iPhone, iPad en iPod touch op aanvaardbare bedrijfstemperatuur houden

Lees hier meer over de bedrijfstemperatuur van de iPhone, iPad en iPod touch (4e generatie en hoger) en over temperatuurbeheer.

Gebruik iOS-apparaten in een omgeving met een temperatuur tussen 0 en 35 °C (32 en 95 °F). Als de temperatuur lager of hoger is dan aanbevolen, werkt het apparaat mogelijk anders om zijn temperatuur te reguleren. Als een iOS-apparaat in een heel koude omgeving wordt gebruikt, kan dat de gebruiksduur van de batterij tijdelijk korter maken en kan het apparaat daardoor worden uitgeschakeld. De gebruiksduur van de batterij is weer normaal wanneer het apparaat weer in een hogere omgevingstemperatuur wordt gebruikt. Als u een iOS-apparaat in extreem warme omgevingen gebruikt, kan de gebruiksduur van de batterij blijvend worden verkort.

Bewaar het apparaat in een omgeving met een temperatuur tussen -20 en 45 °C (-4 en 113 °F). Laat het apparaat niet achter in de auto. De temperatuur in een geparkeerde auto kan namelijk hoger of lager zijn dan de hierboven aangegeven temperaturen.

Het apparaat kan warm worden

Wanneer u het apparaat gebruikt of de batterij oplaadt, kan het apparaat warm worden. In deze situaties merkt u mogelijk dat het apparaat warmer aanvoelt:

• Wanneer u het apparaat voor de eerste keer configureert
  • Wanneer u gegevens terugzet vanaf een reservekopie
  • Wanneer apps opnieuw indexeren of gegevens opnieuw analyseren, zoals Foto's dat doet bij het taggen van gezichten, plaatsen of trefwoorden na een software-update
  • Als u beeldintensieve of augmented-reality-apps of -voorzieningen gebruikt

Deze omstandigheden zijn normaal en het apparaat keert terug naar een normale temperatuur wanneer het proces is voltooid.

Hieronder volgen enkele toestanden en activiteiten bij een hogere omgevingstemperatuur die ertoe kunnen leiden dat de prestaties en het gedrag van het apparaat veranderen:

• Het apparaat wordt op een hete dag achtergelaten in de auto.
  • Het apparaat wordt gedurende lange tijd blootgesteld aan direct zonlicht.
  • Bepaalde functies worden gedurende langere tijd in hete omstandigheden of onder direct zonlicht gebruikt, zoals GPS-tracking of navigatie in een auto, het spelen van een veeleisende grafische game of het gebruik van augmented-reality-apps.

Als een apparaat te warm wordt

Wanneer de interne temperatuur van het apparaat de normale bedrijfstemperatuur overschrijdt, probeert het apparaat zijn interne onderdelen te beschermen door de temperatuur te reguleren. Als dit gebeurt, merkt u mogelijk deze veranderingen:

• Opladen, waaronder draadloos opladen, vertraagt of stopt.
  • Het beeldscherm wordt gedimd of zwart.
  • Draadloze radio's gaan over op een modus waarin weinig stroom wordt verbruikt. Het signaal kan dan zwakker worden.
  • De flitser van de camera wordt tijdelijk uitgeschakeld.
  • Het apparaat wordt langzamer als beeldintensieve of augmented-reality-apps of -voorzieningen worden gebruikt.

Verder geeft het apparaat tijdens het gebruik van de navigatie mogelijk deze waarschuwing weer en wordt het beeldscherm uitgeschakeld: 'Temperatuur: De iPhone moet afkoelen.' Tijdens de navigatie blijft u nog stapsgewijze routebeschrijvingen horen. Bij een bocht licht het beeldscherm op om u door de bocht te leiden.

Als u een scherm met een temperatuurwaarschuwing ziet

Als het apparaat een bepaalde temperatuur overschrijdt, ziet u een waarschuwing op het scherm over de temperatuur, zoals hieronder:

Wanneer dit bericht verschijnt op een iPhone, zijn noodoproepen nog steeds mogelijk.

Als u het apparaat zo snel mogelijk weer wilt gebruiken, schakelt u het uit, brengt u het naar een koelere omgeving en laat u het afkoelen.

Over de veiligheidsnorm

iOS-apparaten voldoen aan de veiligheidsnorm IEC 60950-1, 2005 + A1: 2012 'Apparatuur voor informatietechniek - Veiligheid'. Deze veiligheidsnorm wordt in een groot aantal landen gehanteerd:

• UL 60950-1 in de Verenigde Staten
  • CSA 60950-01 in Canada
  • EN60950-1 in Europa
  • AS/NZS 60950:1 in Australië en Nieuw-Zeeland.