Als je op je iPhone, iPad of iPod touch geen e-mail kunt versturen of ontvangen

Lees wat je kunt doen als je met de Mail-app op je iOS-apparaat geen e-mail kunt versturen of ontvangen.

Voordat je begint

In iOS-reservekopieën in iCloud en iTunes worden wel de e-mailinstellingen opgenomen, maar niet de e-mailberichten. Als je de instellingen van je e-mailaccount(s) verwijdert of wijzigt, wordt eerder gedownloade e-mail mogelijk van je iOS-apparaat verwijderd.

Als je klaar bent, probeer je de stappen hieronder. Kijk na elke stap of je nog hulp nodig hebt.

Controleren of je apparaat verbinding kan maken met internet

Controleer of je apparaat een mobiele of wifi-internetverbindinge heeft door in Safari een webpagina te openen, bijvoorbeeld www.apple.com/nl.

De postbus Uitgaand controleren op niet-verstuurde e-mails

Als je een bericht krijgt dat je e-mail niet is verstuurd, dan gaat die e-mail naar je postbus Uitgaand. Controleer je postbus Uitgaand en probeer de e-mail nogmaals te versturen:

1. Tik in de linkerbovenhoek van de Mail-app op 'Postbussen'.
  2. Tik op 'Uitgaand'. Als er geen postbus Uitgaand wordt weergegeven, is je e-mail al verstuurd.
    Scherm 'Postbussen' op iPhone
  3. Tik op een e-mail in de postbus Uitgaand. Controleer of het e-mailadres van de ontvanger correct is.
  4. Tik op 'Stuur'.

Je e-mailadres en wachtwoord controleren

Als je in de Mail-app wordt gevraagd om een wachtwoord op te geven voor je e-mailaccount, controleer dan of je het juiste wachtwoord gebruikt. Log in op de website van je mailaanbieder om je e-mailadres en je wachtwoord te controleren.

Als je nog steeds een foutmelding krijgt over een onjuiste gebruikersnaam of een onjuist wachtwoord, neem je contact op met je mailaanbieder of je systeembeheerder.

Instellingen controleren

Wanneer je je e-mailaccount instelt op je apparaat, gebruikt iOS voor de meeste e-mailaanbieders automatisch de juiste accountinstellingen.

Vergelijk de instellingen in de Mail-app met de instellingen voor je e-mailaccount om te zorgen dat je accountinstellingen correct zijn:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Accounts' en tik op je e-mailaccount.
  2. Tik naast 'Account' op je e-mailadres. Je ziet nu de gegevens van de account, zoals de servers voor inkomende en uitgaande e-mail.
  3. Kijk op Mail-instellingen opzoeken wat de aanbevolen instellingen voor jouw e-mailaccount zijn en controleer of die hetzelfde zijn als wat je op het scherm ziet. Als je de instellingen voor je e-mailaccount niet vindt neem je contact op met je e-mailaanbieder of je systeembeheerder.

Als je een POP3-e-mailaccount hebt, kun je je e-mail maar op één apparaat tegelijk bekijken. Sluit andere e-mailprogramma's en log uit bij eventuele webmailsites. Als je wilt weten of je e-mailaccount een POP3-account is, ga je naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Accounts', tik je op je account en zoek je naar het label 'POP-accountgegevens'. Je kunt de aanbevolen e-mailinstellingen voor je POP3-e-mailaccount ook vinden via Mail-instellingen opzoeken.

Als je e-mailaanbieder vereist dat je account gebruikmaakt van poort 25, dan kun je alleen e-mail versturen wanneer je verbonden bent met het netwerk van je e-mailaanbieder. Raadpleeg je e-mailaanbieder voor instellingen en beschikbaarheid.

Als je nog steeds hulp nodig hebt

Neem contact op met je e-mailaanbieder. Je kunt ook je e-mailaccount verwijderen en vervolgens weer toevoegen.

Contact opnemen met je e-mailaanbieder of systeembeheerder

1. Neem contact op met je e-mailaanbieder of kijk op diens statuspagina om te zien of er misschien een serviceonderbreking is.
  2. Vraag je e-mailaanbieder of systeembeheerder of er voor je e-mailaccount beveiligingsmaatregelen of beperkingen van kracht zijn, zoals twee-staps-verificatie. Misschien is er een speciaal wachtwoord nodig of moet je autorisatie aanvragen bij je e-mailaanbieder voordat je e-mail kunt versturen en ontvangen op je apparaat.
  3. Informeer bij je mailaanbieder of systeembeheerder of de e-mailaccountinstellingen die je gebruikt, correct zijn.

Je e-mailaccount verwijderen en opnieuw toevoegen

1. Log op je computer in bij de website van je mailaanbieder. Kijk of al je e-mail daar aanwezig is of controleer of je e-mail behalve op je iOS-apparaat ook nog ergens anders wordt bewaard.
  2. Ga op je iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Accounts'.
  3. Tik op de e-mailaccount die je wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder account'.
  5. Voeg je account opnieuw toe.