Als u 'Ongeldige simkaart' of 'Geen simkaart' ziet op de iPhone of iPad

Als u een waarschuwing krijgt dat er geen simkaart of een ongeldige simkaart is geïnstalleerd, volgt u deze stappen.

1. Zorg ervoor dat u een actief abonnement bij een mobiele aanbieder hebt.
  2. Werk de iPhone of iPad bij naar de nieuwste iOS-versie.
  3. Start de iPhone of iPad opnieuw op.
  4. Controleer of er een update van aanbiederinstellingen beschikbaar is. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'. Als er een update beschikbaar is, kunt u 'OK' of 'Werk bij' selecteren.
  5. Verwijder de simkaart uit de simkaarthouder en plaats de simkaart dan terug. Zorg ervoor dat de simkaarthouder volledig in het apparaat zit en niet beweegt. De simkaarthouder van een ander iPhone- of iPad-model of een telefoon van een ander merk past mogelijk niet goed.
  6. Probeer een andere simkaart. Als u er geen hebt, gaat u naar een winkel van uw aanbieder en vraagt u of ze het willen testen met een andere simkaart. U moet de simkaart wellicht vervangen.

Als u nog steeds een waarschuwing over de simkaart ziet, neemt u contact op met Apple Support.

Lees wat u moet doen als u een waarschuwing ziet dat de simkaart niet wordt ondersteund.