Overzicht van iCloud-beveiliging

iCloud is ontworpen met beveiligingstechnologieën die als industrienorm geldt, gebruikt een strikt beleid om uw informatie te beschermen en is marktleider dankzij het gebruik van technologieën die de privacy beschermen zoals de end-to-end-codering van gegevens.

Gegevensbeveiliging

iCloud beveiligt uw informatie door deze te coderen tijdens de overdracht ervan, deze in een gecodeerde structuur in iCloud te bewaren en veilige tokens voor identiteitscontrole te gebruiken. Voor bepaalde vertrouwelijke informatie gebruikt Apple end-to-end-codering. Dit betekent dat u de enige bent die toegang heeft tot uw informatie en dat u deze alleen kunt zien op apparaten waarop u bij iCloud bent ingelogd. Niemand anders, zelfs Apple niet, heeft toegang tot de informatie die met end-to-end-codering is beveiligd.

Hieronder vindt u meer informatie over hoe iCloud uw gegevens beschermt.

Gegevens Codering Opmerkingen
Bij overdracht Op server
Agenda's Ja Ja Minimaal 128-bits AES-codering
Contacten Ja Ja
Bladwijzers Ja Ja
Notities Ja Ja
Herinneringen Ja Ja
Foto's Ja Ja
iCloud Drive Ja Ja
Reservekopie Ja Ja
Zoek mijn iPhone Ja Ja
Zoek mijn vrienden Ja Ja
iCloud.com Ja N.v.t. Alle sessies op iCloud.com zijn gecodeerd met TLS 1.2. Gegevens die worden geopend via iCloud.com worden gecodeerd op de server zoals aangegeven in deze tabel.
Terug naar mijn Mac Ja N.v.t. Terug naar mijn Mac bewaart geen gegevens op iCloud. Gegevens die van andere computers afkomstig zijn, worden met TLS 1.2 gecodeerd wanneer ze worden overgezet.
Mail Ja Nee

Al het verkeer tussen uw apparaten en iCloud Mail wordt gecodeerd met TLS 1.2. In overeenstemming met de standaardpraktijken uit de industrie codeert iCloud geen gegevens die op IMAP-mailservers worden opgeslagen. Alle e-mailclients van Apple ondersteunen optionele S/MIME-codering.

End-to-end-gecodeerde gegevens

End-to-end-codering biedt de best mogelijke gegevensbeveiliging. De gegevens worden beschermd met een code die is gebaseerd op de unieke informatie voor uw apparaat, in combinatie met de toegangscode van het apparaat die u alleen kent. Niemand anders kan deze gegevens zien of lezen.

De volgende functies en de bijbehorende gegevens worden verstuurd en bewaard in iCloud met de end-to-end-codering:

• iCloud-sleutelhanger (inclusief alle bewaarde accounts en wachtwoorden)
  • Betaalgegevens
  • Gegevens van het wifinetwerk
  • Informatie over uw huis
  • Siri-informatie

Om de end-to-end-codering te gebruiken, moet twee-factor-authenticatie zijn ingeschakeld voor uw Apple ID. Voor de toegang tot uw gegevens op een nieuw apparaat wordt u mogelijk gevraagd de toegangscode van een bestaand of ouder apparaat in te voeren.

Twee-factor-authenticatie

Apple raadt u aan twee-factor-authenticatie in te schakelen voor uw Apple ID. Met twee-factor-authenticatie kan uw account alleen worden geopend op apparaten die u vertrouwt, zoals uw iPhone, iPad of Mac. Wanneer u dus op een nieuw apparaat voor het eerst wilt inloggen met uw Apple ID, moet u twee gegevens verstrekken: uw wachtwoord en de zescijferige controlecode die automatisch op uw vertrouwde apparaten wordt weergegeven.

Gebruik van veilige tokens voor identiteitscontrole

Wanneer u iCloud-voorzieningen gebruikt met ingebouwde apps van Apple (zoals Mail, Contacten en Agenda op iOS of macOS), gebeurt de identiteitscontrole met een veilige token. Het gebruik van veilige tokens zorgt ervoor dat u het iCloud-wachtwoord niet hoeft te bewaren op apparaten en computers.

Privacy

Apple heeft zich tot doel gesteld uw privacy te beschermen. Dat geldt voor ons hele bedrijf. In ons privacybeleid wordt vermeld hoe we gegevens verzamelen, gebruiken, vrijgeven, overdragen en bewaren. Apple hanteert niet alleen een privacybeleid maar houdt bij het ontwerpen van iCloud-functies ook rekening met uw privacy.