Als een iPhone, iPad of iPod touch niet kan worden opgeladen

Meer informatie over hoe u een iOS-apparaat oplaadt en hulp vraagt als u een probleem hebt.

Op een stroombron aansluiten

Gebruik de USB-lichtnetadapter en USB-kabel die standaard met uw apparaat worden geleverd. Voor een accessoire van een andere fabrikant controleert u of deze door Apple is gecertificeerd. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Sluit uw iPhone, iPad of iPod touch aan op de Lightning-naar-USB-kabel of Apple 30-pins-naar-USB-kabel.
  2. Sluit het apparaat vervolgens aan op een van deze drie voedingsbronnen:

Stopcontact

Sluit de oplaadkabel aan op een USB-adapter en steek de adapter in het stopcontact.

Computer

Sluit uw oplaadkabel aan op de USB 2.0- of 3.0-poort van een computer die is ingeschakeld en niet in de sluimerstand staat. Gebruik de USB-poorten van het toetsenbord niet.

Stroomaccessoire

Sluit de kabel aan op een USB-hub met stroomvoorziening, docking station of ander accessoire dat door Apple is gecertificeerd.

Oplaadsymbool in iOS

Wanneer uw apparaat wordt opgeladen, ziet u een bliksemschicht naast het batterijsymbool in de statusbalk of een groot batterijsymbool op het toegangsscherm.

Hulp krijgen

Lees wat u kunt doen als uw batterij niet of langzaam oplaadt of als u een waarschuwingsbericht ziet.

Als uw apparaat niet of langzaam oplaadt

Als uw batterij bijna leeg is en u het apparaat aansluit op het stopcontact, kan er enkele minuten een zwart scherm of een zwart scherm met een rode batterij verschijnen. Volg deze stappen en probeer het na elke stap opnieuw:

1. Controleer uw oplaadkabel of USB-adapter op tekenen van schade*, zoals breuken of gebogen pinnen. Gebruik geen beschadigde accessoires.
    Lightning-naar-USB-adapter en USB-wandadapter
  2. Gebruik een stopcontact en controleer op stevige verbindingen tussen de oplaadkabel, de USB-wandadapter en het stopcontact of probeer een ander stopcontact.
  3. Verwijder al het vuil van de oplaadpoort aan de onderkant van uw apparaat en sluit de oplaadkabel stevig aan op uw apparaat. Als de oplaadpoort is beschadigd, heeft uw apparaat waarschijnlijk service nodig.
    De Lightning-poort op de iPhone 6s
  4. Laat uw apparaat een half uur opladen (als uw apparaat daarna niet reageert, leert u hier wat u kunt doen).
  5. Herstart uw apparaat geforceerd: houd de sluimerknop en de thuisknop minstens tien seconden tegelijkertijd ingedrukt tot u het Apple-logo ziet. Laat uw apparaat daarna nog een half uur opladen.
  6. Als uw apparaat nog niet wil inschakelen of opladen, neemt u uw apparaat, oplaadkabel en oplaadadapter mee naar een Apple Store of erkende Apple-serviceprovider voor evaluatie. U kunt ook contact opnemen met Apple Support.

*Als u niet zeker weet of een accessoire is beschadigd, brengt u het naar een Apple Store of erkende Apple-serviceprovider ter evaluatie of neemt u contact op met Apple Support.

Als in een waarschuwing wordt gemeld dat uw accessoire niet wordt ondersteund of is gecertificeerd

Deze waarschuwingen kunnen om enkele redenen verschijnen. Uw iOS-apparaat heeft mogelijk een oplaadpoort die vuil of beschadigd is, uw oplaadaccessoire is defect, beschadigd of niet door Apple gecertificeerd of uw USB-lader is niet ontworpen om apparaten op te laden.

1. Verwijder al het vuil van de oplaadpoort aan de onderkant van het apparaat.
  2. Start het iOS-apparaat opnieuw op.
  3. Probeer een andere USB-kabel of oplader.
  4. Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie hebt.
  5. Neem contact op met Apple Support om service aan te vragen.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: