De taal van het inlogvenster van uw Mac wijzigen

Het inlogvenster wordt weergegeven in de taal die u bij de eerste configuratie van uw Mac hebt geselecteerd. Aan de hand van deze stappen kunt u dit wijzigen.

Als er op uw Mac maar één gebruikersaccount is

Als er op uw Mac maar één gebruikersaccount is, volgt u deze stappen om de primaire taal te wijzigen die voor die account wordt gebruikt. Deze taal wordt ook gebruikt in het inlogvenster:

1. Kies Systeemvoorkeuren in het Apple-menu.
  2. Klik op Taal en regio.
  3. Sleep de gewenste taal naar de bovenste positie in de lijst van voorkeurstalen. Als de gewenste taal niet in de lijst voorkomt, klikt u op ‘+’ om deze toe te voegen.
  4. Start de Mac opnieuw op.

Nadat de Mac opgestart is, wordt het inlogvenster weergegeven in de taal die u hebt ingesteld.

Als er op uw Mac meerdere gebruikersaccounts zijn

Als er op uw Mac meerdere gebruikersaccounts zijn, of als u de taal alleen voor het inlogvenster wilt wijzigen, volgt u deze stappen:

1. Log in als beheerder.
  2. Open Terminal in de map Hulpprogramma’s.
  3. Typ of plak dit commando in Terminal:
    sudo languagesetup

4. Druk op Return.
  5. Voer het wachtwoord van de beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd en druk op Return.
  6. Er wordt een lijst met beschikbare talen weergegeven. Typ het nummer dat bij de gewenste taal staat en druk op Return.
  7. Stop Terminal.

De eerstvolgende keer dat u uitlogt of de Mac opnieuw opstart, wordt het inlogvenster weergegeven in de taal die u hebt ingesteld.

De toetsenbordindeling wijzigen

Als u voor het inlogvenster een andere invoermethode of een ander toetsenbord wilt selecteren, klikt u op het invoermenu in de rechterbovenhoek van de menubalk en selecteert u de gewenste optie.

Als het invoermenu niet wordt weergegeven, volgt u deze stappen om het aan het inlogvenster toe te voegen:

1. Log in.
  2. Kies in het menu Apple de optie Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op Gebruikers en groepen.
  4. Klik op het hangslotsymbool hangslotsymbool. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerder in.
  5. Klik op Inlogopties.
  6. Selecteer de optie ‘Toon invoermenu in inlogvenster’.