Als u op een iPhone, iPad of iPod touch geen e-mail kunt versturen

Als u via de Mail-app op uw iPhone, iPad of iPod touch geen e-mail kunt versturen, zijn er verschillende dingen die u kunt proberen.

Voordat u begint

Er zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden en die u moet controleren:

• Als u een iOS- of iPadOS-reservekopie maakt in iCloud of iTunes, worden daarin wel uw e-mailinstellingen bewaard, maar niet uw e-mailberichten. Als u de instellingen van uw e-mailaccount verwijdert of wijzigt, wordt eerder gedownloade e-mail mogelijk van uw apparaat verwijderd.
  • Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met het internet.
  • Neem contact op met uw e-mailaanbieder om na te gaan of er een serviceonderbreking is.
  • Als u geen toegang hebt tot uw e-mail of als u geen berichten kunt versturen en ontvangen via uw @icloud.com-e-mailadres, leest u hier wat u moet doen.

De postbus 'Uitgaand' controleren op niet-verstuurde e-mails

Als u een bericht krijgt dat uw e-mail niet is verstuurd, gaat die e-mail naar uw postbus 'Uitgaand'. Controleer de postbus 'Uitgaand' en probeer uw e-mail opnieuw te versturen door deze stappen te volgen:

1. Tik linksboven in de Mail-app op 'Postbussen'.
  2. Tik op 'Uitgaand'. Als er geen postbus 'Uitgaand' wordt weergegeven, is de e-mail verstuurd.
    postbussen
  3. Tik op een e-mail in de postbus 'Uitgaand'. Controleer of het e-mailadres van de ontvanger correct is.
  4. Tik op 'Verstuur'.

Uw e-mailadres en wachtwoord controleren

Als u in de Mail-app wordt gevraagd om een wachtwoord op te geven voor uw e-mailaccount, controleer dan of u het juiste wachtwoord gebruikt. Log in bij de website van uw e-mailaanbieder om uw e-mailadres en wachtwoord te controleren.

Als u nog steeds een foutmelding krijgt over een onjuiste gebruikersnaam of een onjuist wachtwoord, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder of uw systeembeheerder.

Contact opnemen met uw e-mailaanbieder of systeembeheerder

1. Neem contact op met uw e-mailaanbieder of kijk op diens statuspagina om te zien of er misschien een serviceonderbreking is.
  2. Vraag uw e-mailaanbieder of systeembeheerder of er voor uw e-mailaccount beveiligingsmaatregelen of beperkingen van kracht zijn, zoals twee-staps-verificatie. Misschien is er een speciaal wachtwoord nodig of moet u autorisatie aanvragen bij uw e-mailaanbieder voordat u e-mail kunt versturen en ontvangen op uw apparaat.
  3. Informeer bij uw e-mailaanbieder of systeembeheerder of de e-mailaccountinstellingen die u gebruikt, correct zijn.

Uw e-mailaccount verwijderen en opnieuw configureren

1. Log op uw computer in bij de website van uw e-mailaanbieder. Kijk of al uw e-mail daar aanwezig is of controleer of uw e-mail behalve op uw iOS-apparaat ook nog ergens anders wordt bewaard.
  2. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.
  3. Tik op de e-mailaccount die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder account'.
  5. Voeg uw account opnieuw toe.