Over Apple Pay

Met Apple Pay kunt u eenvoudig, veilig en vertrouwelijk betalen met een iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. U kunt nu ook geld overmaken naar en ontvangen van vrienden en familie direct via Berichten.1

Wat heb ik nodig om Apple Pay te gebruiken?

U hebt het volgende nodig om Apple Pay te gebruiken in ondersteunde landen of regio's:

In winkels kunt u Apple Pay op een iPhone of Apple Watch gebruiken. In apps kunt u Apple Pay op een iPhone, iPad en Apple Watch gebruiken. Online in Safari2 kunt u Apple Pay op een iPhone, iPad en Mac gebruiken. In sommige landen en regio's kunt u Apple Pay op uw iPhone en Apple Watch gebruiken om te reizen via het openbaar vervoer.

Als u Apple Pay met Safari op een Mac met ingebouwde Touch ID wilt gebruiken, moet u mogelijk de instellingen controleren. Ga op het iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' en zorg ervoor dat 'Sta betalingen op de Mac toe' is ingeschakeld.

Hoe voeg ik een kaart toe aan Wallet voor gebruik met Apple Pay?

Zodra u een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart aan Wallet toevoegt, kunt u Apple Pay beginnen te gebruiken. Vergeet niet om uw kaarten toe te voegen aan alle apparaten die u met Apple Pay wilt gebruiken.

In de Verenigde Staten kunt u de Apple Pay Cash-kaart aan Wallet toevoegen door een betaling te versturen of te ontvangen of door Apple Pay Cash in te schakelen via 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.

Uw bank, kaartuitgever en AppleCare zijn er om u te helpen bij problemen wanneer u creditcards, betaalkaarten of prepaidkaarten aan een apparaat toevoegt. U kunt contact opnemen met de bank, de kaartuitgever of AppleCare voor hulp. Of probeer deze stappen voor hulp bij het toevoegen van een kaart aan Apple Pay

In Japan kunt u ook Suica-kaarten toevoegen aan Wallet voor gebruik met Apple Pay. Voor hulp met Suica-kaarten kunt u contact opnemen met Suica Support via 050-2016-5005. Of probeer deze stappen voor hulp bij het toevoegen van een Suica-kaart.

In Beijing en Shanghai (China) kunt u openbaarvervoerskaarten toevoegen aan Wallet voor gebruik met Apple Pay.

In bepaalde landen en regio's kunt u ook klantenkaarten, instapkaarten, bioscoopkaartjes, kortingsbonnen en bonuskaarten toevoegen aan Wallet. In de Verenigde Staten kunnen studenten op sommige universiteiten studentenkaarten toevoegen aan Wallet voor gebruik op iPhone en Apple Watch.

Lees hier hoe u een kaart uit Wallet verwijdert.

Hoe kan ik Apple Pay gebruiken?

U kunt Apple Pay gebruiken in winkels, in apps, online via Safari,2 en in sommige gevallen voor het openbaar vervoer. In de Verenigde Staten kunt u Apple Pay gebruiken om geld te sturen naar en ontvangen van vrienden en familie. U kunt ook betalingen doen aan deelnemende bedrijven via Business Chat op uw iPhone, iPad of iPod touch.4

Zoek bij het betalen in winkels een van deze symbolen. Als u niet met Apple Pay kunt betalen in een winkel waar u een van deze symbolen ziet, laat het ons dan weten.Zoek in apps en online in Safari de knop 'Koop met Apple Pay' of 'Apple Pay' als betaalmethode.

In sommige landen en regio's moet u mogelijk uw pincode invoeren als een transactie een bepaald bedrag overschrijdt bij betalingen via Apple Pay in een winkel. In bepaalde gevallen moet u mogelijk een betalingsbewijs ondertekenen of een andere betaalmethode gebruiken.

Geld overmaken naar en ontvangen van een andere persoon

Met Apple Pay kunt u geld overmaken en ontvangen via uw iPhone, iPad of Apple Watch.1 U kunt geld overmaken in Berichten of Siri vragen om iemand te betalen met behulp van de creditcards en betaalkaarten die u al in Wallet hebt staan. Meer informatie over persoonlijke betalingen.

Wanneer u geld ontvangt, wordt het bedrag toegevoegd aan de Apple Pay Cash-kaart die in de Wallet-app staat. U kunt het saldo vervolgens meteen gebruiken om aankopen te doen met Apple Pay in winkels, in apps en online op het web. U kunt het Apple Pay Cash-saldo ook overschrijven naar uw bankrekening.

Om een Apple Pay Cash-account aan te maken voor het overschrijven en ontvangen van geld, moet u ten minste 18 jaar oud en woonachtig zijn in de Verenigde Staten. Deze diensten worden geleverd door Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation).

Als ik met Apple Pay betaal, blijf ik dan profiteren van alle extra's en voordelen van mijn creditcard, betaalkaart of prepaidkaart?

Ja. Wanneer u met Apple Pay betaalt, blijft u profiteren van alle extra's en voordelen en de beveiliging van uw creditcard, betaalkaart of prepaidkaart.

In Japan krijgt u mogelijk geen extra punten of promoties van een verkoper als u met Apple Pay in winkels betaalt.

Weergave van betaalkaart in de Wallet-app

Hoe retourneer ik een artikel dat ik met Apple Pay in een winkel heb gekocht?

De kassamedewerker kan met het apparaatrekeningnummer de aankoop vinden en de retour verwerken, net zoals bij een betaling met een plastic creditcard, betaalkaart of prepaidkaart. Zo ziet u de laatste vier cijfers van het apparaatrekeningnummer:

• Als u een iPhone of iPad gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' en tikt u op de kaart.
  • Als u een Apple Watch gebruikt, opent u de Watch-app op de iPhone, gaat u naar het tabblad 'Mijn Watch', tikt u achtereenvolgens op 'Wallet en Apple Pay' en op de kaart.

Als de kassamedewerker uw kaartgegevens nodig heeft om de retour te verwerken, voert u dezelfde stappen uit als voor de betaling:

1. Selecteer de kaart waarop u de terugbetaling wilt ontvangen op het apparaat waarmee u de oorspronkelijke betaling hebt gedaan. Vergeet niet dat u de kaart moet gebruiken die bij Apple Pay is geregistreerd en niet de fysieke kaart.
  2. Als u een iPhone gebruikt, houdt u het apparaat dicht bij de lezer en autoriseert u de retour met Face ID, Touch ID of uw toegangscode. Als u een Apple Watch gebruikt, dubbelklikt u op de zijknop en houdt u het display van de Apple Watch op enkele centimeters van de kaartlezer.

Afhankelijk van het winkelbeleid voor retours en terugbetalingen, kan het meerdere dagen duren voordat de terugbetaling op de afschriften van de kaart wordt weergegeven. De betalingen met Apple Pay verschijnen ook op de afschriften van uw kaart.

Artikelen die u met een Suica-kaart via Apple Pay hebt gekocht, kunt u gewoon retourneren bij de kassa waar u de aankoop hebt gedaan. Zorg ervoor dat u het artikel retourneert alvorens Suica met Apple Pay te gebruiken voor een andere aankoop.

Meest recente kaarttransactie in Wallet

Hoe bekijk ik mijn recente transacties?

Wanneer u uw kaart bekijkt in Wallet, ziet u voor elke creditcard, betaalpas of prepaidkaart de laatste transactie. Dit geldt ook voor Suica in Japan en Apple Pay Cash in the Verenigde Staten. Als u meer wilt zien, tikt u op de kaart en vervolgens op Meer-symbool. Tik vervolgens op de tab 'Transacties'. Bij sommige banken of kaartuitgevers ziet u alleen transacties die u met uw apparaat hebt gedaan. Bij andere ziet u mogelijk alle transacties die via uw creditcard, betaalkaart of prepaidkaart zijn gedaan, zowel met Apple Pay als met de kaart zelf. In de Apple Watch-app op een iPhone ziet u ook de Suica-transacties.

Als u de Apple Watch hebt geconfigureerd voor Apple Pay, kunt u uw transactiegeschiedenis bekijken in de Watch-app op uw iPhone. Tik in de Watch-app achtereenvolgens op 'Wallet en Apple Pay', op de kaart en op het tabblad 'Transacties'.

Sommige banken of kaartuitgevers geven aan Wallet alleen reserveringen door. Deze kunnen afwijken van de uiteindelijke transactiebedragen. U ziet mogelijk verschillende transactiebedragen in Wallet en uw afschriften van locaties zoals restaurants, tankstations, hotels en autoverhuurbedrijven. De definitieve transactiegegevens vindt u altijd op het afschrift van de bank of kaartuitgever. Voor Apple Pay Cash kunt u een afschrift laten sturen naar het e-mailadres van uw Apple ID.

Hoe veilig is Apple Pay?

Apple Pay is veiliger dan een plastic creditcard, betaalkaart of prepaidkaart. Voor elke transactie op een iPhone, iPad of Mac moet u uw identiteit verifiëren met Face ID, Touch ID of uw toegangscode. De Apple Watch is beveiligd met een toegangscode die niemand anders kent en deze moet worden ingevoerd wanneer u de Apple Watch omdoet en wanneer u met Apple Pay betaalt. Het kaartnummer en uw identiteit worden niet gedeeld met de verkoper en het werkelijke kaartnummer wordt noch op uw apparaat noch op de Apple servers bewaard.

Wanneer u in winkels betaalt, versturen Apple en uw apparaat het werkelijke kaartnummer niet naar de verkopers. Wanneer u in apps en online in Safari betaalt,2 ontvangt de verkoper alleen de door u geautoriseerde gegevens zoals de naam, het e-mailadres, het factuuradres en het verzendadres om de bestelling uit te kunnen voeren. Apple Pay bewaart gegevens van transacties op anonieme wijze, waaronder het aankoopbedrag bij benadering. Deze informatie kan u niet persoonlijk identificeren en bevat nooit wat u koopt. Apps die Apple Pay gebruiken, moeten een privacybeleid hebben dat u kunt lezen en waarin wordt bepaald hoe uw gegevens worden gebruikt.

Lees hier meer over de beveiliging en privacy van Apple Pay.

Wat gebeurt er als mijn iPhone, iPad, Apple Watch of Mac is zoekgeraakt of gestolen?

Met Apple Pay moet u elke aankoop autoriseren via Face ID, Touch ID of uw toegangscode. Dankzij deze functies kunt u voorkomen dat andere personen Apple Pay gebruiken op uw iPhone, iPad, Apple Watch of Mac.

Ga naar uw Apple ID-accountpagina of gebruik de Zoek mijn iPhone-app om betalingen met Apple Pay op dat apparaat tijdelijk of definitief te blokkeren. Uw kaarten worden geblokkeerd of verwijderd uit Apple Pay, zelfs als het apparaat offline is en niet is verbonden met een mobiel netwerk of een wifinetwerk. U kunt ook uw bank of de kaartuitgever bellen om uw kaarten te blokkeren of te verwijderen uit Apple Pay. Meer informatie over wat u moet doen als uw iPhone is zoekgeraakt of gestolen.

Wanneer u een Suica-kaart met Apple Pay gebruikt, kan het tegoed worden hersteld zelfs als u het apparaat verliest. Wanneer een Suica-kaart op een apparaat wordt verwijderd, wordt het resterende tegoed hersteld en blijft het beschikbaar zodat u het weer kunt toevoegen aan Apple Pay op een ander in aanmerking komend apparaat waarop u met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud. Als het apparaat offline is, wordt de Suica-kaart vanaf middernacht geblokkeerd en kan die dan niet meer worden gebruikt. U kunt ook de kaartuitgever of Suica Support (050-2016-5005) bellen om uw kaarten te blokkeren of te verwijderen uit Apple Pay. Vanaf 05.00 uur kunt u de Suica-kaarten opnieuw toevoegen aan Apple Pay.

Kan ik mijn plastic creditcard, betaalkaart of prepaidkaart blijven gebruiken als ik mijn kaarten in Wallet blokkeer of eruit verwijder?

Wanneer u uw kaarten in Wallet blokkeert of eruit verwijdert, wordt het apparaatrekeningnummer van het apparaat geblokkeerd of verwijderd. U kunt uw plastic kaarten blijven gebruiken.

Ik ben een verkoper. Hoe accepteer ik Apple Pay in mijn winkel?

Lees hoe u aan de slag gaat als u Apple Pay in uw winkel wilt accepteren.

Ik ben een ontwikkelaar van apps. Hoe accepteer ik Apple Pay in mijn apps of op het web?

Als u Apple Pay in uw app of op het web wilt accepteren,2 gaat u naar Apple Pay for developers voor meer informatie over hoe u aan de slag gaat.

1. Het overmaken en ontvangen van geldbedragen via Apple Pay en de Apple Pay Cash-kaart zijn diensten die worden geleverd door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.
  2. In China kunt u Apple Pay online in Safari alleen gebruiken op compatibele iPhone- en iPad-modellen met iOS 11.2 of hoger.
  3. Zorg ervoor dat u inlogt bij iCloud op al uw apparaten. Als u een iOS-apparaat gebruikt, moet u Face ID, Touch ID of een toegangscode configureren. Als u een Apple Watch gebruikt, moet u een toegangscode configureren. Als u uitlogt bij iCloud of uw toegangscode verwijdert, worden alle creditcards, betaalkaarten, prepaidkaarten en Suica-kaarten op het apparaat verwijderd.
  4. Business Chat is momenteel nog bètasoftware en wordt volgens een vast tijdschema beschikbaar voor ondernemers. Business Chat is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.