Inloggen bij de App Store en iTunes Store op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV

Nadat u bent ingelogd bij de App Store of iTunes Store met uw Apple ID, kunt u apps, muziek, films en tv-programma's zoeken en kopen.

Een Apple ID is de account waarmee je toegang hebt tot Apple voorzieningen als de App Store, iTunes Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime en meer. Meer informatie over inloggen bij andere Apple voorzieningen.

U hebt maar één Apple ID nodig, en wanneer u inlogt met die Apple ID op al uw apparaten, krijgt u toegang tot al uw aankopen in de iTunes Store.

Hulp bij problemen met facturering of abonnementen.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Scrol naar beneden en tik op 'Log in'.
  3. Tik op 'Gebruik bestaande Apple ID' en voer uw inloggegevens (Apple ID en wachtwoord) in die u gebruikt met de iTunes Store.
  4. Tik op 'Log in'.

Wanneer u inlogt bij de iTunes Store, logt u automatisch ook in bij de App Store, de Muziek-app, Boeken-app en Podcasts-app op uw apparaat.

Op een Mac of pc

Als iTunes niet op uw computer staat, downloadt u de nieuwste versie van iTunes. Volg dan deze stappen om in te loggen:

1. Open de App Store op de Mac of in iTunes.
  2. In de App Store: klik linksonder op de knop 'Log in'.
    In iTunes: kies 'Account' > 'Log in' in de menubalk bovenaan het computerscherm of iTunes-venster.
    Account-menu in iTunes met 'Log in' geselecteerd.
  3. Voer de inloggegevens (Apple ID en wachtwoord) in die u gebruikt met de App Store en iTunes Store. Druk dan op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Log in'.

In de App Store en in iTunes kunt u uw accountinformatie bewerken, de betaalmethode wijzigen en uw aankoopgeschiedenis bekijken. U kunt er ook materiaal zoals muziek, films, tv-programma's, apps en meer zoeken en kopen.

Op een Mac kunt inloggen bij Apple Books met dezelfde Apple ID die u gebruikt om in te loggen bij de App Store en iTunes. Wanneer u Apple Books hebt geopend, kiest u 'Store' > 'Log in' in de menubalk bovenaan het computerscherm.

Op een Apple TV

Wanneer u inlogt bij de iTunes Store en App Store op uw Apple TV, hebt u toegang tot televisieprogramma's, films of muziek die u hebt gekocht in de iTunes Store. Als u een Apple TV hebt, kunt u ook naar muziek luisteren met uw Apple Music-abonnement.

Log in door deze stappen te volgen:

1. Kies in het beginscherm 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iTunes en App Store'.
  2. Selecteer 'Log in' en log in met uw Apple ID en wachtwoord.

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt op een Apple TV (2e of 3e generatie), moet u mogelijk naast uw wachtwoord ook een verificatiecode invoeren. Lees hier hoe u een verificatiecode verkrijgt.

Als u nog steeds niet kunt inloggen

Als u meer vragen hebt over uw Apple ID, kunt u meer informatie vinden via Apple Support.

Meer hulp