gebruik met iCloud, moet het wachtwoord minstens 8 tekens, een cijfer, een hoofdletter en een kleine letter hebben. Meer informatie over het aanmaken van een sterk wachtwoord.

Twee-factor-authenticatie

Apple raadt u aan twee-factor-authenticatie in te schakelen voor uw Apple ID. Met twee-factor-authenticatie kan uw account alleen worden geopend op apparaten die u vertrouwt, zoals uw iPhone, iPad of Mac. Dus wanneer u op een nieuw apparaat voor het eerst wilt inloggen met uw Apple ID, moet u twee gegevens verstrekken, namelijk uw wachtwoord en de zescijferige controlecode die automatisch op uw vertrouwde apparaten wordt weergegeven.

Twee-staps-verificatie

Als twee-factor-authenticatie niet beschikbaar is voor uw account, biedt Apple ook een oudere beveiligingsverbetering, namelijk twee-staps-verificatie. Met twee-staps-verificatie moet u uw identiteit verifiëren met een viercijferige code voordat u wijzigingen kunt aanbrengen in uw Apple ID-accountgegevens, kunt inloggen bij iCloud of een aankoop kunt doen in de iTunes Store, App Store of iBooks Store vanaf een nieuw apparaat.

Privacy

Apple heeft zich tot doel gesteld uw privacy te beschermen. Dat geldt voor ons hele bedrijf. In ons privacybeleid wordt vermeld hoe we gegevens verzamelen, gebruiken, vrijgeven, overdragen en bewaren.

Apple hanteert niet alleen een privacybeleid, maar houdt ook bij het ontwerpen van iCloud-functies rekening met uw privacy. Bijvoorbeeld:

Zoek mijn iPhone

• U moet Zoek mijn iPhone/iPad/iPod touch instellen in de iOS-instellingen voordat de locatie van het apparaat kan worden bepaald.
  • U moet Zoek mijn Mac instellen in Systeemvoorkeuren voordat de locatie van uw Mac kan worden bepaald.
  • Gegevens over de locatie van een apparaat worden alleen verstuurd vanaf het apparaat wanneer u hierom vraagt. Deze worden dus op geen enkel ander moment verstuurd of opgenomen.
  • De meest recente locatiegegevens van een apparaat worden in een gecodeerde structuur gedurende 24 uur bewaard op de servers van Apple en worden dan definitief verwijderd.
  • Gegevens in de Verloren-modus worden bewaard op het apparaat in de Verloren-modus en kunnen alleen op aanvraag door uzelf worden opgehaald.
  • U wordt automatisch uitgelogd bij de app 'Zoek mijn iPhone' (op een apparaat of op het web) na 15 minuten inactiviteit.
  • Met 'Vergrendel op afstand' kunt u het scherm van een apparaat vergrendelen zodat anderen geen toegang hebben tot gegevens.
  • Met 'Wis op afstand' kunt u gegevens op een apparaat definitief en op een veilige manier wissen.
  • Als u Delen met gezin gebruikt, is het delen van de locatie van uw apparaat met familieleden optioneel. De locatie van uw apparaat wordt niet standaard gedeeld.

Locatie delen

• U kunt via iCloud uw locatie delen met vrienden en familie met behulp van de app Zoek mijn vrienden of de ingebouwde app Berichten in iOS 8 en hoger.
  • Als iemand uw locatie wil zien, moet u deze persoon eerst uitdrukkelijk toestemming verlenen.
  • Gegevens over uw locatie worden alleen verstuurd vanaf uw apparaat wanneer een vriend hierom verzoekt of als u deze verstuurt via een bericht. Deze worden dus op geen enkel ander moment verstuurd of vastgelegd.
  • Met een enkele schakelaar kunt u zich op elk moment verbergen voor al uw vrienden tegelijk. U kunt de optie uitschakelen via deze instellingen:
    • 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen > 'Deel mijn locatie
    • 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Deel mijn locatie'.
    • Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Deel mijn locatie'.
  • De meest recente locatiegegevens worden in een gecodeerde structuur gedurende twee uur bewaard op de servers van Apple en worden dan definitief verwijderd.
  • Als u Delen met gezin gebruikt, is het delen van uw locatie met gezinsleden optioneel. Uw locatie wordt niet standaard gedeeld.
  • U kunt uw locatie delen met vrienden en uw vrienden op een kaart zien als u de optionele en gratis app 'Zoek mijn vrienden' downloadt vanaf de App Store.

iCloud-sleutelhanger

• Coderingssleutels van iCloud-sleutelhanger worden op uw apparaten gemaakt en Apple heeft geen toegang tot die sleutels. Alleen gecodeerde sleutelhangergegevens passeren door de servers van Apple en Apple heeft geen toegang tot de onderdelen die kunnen worden gebruikt om die gegevens te decoderen.
  • Apple kan de inhoud van uw iCloud-sleutelhanger niet zien en heeft er geen toegang tot.
  • Alleen de vertrouwde apparaten die u goedkeurt, hebben toegang tot uw iCloud-sleutelhanger.
  • Via de geavanceerde instellingen kunt u een iCloud-beveiligingscode kiezen die langer is dan vier cijfers of kunt u het apparaat een code voor u laten aanmaken.
  • U kunt het herstellen van een sleutelhanger uitschakelen. Dit betekent dat iCloud-sleutelhanger op al uw goedgekeurde apparaten up-to-date is maar ook dat de gecodeerde gegevens niet worden bewaard bij Apple en niet kunnen worden hersteld als al uw apparaten verloren gaan.

Foto's

• U kunt op elk moment ongewenste foto's verwijderen uit iCloud-fotobibliotheek of Mijn fotostream.
  • U kunt op elk moment ongewenste foto's en video's uit uw gedeelde albums verwijderen.
  • U kunt op elk moment abonnees van een door u aangemaakt gedeeld album verwijderen.
  • Als u Delen met gezin gebruikt, wordt u automatisch toegevoegd aan een album van iCloud-fotodelen met uw gezinsleden. U bepaalt echter zelf welke foto's, video's en opmerkingen u wilt delen. Niets wordt automatisch of standaard gedeeld.