Over mobiele roamingopties voor de iPhone en iPad

Dataroaming in- en uitschakelen, voorbereidingen voor reizen naar het buitenland en meer.

Schakel dataroaming uit voordat u op reis gaat

Wilt u geen hoge roamingkosten omdat u geen speciaal buitenlandabonnement hebt? Controleer uw mobiele data-opties en schakel 'Dataroaming' uit.

1. Tik in de app Instellingen op Mobiel netwerk, Mobiele gegevens of Mobiele data.
  2. Schakel Mobiele data in, tik daarna op 'Opties mobiele data'.
  3. Schakel 'Dataroaming' uit.1,2

Moet u nog vertrekken? Hier zijn drie andere manieren om dit voor te bereiden:

Kijk welke roamingvoorzieningen uw aanbieder heeft

Voordat u gaat: Om kosten en hogere tarieven te vermijden, neem telefonisch of online contact op met uw provider om internationale roamingplannen te bekijken.

Na aankomst: open Instellingen. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Tik vervolgens op 'Opties mobiele data' en schakel 'Dataroaming' en andere instellingen in die uw aanbieder aanraadt.

Bekijk roamingplannen met eSIM

Voordat u gaat: Als u een iPad met een eSIM hebt, kunt u mobiele data-abonnementen bekijken van geselecteerde providers in meer dan 90 landen, regio's en gebieden.

Na aankomst: Ga naar Instellingen > Mobiele gegevens en koop een roamingplan dat aan uw behoeften voldoet.

Vanaf 1 oktober 2022 is Apple SIM-technologie niet langer beschikbaar voor het activeren van nieuwe mobiele data-abonnementen op iPad. Als u niet zeker weet of uw iPad Apple SIM gebruikt, zoekt u uw iPad-model op en klikt u op de link om de technische specificaties ervan te bekijken.

Een plaatselijke simkaart kopen of huren

Voor vertrek: u kunt meestal3 een simkaart kopen of huren voor een bepaald land of een bepaalde regio. Meer informatie vindt u in reisgidsen en websites over het land of de regio.

Na aankomst: Vervang uw huidige iPhone simkaart of iPad simkaart door de nieuwe. U hebt uw eigen simkaart nodig wanneer u weer thuis bent. Bewaar deze dus op een veilige plek.

Als uw iPhone eSIM gebruikt en geen simtray heeft, kunt u op reis een eSIM kopen. Leer hoe u een eSIM gebruikt terwijl u in het buitenland reist.

1. Als u 'Mobiele data' en Dataroaming uitschakelt, wordt het mobiele-datasymbool niet weergegeven in de statusbalk. Meer informatie over instellingen voor en gebruik van mobiele data.
  2. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) en Apple Watch Series 4 ondersteunen geen dataroaming. Wanneer u dataroaming gebruikt op uw iPhone, kan de Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 4 alleen gebruikmaken van wifi of van de mobiele verbinding van uw iPhone.
  3. Om een gekochte of gehuurde simkaart te kunnen gebruiken, hebt u een iPad (Wi-Fi + Cellular), ontgrendelde iPhone of simlockvrije iPhone nodig.

scherm 'Mobiel netwerk' op iPhone

Houd uw datagebruik in de gaten

Als u de datalimiet van uw internationale abonnement overschrijdt, krijgt u mogelijk geen dataverkeer meer of merkt u dat de netwerksnelheid lager wordt. U kunt uw datagebruik controleren door naar 'Instellingen' te gaan en te tikken op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Daar kijkt u onder het kopje 'Mobiele data'.

Meer informatie over mobieledatagebruik.

Bij roamingproblemen tijdens internationale reizen

1. Als de datum en tijd verkeerd staan nadat u bent aangekomen, ga dan naar Instellingen > Algemeen > Datum en tijd. Zorg ervoor dat automatisch instellen is ingeschakeld.
  2. Schakel de vliegtuigmodus ongeveer 30 seconden in. Schakel deze weer uit en laat de iPhone automatisch het beste netwerk selecteren.
  3. Als u 'Geen Service' of 'SOS only' in de statusbalk van uw iPhone ziet, open dan Instellingen en tik op Mobiele netwerken, Mobiele gegevens of Mobiele data. Tik op 'Opties mobiele data' en controleer of 'Dataroaming' ingeschakeld is.
  4. Als u nog steeds hulp nodig hebt, probeer dan een andere simkaart of neem contact op met uw provider voor meer informatie.

Als u een iPhone met een eSIM gebruikt, lees dan meer over uw reismogelijkheden voor eSIM.