Uw iPhone ontgrendelen zodat u deze bij een andere aanbieder kunt gebruiken

Als u uw iPhone ontgrendelt, kunt u deze bij andere aanbieders gebruiken.

Uw iPhone is mogelijk vergrendeld voor uw mobiele aanbieder. Als u uw iPhone ontgrendelt, kunt u deze bij andere aanbieders gebruiken. Volg deze stappen om contact op te nemen met uw aanbieder en uw iPhone te laten ontgrendelen.

Als u niet van aanbieder wilt veranderen en uw apparaat vergrendeld is omdat u de toegangscode bent vergeten, hoeft u de stappen in dit artikel niet uit te voeren. Lees hoe u uw toegangscode opnieuw instelt.

Apple kan uw iPhone niet ontgrendelen voor gebruik bij een andere aanbieder. Een iPhone kan alleen door de aanbieder worden ontgrendeld.

Contact opnemen met uw aanbieder

1. Een iPhone kan alleen door de aanbieder worden ontgrendeld. Neem contact op met uw aanbieder en vraag deze het apparaat te ontgrendelen. De iPhone kan mogelijk alleen worden ontgrendeld als uw account aan bepaalde voorwaarden voldoet. Nadat u het verzoek hebt ingediend, kan de procedure enkele dagen duren. Neem contact op met uw aanbieder om de status van uw ontgrendelingsverzoek te controleren.
  2. Wanneer de aanbieder heeft bevestigd dat uw iPhone is ontgrendeld, volgt u de stappen hieronder.

Als u een simkaart hebt van een andere aanbieder dan uw huidige aanbieder

Volg deze stappen om de iPhone te ontgrendelen:

1. Verwijder uw simkaart.
  2. Plaats de nieuwe simkaart. Uw apparaat wordt geactiveerd.

Als u geen andere simkaart hebt om te gebruiken

Volg deze stappen om de iPhone te ontgrendelen:

1. Maak een reservekopie van de iPhone.
  2. Wis de iPhone nadat u een reservekopie hebt gemaakt.
  3. Herstel de iPhone met de reservekopie die u zojuist hebt gemaakt.

Hulp krijgen

Mogelijk ziet u dit bericht op uw computer of iPhone: "The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported. Only compatible SIM cards from a supported carrier may be used to activate iPhone. Please insert the SIM card that came with your iPhone or visit a supported carrier store." ('De simkaart in deze iPhone wordt blijkbaar niet ondersteund. U kunt alleen compatibele simkaarten van een ondersteunde aanbieder gebruiken om de iPhone te activeren. Plaats de simkaart die bij uw iPhone is meegeleverd in het apparaat of ga naar een winkel van een ondersteunde aanbieder.')

Als u dit bericht op uw apparaat met iOS 14 ziet, volgt u deze stappen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Info'.
  2. Onder 'Aanbiedervergrendeling' ziet u waarschijnlijk een bericht met de tekst 'Geen simkaartbeperkingen'.  Als u dit bericht niet ziet, neemt u contact op met uw aanbieder.

Volg deze stappen als uw apparaat iOS 13 of lager gebruikt:

1. Neem contact op met uw aanbieder om te controleren of deze de ontgrendeling in het systeem heeft toegepast.
  2. Herstel de fabrieksinstellingen van de iPhone.
  3. Herstel de iPhone vanaf een reservekopie.