Aan de slag met een iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier hoe u een iPhone, iPad of iPod touch configureert.

Tijdens de configuratie van een apparaat kunt u op elk moment opnieuw beginnen door op de thuisknop te drukken.

Schakel het apparaat in

U ziet ‘Hallo’ in veel talen. Schuif van links naar rechts op het scherm.

Als u blind of slechtziend bent, kunt u op het scherm Hallo VoiceOver of Zoomen inschakelen.

Om de IMEI/MEID en ICCID te vinden, tikt u rechtsonder in het scherm op de ‘i’.

Selecteer uw taal en land

Kies uw taal wanneer u hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op uw land of regio. Dit beïnvloedt de weergave van informatie op het apparaat zoals de datum, tijd, contacten en meer.

Ga online en kies Locatievoorzieningen

Tik op een Wi-Fi-netwerk en maak verbinding. Of als u een iPhone of iPad met een actieve mobiele service configureert, kunt u tikken op Gebruik mobiele verbinding. Vraag hulp als u geen verbinding met een Wi-Fi-netwerk kunt maken.

Bepaal vervolgens of u Locatievoorzieningen wilt inschakelen. Deze functie hebt u nodig voor programma’s zoals Kaarten en Zoek mijn vrienden.

Configureer Touch ID en maak een toegangscode aan

Op sommige apparaten kunt u Touch ID configureren. Met deze functie kunt u met uw vingerafdruk het apparaat ontgrendelen en aankopen doen.

Stel vervolgens een zescijferige toegangscode in om uw gegevens te helpen beveiligen. U hebt een toegangscode nodig om functies zoals Touch ID en Apple Pay te gebruiken. Tik op Toegangscodeopties als u een viercijferige toegangscode, een aangepaste toegangscode of geen toegangscode wilt instellen.

Zet uw apps of gegevens terug of verplaats deze

Tik op Zet iCloud-reservekopie terug, Zet iTunes-reservekopie terug, Configureer als nieuw of Zet gegevens over van Android.

Log in met uw Apple ID en configureer iCloud Drive

Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Als u deze stap wilt overslaan of als u geen Apple ID hebt, tikt u op Hebt u nog geen Apple ID of bent u deze vergeten.

Als u meerdere Apple ID’s gebruikt, tikt u op Verschillende Apple ID’s voor iCloud en iTunes gebruiken.

Vervolgens wordt u mogelijk gevraagd iCloud Drive, Apple Pay en iCloud-sleutelhanger te configureren als u met uw Apple ID bent ingelogd en een toegangscode hebt aangemaakt.

Configureer Siri

Kies of u Siri wilt gebruiken. Op sommige apparaten wordt u gevraagd enkele zinnen te zeggen zodat Siri uw stem leert kennen.

Kies de instellingen voor de analytische gegevens van apps en de beeldschermresolutie

Beslis of u informatie met de ontwikkelaars van apps wilt delen.

Als u een iPhone 6 of hoger hebt, kiest u vervolgens tussen twee beeldschermresoluties: Standaard toont meer op het scherm en Ingezoomd gebruikt grotere tekst en regelaars. Tik daarna op Volgende om door te gaan.

Voltooi de configuratie

Tik op Aan de slag om het apparaat te beginnen gebruiken. Maak een veilige kopie van de gegevens door een reservekopie te maken en lees meer over de functies in de gebruikershandleiding van de iPhoneiPad of iPod touch

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: