Over Apple Pay

Met Apple Pay kunt u op een eenvoudige, veilige en vertrouwelijke manier zonder fysieke kaart of contant geld betalen op uw iPhone, iPad, Apple Watch en Mac.

Wat u nodig hebt om Apple Pay te gebruiken

Een kaart toevoegen aan de Wallet-app

Zodra u een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart aan Wallet hebt toegevoegd, kunt u Apple Pay gaan gebruiken. Vergeet niet om uw kaarten toe te voegen aan alle apparaten die u met Apple Pay wilt gebruiken.

Op uw iPhone, Apple Watch, iPad of Mac met Touch ID kunt u Apple Pay gebruiken zodra u uw creditcard, betaalpas of prepaidkaart aan Wallet hebt toegevoegd.

Als u geen kaart aan Wallet kunt toevoegen, kijkt u wat u kunt doen.

Apple Pay gebruiken

U kunt Apple Pay gebruiken om aankopen te doen in winkels, in apps en op het internet in Safari, en om met het openbaar vervoer te reizen.

U kunt Apple Pay ook gebruiken om geld te verzenden en ontvangen in de Berichten-app met Apple Cash.2

Wanneer u met Apple Pay betaalt, blijft u profiteren van alle extra's en voordelen en de beveiliging van uw creditcard, betaalkaart of prepaidkaart.

Als u Apple Card1 gebruikt met Apple Pay, kunt u Daily Cash ontvangen bij uw aankopen.

Artikelen die u in een winkel hebt gekocht met Apple Pay, retourneren en hiervoor een terugbetaling krijgen

De kassamedewerker kan het apparaataccountnummer gebruiken om uw retournering te verwerken. Het apparaataccountnummer opzoeken op uw iPhone of iPad:

1. Open de Instellingen-app.
  2. Scrol naar beneden naar 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op de kaart.

Voor een Apple Watch:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op uw kaart.

Als de kassamedewerker uw kaartgegevens nodig heeft:

• Kies op het apparaat waarmee u het artikel hebt gekocht de kaart waarop u de terugbetaling wilt ontvangen in Apple Pay.
  • Houd voor een iPhone het apparaat bij de lezer en voer de autorisatie uit.
  • Als u een Apple Watch gebruikt, drukt u twee keer op de zijknop en houdt u het beeldscherm van de Apple Watch op enkele centimeters van de contactloze kaartlezer.

Voor items die u hebt gekocht met een Suica- of PASMO-kaart met Apple Pay, retourneert u het item naar dezelfde terminal waar u de aankoop hebt gedaan, voordat u Suica of PASMO gebruikt om een andere aankoop te doen met Apple Pay.

Het kan enkele dagen duren voordat een terugbetaling op uw kaartafschrift verschijnt.

Lees hoe u geld terugkrijgt wanneer u een artikel retourneert dat u met Apple Card hebt gekocht.

Uw Apple Pay-transacties controleren

Uw recente transacties controleren

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart waarvoor u transacties wilt controleren.
  3. Tik op een transactie om meer details weer te geven.

Bij sommige banken of kaartuitgevers ziet u alleen transacties die u met uw apparaat hebt gedaan. Bij andere ziet u mogelijk alle transacties die via uw creditcard, betaalkaart of prepaidkaart zijn gedaan, zowel met Apple Pay als met de fysieke kaart.

Uw recente transacties controleren in de Watch-app op uw iPhone:

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op je kaart en tik vervolgens op het tabblad 'Transacties'.

Sommige banken of kaartuitgevers geven aan Wallet alleen reserveringen door. Deze kunnen afwijken van de uiteindelijke transactiebedragen. Voor locaties zoals restaurants, benzinestations, hotels en autoverhuurbedrijven kunnen de transactiebedragen in de Wallet-app er anders uitzien dan op uw afschrift. De definitieve transactiegegevens vindt u altijd op het afschrift van de bank of kaartuitgever. Voor Apple Cash kunt u een afschrift laten sturen naar het e-mailadres van uw Apple ID.

U kunt ook individuele Apple Card-transacties bekijken.

Hoe veilig is Apple Pay?

Apple Pay is veiliger dan een plastic creditcard, betaalkaart of prepaidkaart. Voor elke transactie op een iPhone, iPad of Mac moet u uw identiteit verifiëren met Face ID, Touch ID of uw toegangscode. De Apple Watch is beveiligd met een toegangscode die niemand anders kent en deze moet worden ingevoerd wanneer u de Apple Watch omdoet en wanneer u met Apple Pay betaalt. Het kaartnummer en uw identiteit worden niet gedeeld met de verkoper en het werkelijke kaartnummer wordt noch op uw apparaat noch op de Apple servers bewaard.

Wanneer u in winkels betaalt, versturen Apple en uw apparaat het werkelijke kaartnummer niet naar de verkopers. Wanneer u in apps en online in Safari betaalt,3 ontvangt de verkoper alleen de door u geautoriseerde gegevens zoals de naam, het e-mailadres, het factuuradres en het verzendadres om de bestelling uit te kunnen voeren. Apple Pay bewaart gegevens van transacties op anonieme wijze, waaronder het aankoopbedrag bij benadering. Deze informatie kan u niet persoonlijk identificeren en bevat nooit wat u koopt. Apps die Apple Pay gebruiken, moeten een privacybeleid hebben dat u kunt lezen en waarin wordt bepaald hoe uw gegevens worden gebruikt.

Lees hier meer over de beveiliging en privacy van Apple Pay.

Wat u moet doen voor Apple Pay bij zoekgeraakte of gestolen apparaten

U kunt de mogelijkheid om Apple Pay te gebruiken tijdelijk of definitief blokkeren op een zoekgeraakt of gestolen apparaat. U kunt ook alle kaarten in de Wallet-app verwijderen die u met Apple Pay op een apparaat gebruikt.

Uw plastic creditcards, betaalpassen of prepaidkaarten gebruiken nadat u kaarten in Wallet tijdelijk of definitief hebt geblokkeerd

Wanneer u uw kaarten in Wallet tijdelijk of definitief blokkeert, kunt u uw plastic kaarten blijven gebruiken. Alleen uw apparaatspecifieke apparaataccountnummer wordt tijdelijk of definitief geblokkeerd.

Meer informatie

1. Als u een app-ontwikkelaar bent, leest u hier hoe u Apple Pay accepteert in uw app of op het internet.
  2. Als u een winkelhouder bent, leest u hier hoe u Apple Pay in uw winkel accepteert.
  1. De Apple Card wordt uitgegeven door Goldman Sachs Bank USA, Salt Lake City Branch. Apple Card is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.
  2. Het versturen en ontvangen van geldbedragen via Apple Pay en de Apple Cash-kaart zijn diensten die worden geleverd door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.
  3. In het vasteland van China kunt u Apple Pay op het internet in Safari alleen gebruiken op compatibele iPhone- en iPad-modellen met iOS 11.2 of hoger.
  4. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten inlogt bij iCloud. Als u een iOS-apparaat gebruikt, moet u Face ID, Touch ID of een toegangscode configureren. Als u een Apple Watch gebruikt, moet u een toegangscode configureren. Als u uitlogt bij iCloud of uw toegangscode verwijdert, worden alle creditcards, betaalkaarten, prepaidkaarten, studentenkaarten en ov-kaarten van dat apparaat verwijderd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.