Je iPhone, iPad of iPod touch voorbereiden op service

Volg deze stappen voordat je service laat uitvoeren aan je apparaat, om zo je gegevens te beschermen en om tijd te besparen.

Voordat je je apparaat inlevert

Volg deze stappen voordat je je apparaat bij een Apple Store, een erkende Apple serviceprovider of aanbieder inlevert. Als je je apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeer dan zoveel mogelijk stappen af te ronden:

1. Maak een reservekopie van het iOS-apparaat.
  2. Zorg ervoor dat je je Apple ID-wachtwoord bij de hand hebt. Voor sommige reparaties heb je het wachtwoord van je Apple ID nodig, zodat je je apparaat kunt wissen en Zoek mijn iPhone kunt uitschakelen.*
  3. Neem je aankoopbon mee als je die nog hebt, voor het geval dat er voor de service een aankoopbewijs nodig is.
  4. Neem naast je apparaat ook eventuele accessoires meer waar je hulp bij nodig hebt.
  5. Neem een legitimatiebewijs mee, zoals een rijbewijs, paspoort of een ander officieel identiteitsbewijs.
  6. Als je dit nog niet hebt gedaan, bel dan ook even om te controleren of je een afspraak moet maken voordat je naar de servicelocatie gaat. Maak bijvoorbeeld een afspraak bij de Genius Bar voordat je naar een Apple Store gaat.

Voordat je je apparaat opstuurt

Volg deze stappen voordat je je apparaat opstuurt voor reparatie of ter vervanging. Als je je apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeer dan zoveel mogelijk stappen af te ronden:

1. Als de iPhone die je wilt opsturen, gekoppeld is aan een Apple Watch, verbreek je de koppeling tussen de apparaten. Wanneer je de koppeling verbreekt, maakt de iPhone een nieuwe reservekopie van je Apple Watch. Deze reservekopie kun je op de Apple Watch terugzetten wanneer de iPhone terugkomt van de reparatie.
  2. Maak een reservekopie van het iOS-apparaat.
  3. Ga naar Instellingen > Berichten en schakel iMessage uit.
  4. Het apparaat wist. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Voer het wachtwoord van je Apple ID en je toegangscode in als je hierom wordt gevraagd. Als je je apparaat niet kunt wissen omdat het niet inschakelt of niet reageert, kun je het wissen vanaf iCloud.com. Meer informatie.
  5. Zorg ervoor dat Activeringsslot uitgeschakeld is.
  6. Als er in het apparaat een simkaart zit, haal je die eruit. Laat geen hoesje om het apparaat zitten en haal eventuele beschermende folie van het scherm af. Stuur de kabel en de oplader niet mee.

Je apparaat is nu klaar voor verzending. Als u een reparatieverzoek hebt ingediend, hebt u ook instructies ontvangen over hoe u het apparaat per post kunt opsturen. Als je geen instructies hebt ontvangen of als je nog geen reparatieverzoek hebt ingediend, neem je contact op met Apple Support.

Hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support voor meer informatie.

*Als je Zoek mijn iPhone niet kunt uitschakelen, kan Apple wellicht geen service aan je apparaat uitvoeren. Wij hanteren dit beleid om te voorkomen dat onbevoegde personen zonder jouw medeweten service uitvoeren aan je apparaat. Ga naar iForgot als u uw Apple ID en het wachtwoord niet meer weet.