Een schermafbeelding maken op een Mac

U kunt het hele scherm, een venster of slechts een deel van het scherm vastleggen.

Een schermafbeelding maken op een Mac

1. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken: Shift, Command en 3.
  2. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.

Een deel van het scherm vastleggen

1. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command en 4.
  2. Sleep het draadkruis  om het gebied van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen. U verplaatst de selectie door tijdens het slepen de spatiebalk ingedrukt te houden. U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets (Escape) te drukken.
  3. Laat de muisknop of trackpadknop los om de schermafbeelding te maken.
  4. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.

Een venster of menu vastleggen

1. Open het venster of menu dat u wilt vastleggen.
  2. Houd deze vier toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command, 4 en de spatiebalk. De aanwijzer verandert in een camerasymbool . U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets (Escape) te drukken.
  3. Klik op het venster of menu om het vast te leggen. Als u de schaduw van het venster niet wilt opnemen in de schermafbeelding, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl u klikt.
  4. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.

Waar vindt u schermafbeeldingen

Standaard worden schermafbeeldingen op uw bureaublad bewaard met de naam 'Schermafbeelding [datum] om [tijd].png'.

In macOS Mojave of hoger kunt u de standaardlocatie van bewaarde schermafbeeldingen wijzigen vanuit het Opties-menu in de app Schermafbeelding. U kunt de miniatuur ook naar een map of document slepen.

Meer informatie

• In macOS Mojave of hoger kunt u ook een timer instellen en kiezen waar schermafbeeldingen worden opgeslagen die worden gemaakt met de app Schermafbeelding. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om de app te openen: Shift, Command en 5. Meer informatie over de app Schermafbeelding
  • Van de vensters van sommige apps, zoals de Apple TV-app, kunt u mogelijk geen schermafbeeldingen maken.
  • Als u een schermafbeelding naar het klembord wilt kopiëren, houdt u de Control-toets ingedrukt terwijl u de schermafbeelding maakt. U kunt de schermafbeelding vervolgens ergens anders plakken. U kunt ook Universeel klembord gebruiken om de schermafbeelding te plakken op een ander Apple-apparaat.