Uw iPhone, iPad en iPod touch opladen

Meer informatie over hoe u een iOS-apparaat oplaadt en hulp vraagt als u een probleem hebt.

Op een stroombron aansluiten

Apple raadt u aan om de USB-lichtnetadapter en USB-kabel te gebruiken die standaard met uw apparaat worden geleverd. Voor een accessoire van een andere fabrikant controleert u of deze door Apple is gecertificeerd. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Sluit uw iPhone, iPad of iPod touch aan op de Lightning-naar-USB-kabel of Apple 30-pins-naar-USB-kabel.
  2. Sluit het apparaat vervolgens aan op een van deze drie voedingsbronnen:

Stopcontact

Sluit de oplaadkabel aan op een USB-adapter en steek de adapter in het stopcontact.

Computer

Sluit uw oplaadkabel aan op de USB 2.0- of 3.0-poort van een computer die is ingeschakeld en niet in de sluimerstand staat. Gebruik de USB-poorten van het toetsenbord niet.

Stroomaccessoire

Sluit de kabel aan op een USB-hub met stroomvoorziening, docking station of ander accessoire dat door Apple is gecertificeerd.

Oplaadsymbool in iOS

Wanneer uw apparaat wordt opgeladen, ziet u een bliksemschicht naast het batterijsymbool in de statusbalk of een groot batterijsymbool op het toegangsscherm.

Hulp krijgen

Lees wat u kunt doen als uw batterij niet of langzaam oplaadt of als u een waarschuwingsbericht ziet.

Als uw apparaat niet of langzaam oplaadt

Als uw batterij bijna leeg is en u het apparaat aansluit op het stopcontact, kan er enkele minuten een zwart scherm of een scherm met een rode batterij verschijnen. Laat uw apparaat een half uur opladen. Volg deze stappen als uw apparaat nog steeds niet wordt opgeladen:

1. Controleer uw oplaadkabel of USB-adapter op tekenen van schade*, zoals breuk of gebogen pinnen. Gebruik geen beschadigde accessoires.
    Lightning-naar-USB-adapter en USB-wandadapter
  2. Verwijder al het vuil van de oplaadpoort aan de onderkant van uw apparaat en sluit de oplaadkabel stevig aan op uw apparaat. Als de oplaadpoort is beschadigd, heeft uw apparaat waarschijnlijk service nodig.
    De Lightning-poort op de iPhone 6s
  3. Controleer voor een stopcontact op stevige verbindingen tussen de oplaadkabel, de USB-wandadapter en het stopcontact of probeer een ander stopcontact. Controleer voor een computer of deze is ingeschakeld en niet in de sluimerstand staat en probeer elke USB-poort op de computer.
  4. Start het iOS-apparaat opnieuw op. Meer informatie over wat u kunt doen als uw apparaat niet wordt ingeschakeld of nog steeds niet wordt opgeladen.

*Als u niet zeker weet of een accessoire is beschadigd, brengt u het naar een Apple Store of erkende Apple-serviceprovider ter evaluatie of neemt u contact op met Apple Support.

Als u de waarschuwing Opladen uit op uw iPad ziet

Wanneer u probeert uw iPad op te laden en u de waarschuwing Opladen uit in de statusbalk ziet, levert uw oplader of USB-poort niet genoeg stroom om uw iPad op te laden.

Het symbool Opladen uit op de iPad

• Gebruik, indien mogelijk, de USB-lichtnetadapter die bij uw iPad-model is geleverd.
  • Hoewel u uw iPad kunt opladen met andere USB-lichtnetadapters van Apple of USB-poorten met hoog vermogen op computers of elektriciteitshubs, zijn deze onderdelen mogelijk niet krachtig genoeg om uw iPad snel op te laden.

Als in een waarschuwing wordt gemeld dat uw accessoire niet wordt ondersteund of is gecertificeerd

Deze waarschuwingen kunnen om enkele redenen verschijnen. Uw iOS-apparaat heeft mogelijk een oplaadpoort die vuil of beschadigd is, uw oplaadaccessoire is defect, beschadigd of niet door Apple gecertificeerd of uw USB-lader is niet ontworpen om apparaten op te laden.

Volg deze stappen:

1. Verwijder al het vuil van de oplaadpoort aan de onderkant van het apparaat.
  2. Start het iOS-apparaat opnieuw op.
  3. Probeer een andere USB-kabel of oplader.
  4. Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie hebt.
  5. Neem contact op met Apple Support om service aan te vragen.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: