Als u geen verbinding kunt maken met de iTunes Store, iBooks Store of App Store

Controleer uw instellingen en netwerkverbindingen om het probleem op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV op te lossen.

Wanneer u de iTunes Store, iBooks Store of App Store probeert te openen, kan het voorkomen dat u een waarschuwingsbericht ziet met de tekst 'Verbinding met iTunes Store mislukt' of soortgelijke berichten. Ook kan het gebeuren dat de iTunes Store, App Store of iBooks Store helemaal niets laat zien, of onverwacht stopt tijdens het downloaden van materiaal.

Als u een ander probleem hebt waarbij uw iPhone, iPad of iPod touch niet in iTunes wordt herkend wanneer u deze met een USB-kabel op de computer aansluit, kunt u hier hulp vinden.

Als de iTunes Store, App Store of iBooks Store wel wordt geladen zoals verwacht, maar u niet kunt inloggen, kunt u het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw instellen.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Verbinding controleren

Zorg dat uw apparaat is verbonden met internet. Ga in een internetbrowser naar een of andere pagina om te zien of deze wordt geopend. Als dat niet het geval is, probeer het dan met een ander apparaat op hetzelfde netwerk om te zien of daarop wel websites kunnen worden geopend. Als andere apparaten ook geen verbinding krijgen met internet, stelt u uw router opnieuw in door deze uit en weer aan te zetten. Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met uw wifinetwerk, neemt u contact op met uw internetaanbieder voor meer hulp.

Als u via mobiele data verbinding maakt op uw iPhone of iPad, controleer dan of het gebruik van mobiele gegevens ingeschakeld is voor de iTunes Store, iBooks Store en App Store: ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en schakel 'Mobiele data' in. Lees wat u moet doen als u nog steeds geen internetverbinding kunt maken.

De systeemstatus controleren

Ga naar de pagina Systeemstatus van Apple om te zien of er misschien serviceonderbrekingen zijn in uw land of regio.

Werk uw software bij

Werk bij naar de nieuwste versie van iOS, macOS, tvOS, iTunes of het besturingssysteem van uw pc. Probeer daarna opnieuw verbinding te maken met de iTunes Store, App Store of iBooks Store.

Controleer de datum en tijd

Controleer of de datum, tijd en tijdzone correct zijn ingesteld op het apparaat.

Op de iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'. Meer hulp voor datum en tijd.
Op de Mac: open 'Systeemvoorkeuren' > 'Datum en tijd'.
Op de Apple TV: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'.
Op de pc: zoek naar timedate.cpl in het zoekvak of via de charm 'Zoeken'.

Stel indien nodig de datum en tijd correct in, of schakel de optie in om de tijd automatisch in te stellen.

Geavanceerde stappen

Als u nog steeds geen verbinding krijgt met de iTunes Store, iBooks Store of App Store, kunt u deze geavanceerde stappen proberen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

• Als u via het mobiele netwerk verbonden bent met internet, worden grotere items mogelijk niet gedownload. U moet wellicht een wifiverbinding tot stand brengen om games, apps, video's en podcasts te kunnen downloaden.
  • Bij sommige items duurt het downloaden langer dan verwacht. Dit is afhankelijk van de grootte van het materiaal dat u downloadt en de snelheid van uw internetverbinding. Lees meer over downloadtijden voor gekochte items.

Op een Mac of pc

Volg deze stappen op uw computer.

Op een Mac

De ingebouwde programmafirewall van macOS staat standaard alle door Apple ondertekende apps toe om inkomende verbindingen te accepteren. Als u de instellingen van de programmafirewall hebt gewijzigd, moet u mogelijk inkomende verbindingen toestaan. Als het probleem aanhoudt, stelt u de cache van geaccepteerde certificaten opnieuw in:

• Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat u zich in de Finder bevindt.
  • Kies in de menubalk boven in het scherm 'Ga' > 'Ga naar map'.
  • Typ in het vak /var/db/crls/.
  • Klik op 'Ga'.
  • Sleep de bestanden crlcache.db en ocspcache.db naar de prullenmand.
  • Voer het beheerderswachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.
  • Start de computer opnieuw op en probeer vervolgens weer verbinding te maken met de iTunes Store, iBooks Store of App Store.

Op een pc

Op een Apple TV

• Als u geen verbinding krijgt met de iTunes Store, App Store of streaming-videovoorzieningen, controleert u of u een actieve internetverbinding hebt in 'Instellingen' > 'Netwerk'. Hulp voor wifinetwerken op de Apple TV.

Andere waarschuwingsberichten over verbindingen

Met de stappen in dit artikel kunt u ook problemen oplossen die verband houden met de volgende berichten:

• 'Geen verbinding mogelijk met de iTunes Store. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan.'
  • 'Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. De iTunes Store is tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.'
  • 'iTunes kan geen verbinding maken met de iTunes Store. Controleer of de netwerkverbinding actief is en probeer het opnieuw.'
  • 'Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. Er kan geen netwerkverbinding tot stand worden gebracht. Er heeft zich een fout voorgedaan in de iTunes Store. Probeer het later opnieuw.'

Meer hulp

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.