Inloggen bij de iTunes Store op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV

Nadat u bent ingelogd bij de iTunes Store met uw Apple ID, kunt u muziek, films en televisieprogramma's zoeken en aanschaffen.

Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen als de iTunes Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime en meer. Meer informatie over inloggen bij andere Apple voorzieningen.

U hebt maar één Apple ID nodig, en wanneer u inlogt met die Apple ID op al uw apparaten, krijgt u toegang tot al uw aankopen in de iTunes Store.

Hulp bij problemen met facturering of abonnementen.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Scrol naar beneden en tik op 'Log in'.
  3. Tik op 'Gebruik bestaande Apple ID' en voer uw inloggegevens (Apple ID en wachtwoord) in die u gebruikt met de iTunes Store.
  4. Tik op 'OK'.

Wanneer u inlogt bij de iTunes Store, logt u automatisch ook in bij de apps Muziek, App Store, iBooks en Podcasts op uw apparaat.

Op een Mac of pc

Als iTunes niet op uw computer staat, downloadt u de nieuwste versie van iTunes. Volg dan deze stappen om in te loggen:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Log in' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Voer de inloggegevens (Apple ID en wachtwoord) in die u gebruikt met de iTunes Store. Druk dan op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Log in'.

In iTunes kunt u uw accountinformatie bewerken, de betalingsmethode veranderen en uw aankoopgeschiedenis zien. U kunt in de iTunes Store ook materiaal als muziek, films, televisieprogramma's en meer zoeken en aanschaffen.

Op een Mac kunt u inloggen bij de App Store en iBooks Store met de Apple ID die u ook gebruikt in iTunes. Wanneer u de app hebt geopend waarbij u wilt inloggen, kiest u 'Store' > 'Log in' in de menubalk boven in het computerscherm.

Als u inlogt bij iTunes 12.2 of lager en gebruikmaakt van twee-factor-authenticatie bij uw Apple ID, zult u naast uw wachtwoord mogelijk een controlecode moeten invoeren. Vraag een controlecode op via uw vertrouwde apparaat met iOS 9 of hoger of OS X El Capitan of hoger. Voer dan uw wachtwoord in en vervolgens de zescijferige controlecode direct in het wachtwoordveld.

Op een Apple TV

Wanneer u inlogt bij de iTunes Store en App Store op uw Apple TV, hebt u toegang tot televisieprogramma's, films of muziek die u hebt gekocht in de iTunes Store. Als u een Apple TV 4K of een Apple TV (4e generatie) hebt, kunt u ook naar muziek luisteren met uw Apple Music-abonnement.

Log in door deze stappen te volgen:

1. Kies in het beginscherm 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iTunes en App Store'.
  2. Selecteer 'Log in' en log in met uw Apple ID en wachtwoord.

Als u nog steeds niet kunt inloggen

Als u meer vragen hebt over uw Apple ID, kunt u meer informatie vinden via Apple Support.

Als u lid bent van Apple Music

Leden van Apple Music kunnen luisteren naar de miljoenen nummers* in de Apple Music-catalogus. Als onderdeel van uw lidmaatschap kunt u veel nummers en albums streamen zonder ze te kopen in de iTunes Store.

*Verkrijgbaarheid van nummers varieert per land of regio.

Meer hulp

Publicatiedatum:Thu Apr 05 17:06:47 GMT 2018