Geen verbinding mogelijk met de iTunes Store

Lees hier wat u moet doen als u geen verbinding kunt maken met de iTunes Store op een computer of een iPhone, iPad of iPod touch.

Volg de stappen hieronder als u de iTunes Store niet kunt openen op een computer of iOS-apparaat of als u een van de onderstaande berichten ziet:

• ‘Geen verbinding mogelijk met de iTunes Store. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan.’
  • ‘Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. De iTunes Store is tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.’
  • ‘iTunes kan geen verbinding maken met de iTunes Store. Controleer of de netwerkverbinding actief is en probeer het opnieuw.’

Lees wat u moet doen als u een ander probleem hebt, zoals wanneer u een ander bericht ziet of geen aankopen in de iTunes Store kunt doen.

Voordat u begint

1. Zorg ervoor dat u internettoegang hebt op de computer of het apparaat.
  2. Controleer of de computer voldoet aan de minimale systeemvereisten voor iTunes.
  3. Zorg ervoor dat het besturingssysteem up-to-date is:
    Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu Apple () > Software-update om na te gaan of er updates voor uw computer beschikbaar zijn.
    Windows: ga naar de webpagina Windows Update van Microsoft.

Problemen op een iOS-apparaat oplossen

Als u geen verbinding met de iTunes Store kunt maken op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Zorg ervoor dat de datum, tijd en tijdzone juist zijn ingesteld. Tik op Instellingen > Algemeen > Datum en tijd.
    Bij Tijdzone wordt mogelijk een andere stad in uw tijdzone weergegeven.
  2. Zorg ervoor dat de iOS-software up-to-date is. Tik op Instellingen > Algemeen > Software-update of verbind het iOS-apparaat met iTunes en klik op Zoek naar update op het tabblad Overzicht van het apparaat.
  3. Controleer of u zich binnen het bereik van een Wi-Fi-router of -basisstation bevindt. Als u mobiele service gebruikt, zorgt u ervoor dat mobiele data is ingeschakeld in Instellingen > Mobiele data.
    Als u via mobiele data bent verbonden, worden grotere items mogelijk niet gedownload. U moet wellicht een Wi-Fi-verbinding tot stand brengen om apps, video’s en podcasts te downloaden.
  4. Zorg ervoor dat u een actieve internetverbinding hebt. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het apparaat voor hulp bij het verbinden met internet.
  5. Controleer of andere apparaten (zoals draagbare computers) verbinding kunnen maken met het Wi-Fi-netwerk en toegang hebben tot internet.
  6. Stel de Wi-Fi-router opnieuw in (schakel deze uit en opnieuw in).

Als er nog steeds een probleem is, leest u wat u moet doen als een apparaat geen verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk.

Problemen op een computer oplossen

Mac

Als u op een Mac geen verbinding kunt maken met de iTunes Store, kan een softwareconflict of de internetaanbieder de toegang blokkeren. De onderstaande stappen kunnen u het probleem helpen oplossen.

Als er na het uitvoeren van de bovenstaande stappen nog steeds een probleem is, neemt u contact op met uw internetaanbieder en controleert u of deze poorten en servers zijn ingeschakeld voor het netwerk.

Windows

Als u meer dan een dag geen verbinding hebt kunnen maken met de iTunes Store, kan er een software- of configuratieprobleem met de internetaanbieder zijn die de toegang tot de iTunes Store blokkeert. Lees hier welke poorten en servers moeten worden toegelaten om toegang te krijgen tot de iTunes Store en probeer vervolgens de onderstaande stappen.

Als er na het uitvoeren van de bovenstaande stappen nog steeds een probleem is, neemt u contact op met uw internetaanbieder en controleert u of deze poorten en servers zijn ingeschakeld voor het netwerk.

Het probleem kan ook worden veroorzaakt door het hosts-bestand. Lees hoe u het hosts-bestand opnieuw op de standaardwaarden instelt en hoe u een FixIt gebruikt om Windows het hosts-bestand op de standaardwaarden te laten instellen.
Sommige werkplaatsen plaatsen interne bronnen in het hosts-bestand die de iTunes Store blokkeren. De FixIt werkt niet voor Windows 8.

Volg de onderstaande stappen om een kopie van het hosts-bestand te maken en die door een leeg hosts-bestand te vervangen:

1. Ga naar het hosts-bestand in C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC.
  2. Selecteer het hosts-bestand. Normaal hebt u een kopie van het hosts-bestand genaamd ‘Kopie van hosts’ (Windows XP) of ‘hosts -Kopie’ (Windows Vista, Windows 7 of Windows 8).
  3. Sleep het originele hosts-bestand naar het bureaublad.
  4. Klik rechts op het gekopieerde bestand en kies Openen. Als u wordt gevraagd met welk programma u het bestand wilt openen, dubbelklikt u op Kladblok.
  5. Kies Bewerken > Alles selecteren wanneer Kladblok wordt geopend.
  6. Kies Bewerken > Verwijderen.
  7. Kies Bestand > Opslaan.
  8. Sluit Kladblok.
  9. Klik rechts op het gekopieerde bestand en kies Naam wijzigen in het venstermenu.
  10. Typ hosts en druk op Enter.
  11. Start de computer opnieuw op.
  12. Probeer verbinding te maken met de iTunes Store.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met de iTunes Store, blokkeert de beveiligingssoftware of firewall mogelijk de communicatie tussen iTunes en het internet. Lees meer over het oplossen van problemen met beveiligingssoftware.

Meer informatie

Als de bovenstaande stappen het probleem niet hebben opgelost en u een specifiek foutbericht ziet, controleert u of het niet als een mogelijke iTunes Store-fout verschijnt.

Als er nog steeds een probleem is, vraagt u meer hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: